4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Avarie minora ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Avarie minora ?

Buna,

Long story short, i-am busit / mi-am busit oglinda unuia parcat neregulamentar (la 1 m de trecerea de pietoni), drum ingust, etc., am oprit 10 m mai incolo sa m ainteleg cu omul, insa a plecat si nu a oprit sa vorbim..

Ce sa fac, sa merg la politie sa declar ? Nu stiu numarul lui, nu stiu nimic.. Sa-mi repar dauna si asta e ? Nu am CASCO.

Daca merg la politie, ce naiba sa le zic ? "Pai stiti, am lovit o oglinda unuia parcat ilegal si a fugit, nu a stat sa vorbim amiabil".."Pai cui i-ai lovit oglinda?" "Pai nu stiu".

 

Daca imi repar pur si simplu oglinda, fara sa declar la politie, poate dovedi ceva ?
A intrebat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Sa dovedesca ca ce?Ca l-ai lovit tu?Infractiunea e culpa comuna,tu la l-ai lovit,el ca a parcat aiurea.Deci fiecare isi repara masina si asta basta.
Daca te opreste politia si iti zice de unde e masina lovita(asta daca nu ai lasat vreo aripa in bara aluia,bucata de portiera),zici ca ai gasit.o in parcare.

Comentarii:

A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Pai da, dar daca el merge la politie si (printr-o minune mi-a retinut numarul) declara, eu ce sa fac ? Nu intru la nedeclararea in 24 de ore a incidentului ?

Plus ca a si fugit de la locul accidentului.. De ce as fi eu pasibil de amenda ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani

editat de stefan.angelo acum 10 ani

Pai si tu ce sa declari ca l-ai lovit?Declara si tu ma nenea iesea din parcare,am franat,a iesit mai mult si pana sa ma opresc a iesit.Subiect inchis.Nu cred ca merge el la politie sa declare ca era pe jumatate vinovat(sau poate altceva),daca esti preventiv mergi si declara inainte(eu nu as face-o).
A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Pai asa a si fost, in momentul cand am trecut pe langa el (maxim 20 la ora aveam) cred ca s-a pus in miscare si asa i-am luat oglinda, ca dupa aia m-am uitat in oglinda si se pornise, doar ca nu a oprit unde am oprit eu, si-a continuat drumul, "a fugit".. ma duc maine la politie si vad ce parere au si ei.. numa sa nu ma trezesc cu puncte de amenda pentru prostia lui ca nu am chef.
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani El statea pe loc.Tu cam esti de vina.
Te duci la accidente usoare, declari preventiv in caz ca el se prezinta.Daca nu se prezinta, nu ai nici o problema.

Comentarii:

A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani "Pai asa a si fost, in momentul cand am trecut pe langa el (maxim 20 la ora aveam) cred ca s-a pus in miscare si asa i-am luat oglinda, ca dupa aia m-am uitat in oglinda si se pornise, doar ca nu a oprit unde am oprit eu, si-a continuat drumul, "a fugit".. ma duc maine la politie si vad ce parere au si ei.. numa sa nu ma trezesc cu puncte de amenda pentru prostia lui ca nu am chef.
"
A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Deci neasigurare din partea lui, stationare in loc nepermis, fuga de la locul accidentului... ce vina am eu aici ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani E simplu.Omul a facut o oprire neregulamentara,tu ai trecut razant si poc.Eu am patit dar mai nasol cu un scuter care a plecat pe avarie(deja il depaseam din scurt)si a ramas fara oglinda plus masina in care a ajuns.Eu aveam doar o sgarietura.Intre noi a fost simplu,el isi face masina,eu imi fac masina si el plateste de vopsit masina care era parcata corect.A venit politia si a zis ma daca deja a-ti stabilit ce sa mai facem noi?au facut 3 poze si asa a ramas.
In cazul tau,vor spune sigur ca ala a parcat si nu era in miscare(deci tu nu ai nici o proba ca s-a miscat sa nu,martori nu etc),cu alte cuvinte el isi plateste o parcare neregulamentara si puncte(parca erau 2,nu mai stiu)si tu faptul ca l-ai atins.Pt pagube,culpa comuna,fiecare si ale lui.
PS.Poate sa parcheze si cu rotile in sus,o data ce il izbesti nu conteaza unde e si vina ta.

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare