4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Ce riscuri sunt?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce riscuri sunt?

Salut baieti,

Am si eu o intrebare...

Am o masina inmatriculata in Grecia, astazi mam urcat la volan si am plecat la drum.

Masina nu este inmatriculata (sunt cu ea in tara de 1 an), nu era pe numele meu, nu am avut asigurare, nu am avut rovieneta, nu am avut inspectia tehnica, nu avut semnul incepatorilor, si nu am avut nici actele la mine erau acasa... am avut doar "dovada de conducere" la mine... :))

 

Masina este pe numele parintilor.. dar posibil sa imi ramana mie.. nu stiu sigur daca nu este radiata deja in Grecia...

Deci inafar de permis (dovada) nu am avut nimic bun.

 

Daca ma prindeau ce pateam, cineva mio spus, le spun ca nu am actele la mine si gata amenda 100 lei si scap...

Dar eu cred ca ma manca puscaria...

va rog nu sariti pe mine, vreau doar informatii.

 

Multumesc mult
A intrebat gigel2 (500 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu aveai actele masinii la tine(acte valabile) sau masina nu are asigurare,itp etc?

12 Raspunsuri

+14 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Masina neinmatriculata- dosar penal
Lipsa asigurare- amenda intre 1000 si 2000 de lei, retinerea certificatului de inmatriculare, retinerea placutelor de inmatriculare, primesti ca bonus o dovada FARA drept de circulatie de la politist.
Lipsa rovinieta- intre 250 si 4000 de lei.
Lipsa inspectie tehnica- intre 600 si 1300 de lei plus retinerea certificatului de inmatriculare.
Oricum dadeai de dracu bine de tot, halal cadou pentru parintii tai, dar daca plesneai vreun coleg de trafic ?? iti mai aplica si ala cateva ''proceduri'' gen 2-3 coaste, o mana, vreo 2 masele.

Comentarii:

A comentat ToolAudio (510 puncte) acum 11 ani Cel mai bun raspuns auzit vreodata pe aici =)))))))))
+1 vot
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Adica, daca eu vin din Grecia in vacanta, si uit actele acasa (in romania), masina este inmatriculata in Grecia... primesc dosar penal?
+2 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani

editat de stefanST acum 11 ani

''Masina este pe numele parintilor.. dar posibil sa imi ramana mie.. nu stiu sigur daca nu este radiata deja in Grecia...''
 Daca masina respectiva ESTE RADIATA DIN CIRCULATIE- DOSAR PENAL.
Daca e inca inscrisa-POATE CIRCULA ( cu conditia sa ai asigurare valabila, itp valabil, rovinieta)
Intreaba-i pe ai tai daca actele masinii sunt in regula si pe urma poti sa faci Romania-Grecia sau invers de cate ori vrei.
Fara acte nu iesi/intri cu masina in/din tara, treaba cu " am uitat actele'' merge pe aici pe la noi dar si in situatia aia esti verificat... si amendat bineinteles.
+1 vot
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Deci actele le am eu in mana, este inmatriculata in Grecia, dar asigurarea si ipt au expirat....si decat sa le dau actele sa vada ca sunt expirate, mai bine le zic ca am uitat actele si primesc o amenda mai mica, iei pot verifica daca am asigurare si restu la o masina inscrisa in alta tara?

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani daca nu prezinti talonul si asigurarea primesti amenda + numere luate de pe masina. Pleci de acolo cu platforma, partea cu actele uitate acasa merge la permis, buletin unde amenda e mai mica
+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani gigele dar chiar esti "gigel".cum dreaq sa pleci asa cu masina? in primul rand esti un "DENIS, PERICOL PUBLIC" apoi citeste bine ce a scris @stefanST ca asta vei pati.......tu daca crezi ca toate sumele alea insumate inseamna putin, atunci esti strict problema ta, inseamna ca ai bani sa dai pe o asigurare, dar se pare ca nu vrei sa o faci.....in fine, esti un inconstient si nu ma mandresc deloc cu asemenea conationali!!!
din pdv meu te-as astepta direct la scara blocului/poarta casei sa te las pe jos si fara bani in buzunar, ca imi este clar ca nu ai bani sa faci o asigurare.
iar daca as fi judecator(in eventualitatea in care faci contestatie) ti-as da maxim!

ps: cel mai simplu: MERGI SI SCOATE NUMERE ROSII PROVIZORII-poti lua de 3ori cate 30zile si mergi fara probleme, fara stres, fara complicatii. si in acest caz, imi scot palaria in fata ta ca faci parte dintre acei oameni corecti!
pt 30zile de numere rosii=120lei cu tot cu asigurare, cred ca este o suma care ti- permiti chiar si tu, lamaitele costa 5lei)
0 voturi
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Nu pot scoate numere rosii...

In fine, eu doar am cerut niste informatii, am destui bani ca sa fac tot ce imi trebuie, se pare ca nu e nimeni in stare sa raspunda la o intrebare fara a critica... toti imi dati in cap, toti imi sugeti cate ceva...

Am pus o intrebare clara : daca ma opreste politia si nu am actele la mine (talon, asigurare,itp si toate cacaturile) ce riscuri sunt.... dar se pare ca nu ma puteti ajuta, mai bine nu raspundea-ti...

###steafan.angelo

Amandoua, sunt expirate si plus de asta nici nu le aveam la mine asa expirate...

Multumesc oricum...

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani tipic pueril...cred ca ai probleme cu vederea sau cu citirea IN PRIMUL POST facut de stefanST ai primit toate informatiile. se pare, in schimb, ca nu vrei sa constientizezi tot rahatul care l-ai facut.
nu stiu cum ai luat permisul daca tu nu poti sa faci comparatie cu ce ti s-a spus pana acum si ceea ce spune legislatia in sine.imi pare rau ca la nici un an de cand ai luat permisul(0-12luni, posibil oricat) sa nu stii, sau sa uiti(ma indoiesc) legislatia...ma intreb ce o sa faci peste 15 ani...:-?
consider ca toata lumea te-a ajutat si singurul care nu vede realitatea esti tu.
alta data, iti sugerez sa citesti cu ochii MARI raspunsurile celor care chiar ti-au pus SOLUTIA pe tava! si aici il sustin-ca tot suntem in campanie-pe stefanST

ps: invata din aceasta greseala si nu mai fa treaba asta! si pt tine si pt noi.
nu mi-as dori sa te intalnesc in trafic in sitatia data!atat!si iti doresc sa ai mereu in portofel plasticul!
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani stai putin nu te ambala degeaba, hai sa gasim si solutii la problema ta.
1 Roaga pe cineva sa iti faca asigurarea in tara in care e inamtriculata masina.
2 Fa itp-ul la noi in Romania( poti sa faci itp dar are o valabilitate mai redusa si e DOAR pe teritoriul tarii)
3 Tu circuli cu o masina cu numere straine fara asigurare fara itp si la un control sa scapi doar cu amenda ??99% sanse sa iei masina pe platforma plus amenzi de platit.
Cine ti-a sugerat minciuna cu actele uitate si-a batut joc de tine, sau vorbeste din auzite.
–1 vot
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Am inteles, ba kenel eu nu circul cu masina, doar odata am luato (adica ieri seara) si numai am de gand sa circul cu ea daca este asa grav, conduc regulamentar si cu grija doar ca nu am asigurare si itp, nu vreau sa raman fara permis pentru o prostie, eu doar am intrebat ce se poate intampla daca circul asa si ma opreste politia, nu stiu cum ai fost tu dar eu numai ce am luat permisul si "fierb" daca nu conduc, indiferent daca iau o amenda de 200 lei sa zicem...

Nu pot sa scot numere rosii, este o alta poveste, pentru-ca ai mei nu sunt amandoi in tara, doar unu, dar nu este numai asta...

Stefan, asigurarea in Grecia pe 6 luni este vreo 170 Euro plus ca sa fac asigurare trebuie sa platesc un "timbru" pe 2012 (un fel de impozit care este acolo) acel timbru costa 220 Euro. Deci 220 + 170 = 390 Euro , pai inmatricularea ma costa 300+ de Euro, pentru-ca masina e Euro 4, motor 1.4

Eu am vrut sa o folosesc si eu asa, 1-2 luni cu riscul de a circula fara acte, asta fiind sa zicem fara asigurare... ca daca itp se poate face in ro il fac... dar nu merita sa fac iar asigurare in GR...
Eu am auzit de la multi care cirula, fara ipt, alti fara asigurare... deci doar asta vreau sa stiu, ma prinde fara asigurare, amenda sau suspendare - retinere permis...

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani nu ti se suspenda carnetul pentru asigurare dar cum ti-am spus mai sus: amenda intre 1000-2000 de lei, retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor, iar daca in termen de 30 de zile nu faci dovada ca ai asigurat masina, politia dispune radierea acesteia din oficiu.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani CITESTE PRIMUL POST, chiar vrei sa iti repet asta la nesfarsit? am inteles ca ai luat-o o data, dar, cum ti-am mai zis, invata din greseli si RUSINE ca nu stii legislatia!

ps: mi-am dat seama ca ai luat acum pemisul cand ai mentionat de dovada..pt linistea ta, sa stii ca permisul este facut, trebuie doar sa mergi sa il ridici!
daca te manca talpa, roaga un prieten sa te ajute cu masina macar 30minute pe zi. sau nu ai de astia ca, probabil nu te sug toti asa cum facem noi aici....te-am citat!

daca masina nu a avut numere rosii luate in romania, poti lua chiar daca vanzatorul nu este fizic aici.
iti trebuie un contract de vanzare cumparare-fictiv, dar cu acordul proprietarului(intereseaza-te de procedura ca nu e greu deloc, contract+2 chitante+placute+asigurare pe 1luna)
daca este altceva nu mai ma bag sa zic nimic.

eu tot nu iteleg de ce nu accepti care este situatia legala in cazul in care ai fost:-? repet, cel expus corect de stefanST...tu crezi ca este vorbe de 200lei......gigel, poti lua amenzile la maxim si cumulate, fa un calcul cam +7000lei, plus dosar penal+masina pe targa acasa. si inca ceva, ca vad ca nu stii deloc legislatia, amenzile astea(lipsa talon si lipsa rca) nu le poti plati la jumatate din minimul amenzii.atentie! de asta iti zic, daca nu stii macar asculta pe cei care stiu si baga la cap...ce spui tu de 200lei ca ti-a zis nu stiu cine te-a prostit de tot.(prostit cu sens de pacalit)
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani @kenel, omu a gresit, sper ca a inteles ca a gresit, a primit toate informatiile posibile, stie care sunt riscurile la care se expune, deciziile viitoare ii apartin.
0 voturi
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Stefan, mersi mult pentru informatii.

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani n-ai pentru ce gigele, Sa fi sanatos.
0 voturi
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Am revenit cu o mica intrebare, daca reusesc sa fac asigurarea in Grecia si itp in Romania si masina ramane cu numere de Grecia pot circula? Dar in Grecia numai locuieste nimeni si cred ca trebuie sa declar o adresa de locuinta acolo? Ce pot face in cazul asta.

Multumesc

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani poti sa circuli cu masina imatriculata in Gr si cu itp in Ro.( daca se poate face chestia asta pe masinile de BG nu vad de ce la tine ar fi o problema) intereseaza-te cu asigurarea ce si cum trebuie facut, dar daca nu ma insel pe polita sunt trecute datele de identificare ale propietarului/utilizatorului si datele autoturismului respectiv, in alta ordine de idei daca nu mai sta nimeni in Grecia, masina e inmatriculata pe numele cui? nu poti sa inmatriculezi o masina intr-o tara daca nu esti rezident acolo(sa platesti taxe si impozite) trebuie o adresa, acte etc.
0 voturi
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Pai numai locuieste nimeni acolo, am venit in Romania cu masina, si a ramas asa inmatriculata in Grecia...eu declar o adresa imi vine asigurarea acolo si trimit pe cineva sa o ia...
0 voturi
A raspuns NYK24 (1,530 puncte) acum 11 ani salutare tuturor,eu personal ma ocup cu "bisnita de masini"si pot spune in felul urmator,poate tine gluma cu actele daca:
nu ai facut nimic grav si este doar un control de rutina
nu te pui in gura cu ei si stii sa vb....
in aceste cazuri iei amenda,DAR DACA ai comiso gen accident,neacordare de prioritate si alte minuni,este nasol pentru ca te baga la verificat in :baza de date interpol(unde poate afla daca e radiata,furata,itp)
si te mai verifica la biroul international de asigurari Bucuresti...
amenda pt asig.e mare,pentru itp placutele si certificatul
daca e radiata permisul si dosar penal
deasemenea te mai poti frige si daca iei amenda cu puncte pe permis,in sensul ca tot pe interpol este obligat sa verifice,lucru care nu se poate pe loc dar el deja are amenda taiata si iti poate lua permisul si peste 6 luni(exemplu)cand ii vine raspunsul....deci Atentie la NEATENTIEE....itp la noi se face doar la RAR valabil tot 2 ani doar ca este valabil DOAR pe teritoriul Romaniei....sper ca mam explicat suficient pe cat sa pricepi fara a te critica!bft
0 voturi
A raspuns gigel2 (500 puncte) acum 11 ani Am inteles, deci mai bine imi bag picioarele in ea de masina si imi iau alta :)), eu am vrut pe asta pentru-ca a fost cumparata noua, nu consuma mult, a avut servicul facut la timp, model din 2004 deci era ok.

O intrebare offtopic :

Mi-ar place foarte mult un Nissan Skyline dar dupa cum se pare toate au volanul pe dreapta, nu stiti un alt model sau o alta marca care sa semene cat de cat cu skyline, si la motor si exterior?

mersi mult

Comentarii:

A comentat orezarii (1,280 puncte) acum 11 ani poate gresesc eu acuma nu sunt sigur dar parca erau si nissan skyline cu volan pe stanga(repet poate sunt informat gresit),2:ar trebui sa ,spui si o suma de bani in care cauti respectiva masina pentru a primi raspunsuri cat mai concrete,cam ce motorizare cauti +\-2000,3000 etc,si revenind poate o toyota supra care sigur gasesti cu volan stanga dar destul de scumpe,poate un mitsubishi lancer,alfa romeo gt,cum am spus masini sunt multe tu acuma spune cati banuti vri sa investesti,si apropo la un skyline iti dai seama ca este euro 2 cred (din nou poate gresesc eu)iar imatricularea este enorma doar daca nu o pui pe bulgaria si iesi mai ieftin ,bafta la achizitie,daca am gresit la ceva chiar va rog sa ma corectati