4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Salut.. am si eu o intrebare i...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Salut.. am si eu o intrebare in legatura cu cauciucurile de iarna.?

Am si eu o intrebare ,  este obligatoriu toate rotiile sau doar cele pe care e tractiunea .. a nins si s-a topit zapada dupa sosea e doar apa a mai ramas prin locurile unde au stranso da soseaua e curata mai sunt obligatoriu ?
A intrebat uzzi_danyel (1,030 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani obligatoriu e sa ai pe toate rotile, si trebuie sa le ai atata timp cat e zapada/gheata pe partea carosabila...si in afara de ce spune legea, recomandat e sa le ai pe cele de iarna sub 7 grade celsius
0 voturi
A raspuns uzzi_danyel (1,030 puncte) acum 10 ani Da asa stiam si eu ca e obligaoriu cand este zapada , gheata pe sosea da nu mai e mai sunt doar asa locuri stradute dalea mici care nu a curatat da in mare parte sunt curate strazile doar apa e atat.
0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani trebuie sa ai pe toate 4!
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Obligatoriu pe toate rotile/ politia cand te opreste nu zice ca aici nu e zapada si peste 200m este
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Obligatoriu pe toate rotile
0 voturi
A raspuns uzzi_danyel (1,030 puncte) acum 10 ani multumesc frumos , nu stiam ce sa fac ca am vazut ca nu mai este zapada pe sosea .
+1 vot
A raspuns mrgeo (5,100 puncte) acum 10 ani Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului, dupa cum ne-a explicat mai demult comisarul sef de politie, Lucian Dinita, director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Rutier al Politiei Romane. Acesta a declarat pentru AvocatNet.ro ca reprezinta „contraventie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefacandu-se referire (in textul actului normativ - n.red.) la o anumita perioada a anului”.

In cazul in care incalcati aceste prevederi, riscati sa ramaneti fara certificatul de inmatriculare, dar si sa platiti o amenda din clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Amintim ca, de la 1 ianuarie 2014, salariul minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, ceea ce inseamna ca valoarea unui punct de amenda este acum de 85 de lei, fata de 80 de lei, cat valora un punct-amenda anul trecut. Prin urmare, anul acesta amenzile sunt cuprinse intre 765 si 1700 de lei.