4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > omologare folii auto

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Omologare folii auto

vroiam sa imi achizitionez astazi folie omologata de la un magazin, dar vanzatorul mi-a zis ca folia are omologare dar este valabila daca este pusa doar intr-un service autorizat de compania producatoare o foliilor conform unei legi intrata in vigoare de vreo 2 luni. problema este ca eu vroiam sa le montez singur si chiar daca as vrea sa le pun in service nu este in oras unul autorizat de componia producatoare a foliilor. ce pot face? daca imi pun folii neomologate pot sa le omologhez apoi la RAR?
A intrebat vladdd (13,540 puncte) acum 13 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns marius_marius7190 (430 puncte) acum 13 ani nu.pentru ca alea ne omologate nu au taloane de pus pe geam
eu am pus folie pe un mcv si( baiatu care a puso a avut un certificat care nu til da la folia neomologata) mi-a dat o foaie pe care scrie nuanta geamului.

Comentarii:

A comentat vladdd (13,540 puncte) acum 13 ani pai stiu asta... la foliile pe care vroiam sa le iau de la magazin aveau si taloane de pus in geam si foaie nuanta geamului dar se pare ca nu mai este recunoscuta de politie o astfel de omologare doar daca este pusa in service specializat si autorizat de componia producatoare a foliilor.
+2 voturi
A raspuns handyman (190 puncte) acum 13 ani Service autorizat RAR pentru montarea foliilor pe geamuri. De aia ai nevoie. Vezi pe www.rarom.ro o lista cu agentii autorizati.
Multa bafta.
+2 voturi
A raspuns SweetBoy (2,970 puncte) acum 13 ani Oare nu a intrebat nimeni la statiile RAR daca monteaza si ei folie?
+2 voturi
A raspuns quick_5hifter (620 puncte) acum 13 ani Salut,
Este interzisa "aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator".
Asta inseamna ca trebuie sa indeplinesti 2 conditii:

1) folia montata trebuie sa fie marcata (e vorba despre acele timbre ce se aplica sub folii)
2) aici ai 2 variante, trebuie sa te incadrezi la una dintre ele:

A. FOLIILE sa fie omologate, adica folia propriu-zisa sa fie agreata RAR si sa poti face dovada;

SAU

2) MONTAJUL sa fie certificat, adica firma (autorizata RAR) care iti monteaza foliile sa obtina un numar unic de omologare direct de la RAR, special pentru masina ta.

Problema este ca timbrele respective nu prea ai de unde sa le iei, le poti gasi doar la firmele care sunt autorizate sa execute astfel de montaje.... astfel incat varianta cea mai ieftina este sa-ti cumperi folie FARA omologare rar si sa o montezi intr-o unitate autorizata rar, dar cu acordul lor ca folia sa o cumperi tu separat (si sa-ti dea si un certificat care atesta montajul).
+3 voturi
A raspuns MMihai (11,970 puncte) acum 12 ani hai sa iti explic care e treaba, folia care o cumperi tu este omologata rar insa modul in care a fost aplicata reprezinta alta problema de asta este nevoie si de o a2a hartie care sa certifice ca este pusa bine cu alte cuvinte si este pus pe geam ce scrie pe omologare si nu altceva (in cazul in care cei pun timbre pe fata de la folia transparenta si apoi pun ceva mai inchis) iti poti monta tu folia si apoi poti sa vi la mine sau la alt service autorizat (le gasesti si pe site la rar) unde, dupa o inspectie daca este bine aplicata iti masor transparenta pe fiecare geam si iti pot elibera acel document.
ca si pot iti spun ca trebuie sa decupezi la stopul de luneta daca masina prevede asa ceva si luneta sa fie dintr-o bucata. nu mai punem problema de bule de aer sau gunoaie. pretul unei astfel de certificari este 100lei
+1 vot
A raspuns folii auto brasov (160 puncte) acum 12 ani Sc Century Service - GLASS TUNING ,  cu sediul in Brasov, va ofera servicii profesionale de aplicare filme si folii auto, folii cladirii , reparatii de parbrize si slefuire de faruri. De asemenea va oferim servicii de colantari auto si o gama larga de jante si anvelope. Compania noastra dispune de un departament electric care va sta la dispozitie cu un numar mare de servicii si produse.  Beneficiind de peste 8 ani de experienta in domeniul conservarii si imbunatatirii infatisarii automobilului, expertii nostrii imbina produsele, echipamentele si cunostintele specifice despre suprafetele automobilului cu standardele industriale si dorintele dumneavoastra pentru a furniza o noua calitate a autovehiculului, ce ridica in mod obiectiv si real valoarea sa.

Imagini atasate

+1 vot
A raspuns folii_auto (160 puncte) acum 11 ani FUTURE GLASS - Brasov, Str. Carpatilor, Nr. 15 - 17
www.foliiauto.net

Folie auto omologată  SAU  folie auto autorizată ?
Am să încerc în câteva rânduri, să lamuresc, pentru cei interesați și care au  reușit să ajungă pe site-ul nostru, ideea de folie auto omologată.
Geamurile, sunt considerate elemente de securitate, la toate categoriile de vehicule și beneficiază de prescripții speciale pentru construcție și montaj. Astfel, montajul foliei pe geamurile de securitate auto, este clasificat ca o activitate de modificare constructivă, deoarece infuențează caracteristicile, principale și secundare omologate ale geamului initial și duce implicit la schimbarea omologărilor inițiale ale vehiculului rutier.  De aceea, MONTAJUL DE FOLIE AUTO SE POATE REALIZA NUMAI ÎN ATELIERE  AUTORIZATE  R.A.R.!

FOLIE AUTO OMOLOGATĂ, reprezintă un produs, folie auto, care poate fi montat pe autoturismul D-vs, numai în urma obținerii omologării acestuia de la autoritatea competenta.

Am scos pentru D-vs din : Lista produselor cu certificate de conformitate RAR-OCP în termen de valabilitate  din data de 01.01.2013  - toate produsele, din gama folie auto ce au omologare obținută de catre diversi importatori – folii auto omologate valabile la data de 01.03.2013 :
          - Folie auto, marca ART-DRK
          - Folie protecţie solară, marca GLOBAL WINDOW FILMS – SPATE
          - Folie protecţie solară, marca GLOBAL WINDOW FILMS - FAŢĂ
          - Folii colorare geamuri, marca SKYFOL SHARK, cod RS05
          - Folii colorare geamuri, marca SKYFOL SHARK, cod PRO CHARCOAL HP05
          - Folie de protecţie solară LLUMAR - laterale faţă
          - Folie de protecţie solară LLUMAR - lunetă, spate
          - Folie de protecţie solară, marca SOLAR ZONE (LUNETĂ)
          - Folie de protecţie solară, marca SUNGARD
          - Folie de protecţie solară, marca SUNTEK
Certificarea produselor se realizează de Registrul Auto Român prin Organismul de Certificare Produse RAR-OCP.

 Autoritate competentă = instituţie notificată de Statele membre ale UE sau notificată de Părţile contractante la Acordurile de la Geneva pentru emiterea certificatelor de omologare comunitară CE/CEE, respectiv a certificatelor de omologare internaţională CEE-ONU" (Conform ORDIN nr. 2.135 din 8 decembrie 2005).

Pentru MONTAJ FOLIE AUTO OMOLOGATA - PROGRAMARI
TEL: 0735.02.36.22 / 0741.06.77.11