4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Ce pot conduce la 18 ani?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce pot conduce la 18 ani?

Buna ziua , ma numesc Alex am 17 ani si in vara am sa dau de permis , eu sunt stabilit in Italia dar am sa dau de carnet in romania , si as dorii sa imi cumpar o masina cat de cat puternica , visul meu este un BMW M3 E46 2000-2002 ceva de genu , aici in italia pana la 20 de ani exista o restrictie care nu poti conduce masini mai mari de 1.2 - 1.4 , as dorii sa stiu daca in romania exista aceasta restrictie si daca nu , cu permisul din romania in Italia nu o sa am nici o problema?

 

Multumesc :!
A intrebat alexm3e46 (210 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani In Ro poti conduce orice motor ,nu o sa ai probleme cu permisu in It , E cam devreme pt un incepator fara experienta un motor asa mare , Urmatoare intrebare este cat costa rca ,impozit si ce consum are un m3 ! sunt 100% sigur ca asta o sa zici ! bft
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani In Ro nu exista restrictii si poti conduce m3
+1 vot
A raspuns alexichim (2,420 puncte) acum 10 ani Parerea mea ca este foarte puternica masina aia pt tine mai ales ca nu ai experienta ,,Deja ma gandesc cum ai fi tu in masina aia cu ceva gagica si prietenasi sa impresionezi si sa faci o depasire pe care poate costa mult,Si in italia da poti conduce fara probleme orice masina vrei .. Si daca vrei permis pune burta pe carte si nu te gandi la M-ul pe care ti-l doresti in timp ce inveti ...Multa bafta
0 voturi
A raspuns Synck (4,050 puncte) acum 10 ani Chiar daca ai luat permisu in romania, in italia tot nu poti sa conduci masini mai puternice. te supui regulilor tarii in care te aflii. nu o sa ii intereseze pe aia ca ai permis de romania si la tine in tara poti sa conduci ce masina vrei chiar daca are motor de locomotiva.

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Legea italiana e cam asa:Primii 3 ani nu poti depasi 100 la ora pe autostrazi si drumuri principale extraurbane(sp),90 la ora pe ss(strazi extraurbane principale).
Legea cu 1,2 1,4 e doar un mit scos la colt,regula e in felul urmator:masini de persoane,uz propriu care nu sunt inregistrate pentru transport de marfa(furgoane etc)nu ai voie de mai mult de 74kw(100cai),iar cele pentru marfa nu mai mult de 65(nu sunt sigur daca e 65 sau 70)kw per tona.
Restrictiile de viteza,in cazul tau primii 3 ani de permis se aplica conform profesionisitilor(daca ai permis european nu iti vor lua dublul de puncte cum le ia incepatorilor cu permis italian),avatajul fiind ca punctele luate de pe un permis romanesc nu se scad de nicaieri,nu esti in nici o baza de date(vrajeli de pe la tv si alte minuni,cum ca te penalizeaza pe punctele romanesti si altele nu sunt adevarate,vorbesc din cunostinta de cauza).
Regula vitezei e valabila primii 3 ani,regula puterii primul an.
Daca ai acte si rezidenta italiana,mai nou nu esti obligat sa transcrii permisul romanesc,eu iti recomand sa faci pasul acum,daca ai 10 ani experienta pe un permis european si vrei sa il transcrii la italieni,o iei de la capat,primul an si primii 3 ani cu limitari).
Probleme nu permisul romanesc in italia nu ai,decat ca te vor scarpina ceva mai tare daca nu le placi(depinde cum te comporti,ideal e sa nu obiectezi nimic),ai chiar avantaj punctele care nu sunt luate de nicaieri(eu am vreo 20 puncte cu minus,nu sunt scrise nicaieri).De mentionat ca nu ai voie cu alcool deloc(nu este o limita pentru dosar penal sau contraventie ca in ro,daca le marai ceva primesti opunere de rezistenta) si cam atat iti pot spune.
Masina cat de cat puternica mai bine o scoti din calcul,nu e pentru un incepator,nu e recomandata si te va conduce ea pe tine.Incepe cu ceva normal,depinde si in ce oras stai(daca este pe linia oraselor mari e un dezastru o masina de peste 4 metri),incepe cu ceva sub 100 cai,scoate tot ce poate din ea si cu timpul sa treci la 'sport'.Asta e doar un sfat,nu iti iei ce iti permite buzunarul,iti iei ce poti controla si acea masina care o duci tu intreg si ea intreaga acasa.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns alexm3e46 (210 puncte) acum 10 ani Va multumesc !!