4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > cate luni pot sa conduc in eur...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cate luni pot sa conduc in europa daca am mai putin de un an de experienta?

dak am carnet de mai putin de un an, cat timp pot sa conduc cu carnet de romania in germania?
A intrebat leopold1 (170 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani cum adica cate luni ? poti sa mergi cat vrei ,daca e valabil carnetul
–12 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani daca ai laut permisu de mai putin de 1 an ..asa de repede ai uitat legislatia aia ? soferule ? nu ai voie sa conduci inafara tarii in primul an de permis !

Comentarii:

A comentat Yero007 (140 puncte) acum 11 ani Unde ai gasit in legislatie ca nu are voie sa conduca in afara tarii cu permis de mai putin de un an?
0 voturi
A raspuns leopold1 (170 puncte) acum 11 ani hmmm....doua raspunsuri diferite :)
+4 voturi
A raspuns alxGSi (3,390 puncte) acum 11 ani Esti ca o petarda intr-ale exprimarii...
+7 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani

editat de Bogdan_03 acum 11 ani

Du-te linistit pe unde doresti. Ai voie sa conduci in orice stat din lumea asta unde este valabil permisul tau. Imi pare rau pentru oricine crede altceva (fara jigniri, ca rover_cabrio esti un tip foarte ok). Eu dupa o saptamana de la primirea permisului am luat-o la pas prin traficul unguresc. :))

OUG195/2002(A)-Codul Rutier

 ART. 25
     (1) Pentru conducatorii de autovehicule sau tramvaie care au o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere se stabilesc prin regulament reguli suplimentare de circulatie.
     (2) Autovehiculele conduse de persoanele prevazute la alin. (1) vor purta un semn distinctiv, in conditiile stabilite prin regulament.

 HG1391/2006 - Regulament
 Art. 149. – (1) Conducătorul de autovehicul sau tramvai cu o vechime mai mică de un an de la data obţinerii permisului de conducere are obligaţia de a aplica semnul distinctiv sub forma unui disc de culoare galbenă, cu diametrul de 100 mm, care are în centru semnul exclamării, de culoare neagră, cu lungimea de 60 mm şi diametrul punctului de 10 mm, după cum urmează:
 a) la motocicletă, în partea din spate lângă numărul de înmatriculare;
 b) la autovehicul, pe parbriz în partea din dreapta jos şi pe lunetă, în partea stângă jos;
 c) la autovehiculul care nu este prevăzut cu lunetă, pe parbriz în partea din dreapta jos şi pe caroserie, în partea din spate stânga sus;
 d) la tramvai, pe parbriz în partea din dreapta jos şi pe luneta ultimului vagon, în partea din spate stânga sus;
 e) la autovehiculul care tractează o remorcă, pe parbrizul autovehiculului în partea din dreapta jos şi pe caroseria remorcii, în partea din spate stânga sus.
 
(2) Conducătorului de vehicul prevăzut la alin.(1) îi este interzis:
 a) să conducă autovehicule care transportă mărfuri sau produse periculoase;
 b) să conducă vehicule destinate testării sau cele pentru probe;
 c) să conducă vehicule destinate transportului public de persoane, inclusiv în regim de taxi.

Restrictii teritoriale nu exista pentru incepatori.

Comentarii:

A comentat rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani man .... eu stiu de la un insctructor cand incepusem c+e....si am vorbit cu niste prieteni care mai fac Germania cu ei si un incepator nu are voie sa conduca inafara tarii !!! ....chiar nu stiu cum se aplica legile inafara !!! tu degeaba nu ai in codul rutier romanesc paragraf ca NU AI VOIE ..daca la NEMTI sau Austrieci ai alte metode de aplicare tre sa te supui acestora

de EXEMPLU : stiai ca permisele de TURCIA nu sunt RECUNOSCUTE in EUROPA ? sunt eliberate inainte de uniuniea de la VIENA ...si nu sunt recunoscute ? ele merg in baza unor acorduri incheiate intre Turcia si tarile membre UE ? mai nou a EXPIRAT aceasta convenitie in ianuarie 2013 !!! ???
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Trebuia doar ultimul paragraf din lege "restrictii teritoriale nu exista pentru incepatori"
+4 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani drum bun !!!! vezi ca se oftica lumea ca te duci in germania ????
0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani uite chiar o sa il intreb pe un prieten din rutiera sa ma conving si eu !
eu anul trecut am vrut sa il iau pe fratemiu la un drum extern si toti prietenii care am facut extern cu ei m-au sfatuit sa nu il pun la volan !