4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Autovehicul inscris pe bulgari...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Autovehicul inscris pe bulgaria (doresc achizitionare) .?

Buna ziua. De curand m-am hotarat sa imi schimb masina. Am gasit o masina inscrisa pe bulgaria , am vorbit putin cu proprietarul ( dar vreau sa ma aflu de la voi , el avand ca ocupatie de baza vanzarea masinilor si e normal ca el vrea doar sa isi vanda produsul) si mi-a spus ca are inputernicire pe numele unei rude X , respectiva este plecata din tara. Mi-a spus ca are contract de vanzare-cumparare , este legal ceea ce are el sau cum procedeaza. Daca vreau sa o cumpar si facem acel contract de vanzare-cumparare si vreau sa o las pe bulgaria (cu numerele care sunt pe masina) cum se procedeaza cu taxele? Mi-a zis ca are asigurarea si R.A.R expirate dar ca le pot face la noi in tara. Cum verific daca numerele sunt valabile sau ce trebuie sa fac pentru a fi in regula? Trebuie sa ma deplasez in bulgaria pentru a plaii vre-o taxa?
A intrebat AnduDj (4,140 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat Nik (180 puncte) acum 7 ani Am masina pe BULGARIA ...Sa o trec pe ROMANIA CE ACTE AM NEVOIE...IN TALON SI CARTEA MASINI E TRECUT NUMELE MEU ...POATE SAMI ZICA CINEVA CE TREBUIE SA FAC CA SA O TREC PE ROMANIA ,,,MULTUMRSC..

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1. faza cu ruda este de tot cacatul-tipic samsarilor.
2.pt itp trebuie sa duci neaparat masina in bulgaria, ca acum se face o poza din profil, asigurarea rca se face numai in bulgaria
sunt povesti ca se fac in romania, da se poate face itp in romania dar este valabil doar in romania si asigurarea nu se face in romania-doar daca stii pe cineva care merge frecvent in bg si ii dai lui..sunt multi care se ocupa cu itp si asigurare pt masini inscrise in bg(am si eu pe cineva cu acre am mers sa inscriu o masina pe bg si este de incredere.este din giurgiu si lucreaza in bucuresti, pt itp si asig rezolva repede)
3.atentie, daca masina este pe persoana fizica-asigurarea este posibil sa fie foarte mare-ATENTIE, daca acel proprietar are minim 5 masini pe numele lui asigurarea este aproape de 2ori mai scumpa, daca este pe firma cu utilizator roman este ok

nu cumpara masina daca nu iti poate oferi procura pe numele tau direct!!!! o sa ai probleme si tot o sa dai alti bani ca sa iti faci rost(50euro)!
in 99.99% din cazuri nu se plateste financiarul la masinile pe bg, ele se inscriu si se vand imediat cu :
1.contract de vanz-cumparare
2.rca/carte verde(atentie sa fie valabile 1an ambele, cartea verde nu se poate face fara rca), itp(1an)
3.procura

sper ca ti-am fost de ajutor.
inca o data, daca iti da procura pe numle tau este ok. daca zice ca nu poate, atunci nu o lua. o sa ai proleme cu gaborii!!!


ca sa poti circula pe alt teritoriu decat este inscrisa masina iti trebuie procura!!!!! sau act de vanzare cumparare dar daca trec 30zile de la incheiere si te cauta de acte politia iti opresc actele si trebuie sa inscrii masina ca sa poti circula cu ea!

Comentarii:

A comentat DanRNY (700 puncte) acum 11 ani Pot sa te contrazic. Eu am masina inscrisa pe BG si in afara ca nu am fost niciodata in Bg pentru acte, mi le face cineva direct , pe data de 11 decembrie mi-a expirat itp si asig. Pe 13 am avut programare la RAR pentru ca vreau sa o inscriu in RO, iar masina a avut scoase numere rosii inainte sa o cumpar eu. Acum eu umblu cu masina cu nr de Bg , asigurare facuta la Asirom si ITP facut in RO !
A comentat Nik (180 puncte) acum 7 ani Am masina pe BULGARIA ...Sa o trec pe ROMANIA CE ACTE AM NEVOIE...IN TALON SI CARTEA MASINI E TRECUT NUMELE MEU ...POATE SAMI ZICA CINEVA CE TREBUIE SA FAC CA SA O TREC PE ROMANIA ,,,MULTUMRSC..

Alte raspunsuri: (4)

0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani salut , pentru toate informatiile 0768 885511 ..eu ma ocup si utilizez masini pe Bulgaria de 6 ani de zile

ITP se face cu masina la STATIA ITP din bulgaria valabil 1 an

ITP se faca cu masina la RAR Romania cu masina impecabila itp valabil 2 ANI dar poate sa aplice legea cu 90 zile deoarece e valabil numai la noi in tara

ASIGURAREA se poate incheia la biroul central de asigurari din STEFAN cel MARE dar costa cam 200-300 euro in functie de motor ..poate si mai mul

CEL mai bine mergi cu masina Personal in BULGARIA  o treci cu platforma si de acolo mai departe !

Comentarii:

A comentat AnduDj (4,140 puncte) acum 11 ani care e faza cu 90 de zile la rar in romania ? auzisem ceva de aceasta lege dar nu stiu nimic concret . fii mai explicit te rog , in ce situatie pot aplica aceasta lege si in ce situatie poti face itp 2 ani ?
0 voturi
A raspuns AnduDj (4,140 puncte) acum 11 ani m-am lamurit , misepare o bataie de cap si cum sunt eu vreau doar sa urc putin mai sus mai bine mai astept , mai strang ceva bani si imi iau una de la un distribuitor autorizat sau una inscrisa pe romania . nu prea stiu ce sa zic despre acesti samsari ( masina de o detin in momentul de fata a fost luata tot de la samsar inscrisa pe ro , dar pana am ajuns sa termin cu actele si sa fie pe numele meu am dat multe spagi , dc sa nu recunosc pentru a se pune anumite stampile si etc.....) dar sa ajung sa patesc asa cu una inscrisa pe bulgaria.....tot prin "Sc.Samsarii.Srl" mai bine astept. Multumesc si Sarbatori Fericite !!! Ca tot suntem in luna decembrie!
0 voturi
A raspuns NYK24 (1,530 puncte) acum 11 ani salut,este simplu,din pretul de achizitie cerut de respectivul dupa toate negocierile,iii scazi asigurare(daca motorul este sub 2000cmc 125euro)ii scazi itp cca 50 euro si procura 50 euro,apoi iti dau un numar la un tip din giurgiu a fost si televizat tipul,foarte ok,ii trimiti via mail copie dupa carte si in 2 zile iti bate curierul la usa cu itp asig si procura si le platesti la curier

Comentarii:

A intrebat AdiR (120 puncte) acum 6 ani in categoria 4Tuning.ro Imi dai si mie nr de tel pt itp si asigurare pe bg ?
A comentat Mandiuc.Ionut1 (100 puncte) acum 4 ani Salut îmi poți da și mie numărul de telefon al tipului? Te rog
0 voturi
A raspuns Nik (180 puncte) acum 7 ani Am masina pe BULGARIA ...Sa o trec pe ROMANIA CE ACTE AM NEVOIE...IN TALON SI CARTEA MASINI E TRECUT NUMELE MEU ...POATE SAMI ZICA CINEVA CE TREBUIE SA FAC CA SA O TREC PE ROMANIA ,,,MULTUMRSC..