4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > pot sa fac ITP-ul in italia da...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Pot sa fac ITP-ul in italia daca masina este inscrisa in romania?

A intrebat FEDE (180 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani Nu este recunoscut I.T.P facut intr-o tara a uniunii europene in alta tara a uniunii europene.

Se lucreaza momentan la acest aspect pentru uniformizarea procedurilor de verificare tehnica periodica.

De exemplu in Germania pe langa I.T.P care la ei se face de catre un organism care se numeste DEKRA anual se mai fac si teste de noxe obligatorii.

In pricipiu fiecare tara are propriile ei norme, conditii si proceduri care trebuiesc indeplinite de catre un autoturism care circula pe drumurile publice (siguranta, sisteme de franare, lumini, noxe, etc.).

Intr-un fel sunt intr-o tara si intr-un alt fel sunt in alta tara.

Sa nu mai vorbim de America.

Din aceasta cauza la noi in Romania nu sunt recunoscute diferite norme de poluare din alte state europene (vezi polemica D3 Norm - Euro2 sau Euro3, etc.) sau sisteme de iluminare de ex. in SUA sunt admise semnale luminoase rosii fata de Europa care sunt obligatorii cu bec galben sau far galben.

Cutuma (procedura) legala este aceasta:ai inmatriculat autoturismul intr-o tara el va respecta normele legale ale verificarii tehnice specifice strict ale tarii unde este inmatriculat autoturismul.

O zi buna
+1 vot
A raspuns misublu89 (470 puncte) acum 12 ani in italia nu poti , am avut si eu aceasi problema, in scazuse itp'ul in august si miam dat seama abia in ianuarie , na belea . si ca sa faci itp'ul in ro mai nou tre sa fie masina de fata insa dak esti baiat destept si uns cu alifii...