4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > masina nr romania sechestrata ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Masina nr romania sechestrata in italia...?

salut. vineri seara ma oprit un  echipaj de carabinieri si imi cer documentele la control. se uita in documente si imi zic ca masina e furata(le spun unde ar trebuii sa se uite mai atenti si ajung la concluzia ca nu e furata) dupa care imi zic ca asigurarea e falsa (pt k nu corespunde codul de pe bulina cu foaia de asig) deci au decis sa sechestreze masina...si sa imi susupende permisul de conducere si in plus amenda de 790 euro!(mentionez ca totul s-a intamplat la roma iar masina e inmatriculata in romania)...sambata dupa ce am vb cu casa de asigurari unde aveam asigurarea si mi s-a confirmat ca nu e nici o problema cu ea ...m-am intors la carabinieri  si le-am spus.din pacate toate demersurile fiind incepute nu mai puteau face nimic!in schimb au cerut interventia interpolului pentru a accesa baza de date pt asigurari de la noi,la care ei nu au acces!a trecut cineva prin asa cv?...stiti cum ar trebui sa procedez si cat ar putea dura pana la interventia interpolului avand in vedere ca pt ei e un caz minor?!merci!
A intrebat nutu88 (1,230 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Nu te uiti bine si ti se pare ca-i furata, te uiti mai atent si constati ca nu-i, n-am priceput nimic; unde trebuia sa se uite de fapt ?
Pentru o asigurare falsa ti se face dosar penal in orice EU-MS. Asta in situatia in care nu esti arestat pe loc.
Ce cod de bulina ? Eu nu am asa ceva. La ce companie ai asigurarea ? Orice societate de asigurari ar trebui sa raspunda prompt la orice intrebare de verificare a autoritatilor din orice tara europeana. Ce treaba are Interpolul cu o simpla verificare de acte ?
Cred ca ceva nu ai inteles bine sau ai rezerve sa spui. In general politia sub toate formele ei enerveaza pe toata lumea, dar daca ceri ajutor lamureste oamenii care te-ar putea ajuta.

Comentarii:

A comentat nutu88 (1,230 puncte) acum 11 ani in prima faza ei mi-au zis k e furata (fara sa verifice nici un document) dupa care verifica seria masinii si ajung la concluzia k nu e furata. (fara sa verifice nici o baza de date. doar ca corespundea seria masinii cu cea din certif.) dupa care se uita in asig si imi zice k ii falsa (era un fax) dupa care se uita pe bulina aia din geam si nu corespund seriile si o ajuns la concluzia k e falsa.(fara sa verifice nici o baza de date. Pt k zic ei ca nu au acces la baza de date din ro.si pt asta a doua zii au luat legatura cu interpolu k ei au acces la baza de date)si pt asta au sechestrat masina si au suspendat permisul pe 1 an k conduceam o masina fara asig. si amenda de 800E mar interesa sa stiu cum sa scot masina si permisul cat mai rapid posibil tinand cont k asig mea e adevarata .
A comentat 740e38mmt (1,660 puncte) acum 11 ani Pe asigurare..pe cartea verde mai exact este un nr de tel in dreptul fiecarei tara unde ai voie sa circuli..si ei pot suna la nr ala sa vada daca e valabila asigurarea..asa am patit eu in romania cu masina de italia..si au sunat la nr ala si au verificat..da eu cred ca aveau ceva cu tine de au facut asa ca eu circul cu masina de ro in toata europa si nu am avut probleme de genul asta..iti urez bafta cu recuperatul masinii
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani daca se ingroasa gluma nu ai decat sa ii dai in judecata,oricum pentru amenda trebuie facuta contestatie la judecatorie acolo ca daca nu iti ramane de plata,sfatul meu e sa contactezi urgent un avocat sa demareze procedurile ca sa nu ramai si fara masina si fara permis si cu banii luati,sunt destule firme de avocatura romanesti prin europa poate dai de vreuna
0 voturi
A raspuns nutu88 (1,230 puncte) acum 11 ani Am fost azi la ei sa vad daca a raspuns interpolu si imi zice ca inca nu au reusit sa ii contacteze si o ramas sa ii dau in judecata si sa castig procesul ca sa pot sa recuperez masina si permisul.
Daca nu fac asta in 30 de zile se confisca tot.
Merci pt rasp.
0 voturi
A raspuns crysty21zip (300 puncte) acum 11 ani Aceasi problema o am si eu! Am cumparat o masina din Italia iar vanzatorul de la parcul auto mi.a facut numere de tranzit si asigurare pentru care am platit 250 euro si a trebuit sa astept si 7 zile.Un echipaj de politie m-a oprit si in urma verificarilor au stabilit ca asigurare nu este buna.Au sechestrat masina si mi.au copletat proces verbal pe care scria 790 euro.Politisti au spus ca va trebui sa achit 1800 euro cu toate ca pe proces scria 790,pentru a putea ridica masina.Am contactat un avocat care a actionat in judecata firma care mi.a vandut asigurare.Am depus actele la tribunal si la prefectura deoarece prefectul decide daca platesc amenda sau doar o parte din aceasta.Cei de la prefectura mi.au zis ca va dura maxim 2 luni pana vor trimite raspunsul catre politia stradala pentru a.mi elibera documentele masinii si stabili cat voi plati amenda.Politia stradala mi.au eliberat masina din parcare avand in continuare restrictia de a parasi teritoriul italiei pana la finalizare procedurilor de la prefectura.Mentionez ca deja au trecut 2 luni si nu am primit raspunsul de la prefectura cu toate ca m.am saturat de cate ori am sunat iar acestia ma tot amana deoarece sunt aglomerati.Stie cineva cat dureaza pana primesc actele masinii? Va multumes anticipat!

Comentarii:

A comentat nutu88 (1,230 puncte) acum 11 ani masina am recuperato in o sapt. (fara acte). dupa care a urmat un proces care initial a fost programat pe 31 01 2013 (masina find sechestrata pe 03 08 2012)si datorita avocatei am reusit sa il reprogramez procesul pe 29 11 2012 dupa care am recuperat actele masinii, permisul si anularea amenzii. deci practic aprox 4 luni ar dura.
0 voturi
A raspuns crysty21zip (300 puncte) acum 11 ani Cat a durat pana ti.ai recuperat masina si permisul?eu sunt in aceeasi situatie...
0 voturi
A raspuns crysty21zip (300 puncte) acum 11 ani Eu am proces pe 6 martie iar avocatul din oficiu nu ma poate reprezenta.Tu ai avut avocat din italia.cât a costat avocatul si te rog sa imi lasi un nr de contact al avocatului.Initial cât ti.a stabilit amenda?
0 voturi
A raspuns crysty21zip (300 puncte) acum 11 ani Lasa.mi te rog o modalitate de contact deoarece peste 2 saptamani plec in italia si as vrea sa stiu mai multe lucruri.ms mult
0 voturi
A raspuns crysty21zip (300 puncte) acum 11 ani Eu pe data de 6 martie sunt chemat la prefectura la nu stiu ce camera,am inteles ca va trebui sa platesc o amenda.Dupa iti dau actele in aceeasi zi?pt ca eu as vrea tot atunci sa iau masina din Italia.Ms mult!