4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Curs scoala de soferi

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Curs scoala de soferi

Salut. Am 17 ani si de curand mi-am achizitionat un golf 4 si ca toata lumea ma grabesc sa obtin carnetul de conducere. Implinesc 18 ani pe 28 septembrie. Daca ma inscriu de acum la scoala de soferi ( lucru posibil din cate am inteles) si fac orele de conducere pot da proba teoretica inainte sa fac 18 ani, sau trebuie sa astept pana atunci?

Multumesc anticipat!
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

–8 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 12 ani poti sustine examenul auto la 18 ani o luna si doua saptamani. teoretic nu ai voie sa te urci la volan daca nu ai 18 ani impliniti, o luna se considera scoala de minim 30 de ore adica 30 de zile si doua saptamani de cand depui dosarul si pana te programeaza.
–3 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Am mai multi prieteni care au inceput cursurile inainte sa faca 18 ani. Deci de asta sunt sigur ca e posibil :) Dar nici unul dintre ei nu a dat examenul teoretic inainte sa faca 18 ani si nu stiu daca e din cauza ca nu ai voie sau nu au terminat orele de conducere inainte de a implini 18 ani. Multumesc pt raspuns si astept pareri in continuare:)
0 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani ai voie sa faci cursurile cu 3 luni inainte de implinirea varstei iar dupa din cate stiu eu trebuie sa implinesti intai 18 ani si dupa aceea poti sustine si sala si traseu .
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Scoala o poti incepe cu 3 luni inaintea impliniri varstei.Poti da examenul pe 29 septembrie(daca pe 28 este data nasterii)

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani nu poti da examenul dupa o zi, dupa ce ai implinit 18 ani, deoarece nu poti sa iti bagi dosarul la politie inainte sa implinesti 18 ani, ci doar dupa ce i`ai implinit si in general te programeaza abia peste o saptamana, deci poate da examenul peste cel putin o saptamana dupa ce a implinit 18 ani !
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani LOL...acum poti da examenul cand doresti.Cand dai examenul te duci cu dosarul de la scoala de soferi la DRPCIV ,te duci la ghiseu,te programeaza la traseu,iti face o poza si dupa te duci si dai examen.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani -2 voturi pt ce?Doar ca am dat un raspuns corect...
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani poate pt B1, la B ii total diferit!
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu e adevarat...Varsta minima pentru categoriile A, B, BE, C, CE la momentul inscrierii trebuie sa fie de 18 ani fara 3 luni.
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani nu te poti inscrie la examen daca nu ai impliniti 18 ani !

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani

editat de AR92KTA acum 12 ani

08 iulie 1992 [anul nasterii mele] .. eu am facut in felul urmator, anul trecut in luna mai m`am inscris la scoala de soferi, pana prin luna iunie am urmat cursurile de teorie, iar apoi pana in luna iulie orele de conducere, examenele le poti da doar dupa ce ai implinit 18 ani .. in 16 iulie am avut primul examen, examenul de teorie iar in 23 iulie examenul de practica, conducerea, practic, daca toate decurg cum trebuie, dupa aproximativ 2 saptamani dupa ce ai implinit 18 ani, ai permisul in mana (sau cel putin dovada de circulatie:) )
Succes .. Eu am facut niste chestionare din carte si apoi am citit cartea de vreo 3 ori .. Apoi m`am apucat sa fac chestionare pe drpciv.ro, deobicei acolo facem tot cate 23,24,25,26 de puncte, destul de rar 26 dar faceam [pe drpciv sunt exact intrebarile care ti pica la examen la proba teoretica].. si examenul l`am luat cu 24 de puncte, deci, daca faci pe drpciv de la 22,23 in sus nu trebuie sa iti faci griji :) ! cel putin la mine a mers :)

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani exact la fel am facut si eu,nu stiu daca ma credeti sau nu cartea am citit-o doar odata si atunci pe sarite dar pe facut doar pe drpciv chestionare cam 30 pe zi si asa am luat examenul auto,pe drpciv faceam 22 si dupa puneam l vrajeala asa am facut si la sala:))nu ma interesat 26,doar sa scrie ADMIS.

Alte raspunsuri: (7)

0 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Multumesc mult pentru raspunsuri. Eram in dubii si probabil stiti cum e sa stai cu masina in fata si sa nu poti sa conduci :(

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani cat ai dat pe golf :) ?
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani dami add la alex.chiper si iti dau cateva detalii si cateva poze
–2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani AI VOIE sa incepi cursul cu  3 luni inainte de a implinii 18 ani, iar prima zi dupa ce ai implinit varsta de 18 ani po-ti sa si dai examenul ( sala ).
Iti spun 100%

PS : Va rog ce-i care nu stiti nu va bagati aiurea in seama si derutati omul. Prietena mea a facut la fel acum 2 ani, si varumio la fel in MAI 2011 ( anul asta ), asa ca numai vorbiti aiurea.
NO OFFENSE.
Salut
–1 vot
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani examenul auto se poate da cand ai fix 18ani si o zi!!!iti spun din experienta in mai am facut si eu 18ani iar orele de condus ti le poti pune cand vrei si te poti apuca cu 3luni inainte dar o zi 2 alergi dupa acte o saptamana este legislatia(daca vrei sa te duci nu e obligatoriu desi iti prinde fff bine)Bafta!!!
0 voturi
A raspuns antonia2smart (140 puncte) acum 12 ani Hi Dragilor

Voiam sa descriu o situatie cel putin hilara de care am avut parte, incercand sa obtin banalul permis auto .
Din dorina de a obtine permisul am inceput sa prospectez  lista scolilor auto si,  ca orice roman, am inceput cu ‘’prietenii” care m-au directionat catre scoala auto Dinu. Am decis sa le fac o vizita si parca cineva incerca sa ma atentioneze am fost  tratata prost de la inceput ,in sensul ca informatiile de care aveam nevoie (costuri, programari, acte necesare etc) aprope ca le smulgeam  si, mai mult, dezinformata in ce priveste unui mic amanunt “nesemnificativ ‘’ cum spunea doamna secretara,legat de costurile de scolarizare. Dupa ce am fost trimisa dupa tot felul de acte de care aflam mereu cand doream sa ma inscriu, in cele din urma am inceput orele de condus. Insa necazurile de pana acum erau nesemnificative in comparatie cu ce urma sa se intample . Dupa cum va spuneam am inceput orele. Instructorul meu care urma sa ma invete era un tip pe la a 2-a tinerete, plin de frustrari personale, care fuma cam 1 pachet de tigari pe sedinta, avea un intreg arsenal de jargoane pe care nu se sfia sa-l foloseasca . O sa trec peste avansurile rasuflate de adolescent ajuns la pubertate pe care mi le facea zilnic ,ce ma deranja cel mai mult era ca ajunsese aprope sa ma insulte. Cand nu am mai suportat i-am spus ca nu mai support si ca situatia trebuie sa inceteze. I-am reprosat ca fumeaza cu elevii  in masina, raspunsul lui a fost ”deschide geamul” asa am si facut si dupa vreo 2 sedinte am ajuns si la spital cu amigdalele inflamate .Mi-am spus pana aici am trecut peste toate amenitarile pe care dl” instructor” mi le-a adresat, de genul ca ma face el, cat el traieste eu nu iau permisul auto etc , si am decis sa vb cu cineva din conducere sa-l schimbe. Inutil, era asa cum se lauda, in firma el face legea si ceilalti sunt mai rai decat el. Atunci am decis sa renunt  la aceasta ,,scoala’’ auto. Fara sa mai intreb pe cineva am facut o mica prospectare online si am decis sa merg la o alta scoala auto si anume TEO. Aici inca de la inceput am fost intampinata cu profesionalism mi s-a facut o informare corecta si completa, nu  ca nu as fi stiut invatatem de la asa zisa scoala DINU 200. Deasemenea am avut parte si de un instructor excelent si iata –ma astazi cu permisul in buzunar  ,povestesc toate aceste lucruri macar voi sa luati decizia inteleapta .
0 voturi
A raspuns cristi2smart (140 puncte) acum 12 ani Da si eu am facut la TEO conliliera este gratuita sunt super profi si poti obtine permis special si de la 16 ani sunt super ok
0 voturi
A raspuns alexianicola (200 puncte) acum 10 ani Scoala de soferi se poate incepe cu 3 luni inainte de a face 18 ani......si cand ai implinit 18 ani dai examen
www.scoaladesofericatb.ro pentru informatii suplimentare

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns georgesculuigi (140 puncte) acum 8 ani Pentru informatii legate de scoala de soferi

Imagini atasate