4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Cum scap de amenda de roviniet...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum scap de amenda de rovinieta?

Salut! Am o presimtire ca o sa am parte de cateva amenzi pentru rovinieta si vreau sa ma ajute cineva cu vreun sfat in caz ca o sa le am. Povestea suna cam asa: Mi-am luat o masina (alfa romeo 166) si pana sa fac toate actele si sa o inscriu pe numele meu i-am facut rovinieta pe o luna. Intre timp am trecut-o pe numele meu, i-am schimbat numerele si, stiind ca am rovinieta pe o luna am trecut pe sub camerele fixe pentru rovinieta de la Calugareni, Judetul Giurgiu. Acum, eu practic aveam rovinieta, dar cum ea se face pe numarul de inmatriculare, banuiesc ca nu mai e valabila. Corect?  Deci ce e de facut in caz ca imi vin amenzile acasa? PS: am trecut de vreo 4 ori pe sub acele camere...   Multumesc!
A intrebat marius_dgm13 (690 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani nu stiu cum scapi tu de ea daca iti vine dar stiu sigur ca nu se transmite de la un proprietar la altul, ar fi trebuit sa o platesti imediat ce ti-ai trecut-o pe nume. singurul mod in care poti contesta eventuala amenda este sa demonstrezi ca tu ai platit-o, poate cu o chitanta de card?(ori asta ori ma uit la prea multe filme cu avocati...) mai mentionez ca desi ai avut intentii bune statul te poate trage la raspundere, de aceea nu este o idee buna sa le dai bani, indiferent de motive.
+2 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Din cate stiu eu  rovinieta se face si pe seria de sasiu.Ce conteaza ce nr de inmatriculare are ,doar tot masina aia e.
Si eu am fost cam in aceeasi situatie.AM cumparat masina,am circulat fara sa o transcriu 1 an,dupa ce am transcris o rovinieta mai era valabila inca 3 luni....am circulat asa(doar ca eu nu am schimbat nr de inmatriculare).Am intrebat un agent de la rutiera pt ca si eu eram nedumerit si el mi a zis, ca nu conteaza da ca o transcriu ca , seria de sasiu ramane,deci pot circula.
Eu n am avut nici o problema.
0 voturi
A raspuns marius_dgm13 (690 puncte) acum 12 ani oricum, pentru orice eventualitate eu am bonul acela de la rovinieta pe care scrie cat am platit, cat mai e valabila, nr de inmmatriculare, etc. dar ma gandesc ca acele camere cand vad un nr de inmatriculare fara rovinieta iti trimit amenda acasa, nu mai  sta nimeni sa verifice seria de sasiu. am intrebat niste politisti si ei mi-au spus ca o sa imi vina amenda sigur si ca pot sa o contest cu un avocat....
+3 voturi
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 12 ani Ai scapat !!! Nu-ti vine nici o amenda pentru ca in primul rand este importanta seria de sasiu.Sa presupunem ca ai niste numere de masina care au fost cu trei luni inainte ale unuia care mai avea pana ii expira rovinieta....n-are nici o legatura numarul.Dupa numarul de inmatriculare se duce la seria de sasiu...si mai departe SE VEDE CA AI PLATIT.
+2 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani nu primesti amenda..stai linistit!e foarte simplu: serii de sasiu i-a fost dat un numar de inmatriculare,tu ai facut rovigneta pe nr de inmatriculare care a fost atribuit unei serii de sasiu.Intre timp s-a schimbat nr de inamtriculare dar seria de sasiu este aceeasi deci vorbim de aceeasi masina!E simplu ca buna ziua!
0 voturi
A raspuns marius_dgm13 (690 puncte) acum 12 ani m-am linistit atunci. multumesc mult pentru raspunsuri.
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Daca e posibil sa iti vina vreo amenda...cea mai buna solutie e sa nu o iei de la posta.
0 voturi
A raspuns exxon (150 puncte) acum 12 ani “In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date. Modificarea in baza de date se realizeaza numai la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale, ale caror adrese de contact se regasesc pe pagina web a CNADNR, sectiunea roviniete”.            Deci....
0 voturi
A raspuns marius_dgm13 (690 puncte) acum 12 ani ...m-am fript!