4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > cauciucuri de iarna

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cauciucuri de iarna

pana la urma pentru autovehiculele cu o masa de pana la 3,5 tone trebuie cauciucuri de iarna pe toate 4 sau doar pe partea unde se afla tractiunea?
A intrebat mrgeo (5,100 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns fazzy (13,220 puncte) acum 12 ani Legea reglementează modul de echipare a mașinilor pe timp de iarnă, astfel încât mașinile și autoturismele care nu depășesc 3,5 tone vor trebui să aibă cauciucuri de iarnă pe toate roțile, în vreme ce la mașinile comerciale care depășec 3,5 tone, precum și la autovehiculele de transport persoane cu o capacitatea de peste 8+1, cauciucurile de iarnă vor fi obligatorii numai pe roţile de tracţiune. Potrivit legii, șoferii depistaţi fără cauciucuri de iarnă între noiembrie – martie vor primi amenzi între 2.500 şi 4.000 de lei, acestora adăugându-li-se suspendarea certificatului de înmatriculare. În aceeași idee, cei de la Autoritatea Rutieră Română (ARR) au ținut să atragă atenția că echiparea cu cauciucuri de iarnă nu este echivalentă cu anvelopele ”all seasons”, care reprezintă de fapt o marcă comercială și nicidecum însușirile caracteristice unor cauciucuri care să se preteze ”tuturor anotimpurilor”

Sper sa iti fie de ajutor .
0 voturi
A raspuns un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani Buna,

Am o "problema" :  Am de mers din jud BN de trecut putin prin jud CJ pentru a ajunge in jud. SJ.  De ce? acolo mi-au ajuns rotile cu cauciucurile de iarna.
Eu am pe masina cauciucuri de vara aproape noi. Deci daca fac acest traseu cu caucicuri de vara si ma opreste politia  risc amenda? Sau numai daca fac accident si ninge risc amenda?
Am de facut traseul acesta luni si se pare ca ar fulgui.

Cine poate sa imi explice simplu si clar? Merci

Have a good time