4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Sunt sau nu obligatorie din pu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sunt sau nu obligatorie din punct de vedere legal anvelopele de iarna incepand cu 1 noiembrie 2011?

OUG 195/2002 republicata, la articolul 102, punctul 28 ne spune ca " conducerea autovehiculului cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate", in alte variante se zice si de 1 noiembrie - 31 martie, doar ca se stipuleaza autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone.

 

Intrebarea e : unde se zice ca autoturismele sunt obligate la cauciucuri de iarna.
 

A intrebat mendez (310 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Deputatii au aprobat, marti, ordonanta Guvernului privind obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna.

In total au fost 153 de voturi favorabile, 123 "impotriva" si o abtinere. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ.

Ordonanta 5/2011 prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei.

Totodata, neechiparea cu anvelope de iarna, precum si cu lanturi in cazul vehiculelor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de transport de persoane cu peste noua locuri, atrage retinerea talonului auto si a unei amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei.

In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.
Salut
0 voturi
A raspuns mendez (310 puncte) acum 12 ani Si in acelasi timp e si delimitata perioada de timp? 1 noiembrie - 31 martie?
0 voturi
A raspuns prallea (1,320 puncte) acum 12 ani da este delimitata...eu dupa acum mi-am luat cauciucuri
0 voturi
A raspuns figo_jr2008 (2,560 puncte) acum 12 ani Eu n-am inteles o treaba.Pana la urma e suficient din punct de vedere legislativ sa ai cauciucuri de iarna doar pe rotile cu tractiunea?
+2 voturi
A raspuns mendez (310 puncte) acum 12 ani Aseara la TVR 2 sau 3 sau INFO era invitat un comisar de la rutiera plus la telefon directorul de la RAR.

Comisarul a repetat foarte clar de doua ori ca nu este obligatoriu ca de la 1 nouiembrie sa incaltam anvelope de iarna. Doar in cazul in care circuli pe drumuri acoperite de zapada cu anvelope nepotrivite esti amendat.
Reporterul a pus intrebarea: Si daca sa zicem mergem la munte dar la pornirea din Bucuresti e soare si bine iar la munte ninge, ce se intampla.
Comisarul a raspuns: Asta e problema conducatorului auto.