4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > cat trebuie sa platesc impozit...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cat trebuie sa platesc impozit??

sall colegi,am si eu o pb in legatura cu impozitul,am un ford mondeo 2.0 tdci 2004 si l-am cumparat in 2011 iulie si akuma in 2012 tot prin iulie l-am inmatriculat in ro,si akuma knd mam dus la primarie mi-a zis k am de platit impozit 500 de ron,,pe cand calculatorul de impozit pe masina,imi arata un impozit de 180 ron pe an,,zicea cica trebuie sa platesc impozit de knd e masina in tara desi nu a fost inmatriculata in ro...cum sa procedez??
A intrebat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

ai luat nr rosii pe numele tau? daca da, atunci trebuie sa platesti:(
daca nu ai luat nr rosii pe numele tau atunci nu este un motiv legal sa te puna sa platesti tu impozit!
bafta!
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Din moment ce masina nu a fost inmatriculata in Romania ce impozit sa platesti ? .... si ce  zici tu kenel... chiar daca ar fi luat nr. rosii..... cand a aduso... sa spui ca de atunci ii baga impozit... de atunci sunt doar 1.5 ani. Din iulie 2011. Hai sa spui 2 ani rotund, ca platesti in avans pe tot anul si tot era 180+180 = 360 lei. Dar oricum este...... prea mult. Si impozitul il platesti de cand inscrii masina, ca doar atunci iti faci la primarie... fisa de inmatriculare si te baga in baza de date la impozit.... pana atunci nik.

Deci concluzia.... este foarte mult. Parerea mea intra pe avocatnet.ro si cei de pe acel site te vor ajuta gratis si rapid in privinta asta ce sa faci. Nu are dc sa-ti bage 500 RON, daca impozitul tau este de 180 pe an.

Salut
!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani repet: daca omul a luat nr rosii de anul trecut si a mers cu contractul acela la financiar(datat inanite sa isi ia numere rosii) cand a inscris masina de asta il pune sa plateasca! treaba asta oricum este tardiv pt ca aia au copii la financiar si stiu exact decand sa ii bage masina la impozit. nu stiu cat este impozitul, e posibil ca acea diferenta sa fie pt intarzieri!
nu stiu de unde esti tu liquid dar in romania cam asa se procedeaza:(

deci, daca tu ai adus o masina pe 1ianuarie 2010 si ai luat nr rosii imediat atunci, dar nu ai avut bani sa o inscrii, te pune sa platesti toate lunile din 2010 pana in prezent. destept ar fi fost sa faca un alt contract cu data apropiata inmatricularii pe care sa il declare la impozit=financiar si spaca mai ieftin!

oricum nu stiu de ce spun chestiile astea aici, este clar ca omul nu a platit anul trecut impozitul si este posibil sa ii bage penalitati.aceste penalitati depind de fiecare judet/localitate in parte......

ps: sa ne zica omul cum a procedat si contractul pe care l-a dat la financiar din ce data este..abia atunci putem da un raspuns clar.pana atunci ne scaldam in pareri contradictorii cu realitatea:(
asa ca d'l vasy, da-ne datele exacte si iti spunem ce sa faci!
bafta!
+1 vot
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Impozitul e asa de mare pentru ca ai amenzi de circulatie/parcari publice si nu le-ai platit si ti-ai fost bagate pe impozit la comun cu impozitul masinii, alta explicatie rationala nu cred ca exista (nu cred ca o primarie e in stare sa pacaleasca oamenii sa dea mai multi bani pe impozite...).

La 2.0 pe an e 180-190 ron, depinde de primarie, mai mult in nici intr-un caz.

In legatura cu nr rosii si declararea masinii la impozit: NU e nevoie de stampila de la primarie pt a scoate nr rosii! E de ajuns contractul de vanzare-cumparare, precum si actele masinii. Fisa de inmatriculare e necesara strict in cazul inmatricularii definitive.

Din ce ai scris, eu inteleg ca masina a fost adusa in tara in 2011 si tot atunci a fost declarata la impozit, insa ce nu inteleg este cum de ai primit stampila pe fisa de inmatriculare in iulie 2012 si abia acum ai aflat ca ai de platit impozit? Ceva nu e in regula...

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani ehe...omul e neplatitor.....
+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani dragi colegi nu am nici o restanta la primarie,de ex am luat primul rand de nr rosii in ianuarie 2012.si e singurul pe care l-am luat pt k nu am mai luat altele,si at inseamna k pe luna ianuarie am platit si impozitul pe luna aia,,,si cand mam dus la primarie dupa o chitanta ce imi trebuia la inmatriculare nu au vrut sa imi elibereze aceasta chitanta pana nu platesc amenzile(aveam 2 amenzi din 2009)care le-am achitat ca sa imi elibereze chitanta aia,,deci nu mai am nimik de platit la primarie altceva nu am trecut pe numele meu,decat masina,atat,si knd le-am cerut chitanta aia de care aveam nevoie la inmatriculare(mi-au zis,,da nu platesti si impozitul??zik il platesc,,zice face 180 lei,,sa mai gandit un pik zice 500 de lei este total k masina e din 2011 in tara,pe carte specifica data knd am cumparat masina..sa intimplat la primaria din Satu_Mare,

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani impozitul se plateste si pt lunile cand ai avut numere rosii si apoi in continuare pana la inscriere sau vanzare.de ex poti lua nr rosii si apoi sa vinzi masina peste 3ani.pe aceasta perioada trebuie sa platesti impozitul, chiar daca masina a stat pe dreapta(ca sa le iei fizic, nu trebuie sa platesti dar daca inscrii se plateste si pt perioada aia).deci practic trebuie sa iti calculeze impozitul din momentul cand ai dobandit masina, inteleg din ce ai scrsi luna ianuarie 2012.

tu trebuie sa platesti impozitul exact pentru perioada in care masina a fost in proprietatea ta-PE ACTE-.si ei au o copie dupa un contract de vanzare cumparare(extern sau romanesc, ca doar cu acela ai putut baga in baza de evidenta fiscala masina).

poti face o cerere sa iti faca copii dupa actele acre le au in arhiva si compari apoi datele din calculator si data corecta de cumparare a masini.
A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Daca privesti lucrurile 100% legal, ai dreptate. Dar, traind in Romania, lucrurile nu sunt intotdeauna ,,curate'' ca sa spun asa (statul roman ofera cel mai ,,onest'' exemplu). Noi de ce sa fim mai prejos?

Dar hai sa-ti explic: Eu cumpar azi (28 nov 2012) o masina neinmatriculata, provenind din Germania, nemaivand nr rosii anterior. Maine (29 nov) ii scot nr rosii. Peste 2 luni (28 ian), ma duc la primarie cu un contract de V-C pe care eu trec data cumpararii ca fiind 28 ianuarie. Declar masina la impozit, obtin stampila pe fisa de inmatriculare, ma duc la politie, scot numere ,,negre''. Peste 1 an, vand masina. Eu trebuie sa platesc impozitul doar de la data la care am declarat masina (28 ian) caci primaria habar nu are daca eu am scos numere rosii vreodata (baza de date a politiei rutiere nu e comuna cu baza de date a primariilor).

Ceea ce ai spus tu cu numerele rosii se aplica altfel: daca eu scot nr rosii la o masina si o vand, noul proprietar poate sa scoata alt set de nr rosii doar daca eu ii ofer acestuia un certificat fiscal, care atesta faptul ca masina a fost cumparata de la mine. Altfel, la ghiseul de inmatriculari, i se respinge cererea pt numere provizorii.