4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > cui dau asigurarea?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cui dau asigurarea?

Daca am fost impicat intr-un accident in care eu am lovit o masina, iar aceasta masina a lovit o alta masina din fata, eu voi da asigurarea ambelor soferi sau doar soferului masinii care am lovito eu? Multumesc.
A intrebat SB66JKN (1,240 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns pitulaki91 (5,160 puncte) acum 11 ani Ambilor soferi!

Alte raspunsuri: (3)

+1 vot
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani ambilor soferi ;)
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani depinde. Avenit politia? Normal la faze de genul acesta se baga culpa comuna. Adica il pun vinovat si pe cel din fata ta pentru nepastrarea distantei corespounzatoare. Caz in care tu dai asigurarea doar celui pe care l-ai lovit tu. Daca el era stationat atunci trebuie sa dai asigurarea la ambii soferi. Acuma na..... se mai intampla si accidente. Nu e problema ca se rezolva. Stima

Comentarii:

A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani

editat de workaholic_ro acum 11 ani

La genul asta de neplaceri de obicei sunt implicate masini stationate sau o suprafata cu gheata/polei. Nici vorba de culpa comuna. Pe asfalt si in mers daca l-ai aruncat pe ala din fata de-a indoit alta masina atunci problema ta nu e cu legea, e cu capul. Exceptie fac carambolajele de pe autostrada, dar acolo-i altceva.
Oricum povestea cu "nepastrarea distantei" e o tampenie, ca si cea cu "adaptarea vitezei", clisee pentru agentul care are retardul la el. Cata vreme nu ai "atatia" metri sau "atatia" kilometri pe ora prevazuti clar in lege  si nu-mi demonstrezi ca nu i-am respectat n-ai caz. Idiotenii de stat ex-comunist cu o politie compusa din tarani ingrasati si semi-alfabetizati, cu limba de lemn si cap de gips.
Si daca e sa detaliem, pune-l pe cap de bostan sa demonstreze ca n-am avut distanta aia prevazuta stie naiba pe unde; nu-i trebuie decat legea conservarii impulsului si un calcul de pierdere partiala a energiei cinetice prin transformare in energie termica. Poate un pic de calcul structural sa vedem cum e cu deformatia si daca trebuie o analiza cu element finit. Ti le face pe toate cu ruleta aia cu care masoara distantele de la borduri, nu-i asa ?
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani iti inteleg tristetea legata de POLITIA ROMANA. Dar... si ei sunt oameni, iar legea trebuie respectata. Nu ti s-a intamplat niciodata sa te opreasca si sa iti gasesasca ceva probleme, asa incat sa cumulezi o amenda cat de cat mare, dupa care sa iti dea doar o amenda pentru centura? Daca te uiti la straini, poate ca politistii de acolo nu au un cap sec. Acolo daca te-a prins si trebuie sa te arda cu vreo 500 de euro te arde nu ca la noi. Sa stii ca la noi merge cu vorbitul frumos. Chiar saptamana trecuta trebuia sa incasez o amenda de 700 de lei, dar mi-au dat numai o amenda pentru centura. De ce? Ca sunt "tarani ingrasati si semi-alfabetizati, cu limba de lemn si cap de gips"?. Pun pariu ca daca ar trebui sa iti ia permisul te-ai ruga de ei o ora sa ti-l dea inapoi. Deci acum sunt "tarani ingrasati si semi-alfabetizati, cu limba de lemn si cap de gips" iar cand ne opresc sunt cei mai super oameni si ne milogim de ei........
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Nu ma milogesc, ca nu-mi place. S-a intamplat sa fiu sunat de cineva din familie, eram pe o strada circulata unde nu poti opri, am raspuns, am vorbit scurt. M-a vazut, m-a oprit, i-am spus ca m-a sunat cineva din familie, mi-a raspuns ca daca-i povesteam de ceva urgenta de serviciu sau afacere ma taxa. Mi-a dat permisul inapoi, cu precizarea ca n-am procedat corect si sa am grija. A facut chiar si o gluma, dar nu mi-o amintesc. Era un tip slabut care vorbea romaneste cu gura lui, daca intelegi ce vreau sa spun. Exceptii sunt. Nu m-as fi suparat daca ma amenda. Nesimtirea telefonica din traficul din Romania e mai mare chiar decat nesimtirea generala din traficul din Romania.
Nu-i mai bun ca politistul nici neamu' lui manivela, amator sau profesionist, nici instructorul auto, nici Mircea Badea daca vrei.
Dar daca vrei civilizatie rutiera trebuie sa incepi cu politia, nu cu camionagiul.
Il voi respecta pe politist atunci cand o judecatoare beata, oprita in trafic, daca da din aripi si ameninta este incatusata pe loc si aruncata in duba. Nu-i corect ca unui pusti de 20 de ani sa-i spuna un grasan cu chipiu "ma", iar intr-un caz din asta sa-si ude pantalonii ca daca-si face meseria o sa pateasca cine stie ce. Si mai e chestia ailalta cu vanatoarea pentru spaga. Is prea multe, intelegi ?
0 voturi
A raspuns alitigii (1,180 puncte) acum 10 ani Da, ambilor soferi...vorbim de o legatura de cauzalitate intre fapta ta si celelalte tamponari. Dar daca nici cel din fata ta nu a pastrat distanta, atunci e o culpa comuna, a ta si a celui din fata, dar de obicei, in situatii de acest gen, este mai bine sa se contacteze politia rutiera.