4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Transport International Persoa...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Transport International Persoane 8+1 ?

Salut, peste o luna si ceva urmeasa sa obtin permisul de conducere Cat. B, categorie potrivit careia pot conduce autoturisme maxim 8+1 si la care masa maxima este 3500KG, ceea ce nu am gasit eu este daca pot iesi in afara imediat ce am luat pemisul, am intrebat multa lume si mi sa spus sa nu pot ca nu am 1 an de experienta, insa intructorul mi-a zis ca nu am absolut nici o problema. In decret nu am gasit mai nimic referitor la acest aspect, sau nu am avut eu rabdare sa citesc, asa ca va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu acest aspect.

Multumesc !

 

PS: Cum se procedeaza la trecerile de frontiera sunt nou in "bransa" poate zice cineva ceva in legatura cu incarcatura si cu persoanele daca totul este legal?
A intrebat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani nu, dupa 1an
0 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani

editat de AR92KTA acum 11 ani

Poti sa iesi afara din tara cu masina mica si inca 4 persoane, asta ii 100% sigur, acuma, nu stiu daca ii la fel si cu 8+1 .

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani GRESIT...ATENTIE !!!!
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani Gresit esti tu de cap ! Am avut sute de km in ungaria cand aveam sub un an de cand am luat permisul si niciodata nu a comentat nimeni nimic ! Esti in 2012 nu in anii 90 cand probabil nu se putea !
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

nu inteleg de ce te enervezi si mai ales il induci in eroare pe baiat.ii platesti tu amenda si toate cele daca il opreste si se sesizeaza politistul? eu cred ca nu..deci inca o data.SE POATE CIRCULA DUPA 1AN DE LA DOBANDIREA PERMISULUI DE CONDUCERE!!!ATENTIE OAMNEI BUNI!!!!!!!!!!

ps:daca te consoleaza cu ceva, in 90 nici nu eram nascut, dar asta este irelevant..daca nu stii legislatia te rog sa nu mai spui prostii!DAR SIGUR NU STII pt ca daca stiai ceva din legislatie stiai ca 8+1 se poate conduce cu categoria B...de aici rezulta inca o data NU MAI DA INFORMATII GRESITE!!!!!!!!suntem aici sa ajutam in masura in care putem, daca nu putem ne dam cu parerea cum ar fi mai bine, dar tu il sfatuiesti pe andre3ey sa comita o ilegalitate..mai bine stai in banca ta daca nu stii legile..
ca idee si eu am condus in afara imediat dupa ce am luat permisul, dar asta nu inseamna ca este legal.

pt amatori de genl tau: ajutati sau incercati sa ajutati pe forum, dar nu induceti lumea in eroare daca nu cunoasteti, in acest caz legislatia
+2 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani nu ai voie sa conduci inafara tarii decat dupe 1 an ..si mai sigur pentru tine si societate ..invata sa stapanesti volanul ala pana sa pui tu in pericol viata a 8 persoane pe langa tine ....te cred ca dai de volan ..dar mai ai de invatat!!!

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani poti sa iesi din tara, nu te intreaba nimeni nimic, am iesit si eu dupa 2 saptamani.. si de mai multe ori  in primul an, cu transportul de personae nu stiu cum e, eu am iesit cu masina "mica" de 5 locuri
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @rover:Eu am putut sa ies din tara la cateva saptamani dupa ce am luat permisul.Am intampinat urmatoare problema ca ce domle esti incepator si iesi din tara,ne pare rau dar nu este permis.Eu am raspuns conform carui articol nu am voie sa ies?NU are nimeni ce sa iti zica cat timp legea din ro nu prevede restrictii pentru asa ceva.Pe de alta parte,e si normal,cand ai un permis in mana,se presupune ca ai trecut niste teste,o pregatire teoretica si practica si de aia iti da legea pe mana 8 persoane si 3500kg,ca ai acest drept.Permisul este un act care iti spune ca ai un drept limitat,si care intra in exercitiu din ziua in care il ridici de la politie si este valabil 10 ani.Nu e problema politiei ca eu conduc in ro sau in afara,eu am permisul de un an de zile si nu cred ca am facut 1000 km in ro,absolut nimeni nu te intreaba de nimic sau mai comenteaza ca poate poate pica ceva.

Cel mai bun raspuns:

+6 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Codul rutier nu prevede nimic in aceasta situatie,legislatia cat de cat corelata la cea europeana nu prevede nimic.Ramane doar sa respecti limita de persoane si de greutate,apoi te interesezi in fiecare tara in care te duci despre limite diverse,de ex la italieni e maxim 54kw pe tona,nu stiu ce o mai fi in alte tari.
Ca sfat personal,mai bine apuca-te de carat pachete sau orice altceva,e un dezastru pentru incepator un drum atat de lung.
Am fost in situatia ta si credema dupa 4 500 km esti deja mort,cand cobori din masina de abia maii stai pe picioare.Si da stiu,toti rezistam reusim dar un accident faci o isngura data in viata si s-a dus.Pentru un risc cat mai mic,mai bine sa cari marfa sau orice altceva.Nu mi se pare corect ca sa iei 8 oameni in masina,sa ai permisul in mana de 2 zile si sa ii expui la un risc atat de mare.Nu o spun ca am ceva cu incepatorii,dar nu poti sa conduci 1200 sau 1000 de km continuu si fara riscuri.
La international nu e ca la scoala sau pana la munte,nu stii soselele,oboseala e imensa,nu ai inca masina sub mana si pe deasupra mai risti si vietile altora.
Un ultim sfat:Incearca o data sa faci un drum doar cu pachete si vezi  ce inseamna sa conduci cateva mii de km sa dormi acolo o noapte prin masina si apoi sa pleci inapoi,apoi vei decide tu daca te inveti pe drumuri mai scurte sau vrei sa risti pana la capat.
Trecerea la vama se respecta nr de locuri prevazut in masina,plus ca toti oameni bagaje si pachete nu tre sa depaseasta 3500kg,ei au cantar si pot cantari masina,atunci o sa dai de dracu,mai ales la unguri e un dezastru la vama.

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani cel mai bun raspuns, ai dreptate in totalitate, riscul e IMENS din cauza oboselii, ai fost optimist cu 1000 de km continuu, eu unul, care am facut in dreapta aproximativ 150.000 de km in ultimii 3 ani, dupa 4-500 de km incep sa fac tampenii si am permisul de 7 luni, eu nu ii recomand sa plece nici cu marfa, ramane la alegerea lui
A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani Multumesc foarte mult, acum ca am confirmarea nu mai trebuie sa plec urechea la unul si altul, eu am recitit reguluile de circulatie internationala si nicaieri nu scrie ce si cum in aceasta privinta.

Alex cat despre transport mergem 2 soferi Romania - Italia, riscul nu prea exista in afara, deoarece pe teritorul tarii conduce unchiul (16 ani de permis si foarte multi Km), si putin din ungaria, traseul il vom face jumate jumate. Voi ati zis ca ati fost afara ati vazut si voi cu ochii vostrii ce autostrazi au cei de acolo, de la Cenad (Timisoara) si pana la Milano mergi numa pe autostrazi iluminate.
(exceptie sunt vreo 30 - 40 km la unguri dupa care numa autostrada 3 chiar 4 benzi prin unele locuri).

Un risc imi asum deoarece am viata celor 7 in mainile mele, dar totusi nu cred ca este atat de mare avand in vedere ca voi fi "supravegheat" iar pe transport apar 2 soferi care au rolul de a diminua km multi la o cursa precum si oboseala excesiva. Personal ca pasager am fost mai obosit de la Craiova la Arad, decat restul drumului (exceptand faptul ca am dormit vreo 4-5 ore intr-un Autogrill).

Multumesc mult pentru sfaturi si indrumari ! Va urez toate cele bune si sa auzim de bine ! Asfalt Uscat si multi Km fara incidente !
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ai grija la amaratii astia de italieni ca au o regula foarte idioata,adica nu ai voie sa ai o masina cu un raport putere greutate mai mare de 54kw pe tona,e in coada de peste pentru noi,cei cu permis din ro,ca au sansa sa zici ca domle eu am permis pt numar de persoane si tone,nu conduc un ferrari si taicamiu nu e deputat.Deci,daca te opreste o patrula de macaroane,spune asta fara probleme,am fost oprit de ei de n ori pe tema puterii masinii si etc si am iesit cu asta.
Multi km fara probleme si asfalt uscat.Sa nu uit,mare atentie la amaratii astia de unguri cu bucata lor de drum european,nu te arunca in depasiri mai ales noaptea,sunt un dezastru biciclistii si foarte multi scuteristi care merg ca idiotii,multi dintre astia si fara lumina.Mare atentie la ei!!

Alte raspunsuri: (3)

–1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani extras : De asemenea, ei nu au voie sa conduca vehicule destinate testarii sau cele pentru probe si nici sa conduca vehicule destinate transportului public de persoane, inclusiv in regim de taxi.
 
articolu cu condusu in afara tarii a fost putin timp in vigoare si daia multi sunt derutati,acum a fost eliminat din lege

ceea ce trebuie sa ai grija este sa ai semnu in geam,si sa mergi cu 20km/h  mai putin decat limita fiind incepator,si sa vezi cum sa treba cu articolu acelea de lege  daca te incadrezi la transport persoane in situatia ta.

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani Salut, in baza caruia dintre art. vorbesti tu ? Ti se pare cumva logic vorbind ca 8+1 e transport persoane ? Din cate stiu eu in lege scrie clar:

Art.30 lit.b Punctul 1.
Categoria B
1.autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500Kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8.

Daca tu imi spui ca la 8+1 imi spui in baza carei legi eu nu pot transporta 8 persoane cu mine in afara fara aut. de transport eu las palaria jos in fata ta, pana atunci ... Toate cele bune !
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @bysconty:transport public de persoane nu este acelasi cu regim privat,una e sa ma duc la o firma de transport si sa vad cu cine merg,alta e sa ma urc in maxim taxi si sa ma izbeasca unul cu permis de 2 zile.
–2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Toti se contrazic aiureah.
Po-ti iesii dupa 1 an de la obtinerea permisului.

Salut
:)

Comentarii:

A comentat AnduDj (4,140 puncte) acum 11 ani potrivit carui articol ?   Induceti lumea in eroare cu articole dupa urechie sau din auzite ....Nefiind nici un articol care sa iti interzica acest lucru poti iesi , dar fii foarte atent la limitele de viteza din tarile in care mergi ( incearca se te documentezi si sa le respecti si adaptezi pentru tine , pentru ca esti incepator si sunt sigur ca stii ca si la noi in tara incepatorii au o limita de viteza inferioara de ceilalti partici[anti la trafic) . Sau sa te asiguri poti lua un numar de telefon dp http://www. util21 .ro/ institutii/birouri-vamale-de-control-si-vamuire-la-frontiera.htm
A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani

editat de andre3ey acum 11 ani

Multumesc Andu, eu stiu ca nu exista nici un art. cu privire la ceea ce am zis eu deoarece am cautat si nu am gasit de aceea am intrebat aici, oricum eu mi-am format deja parerea si o sa imi asum riscul sa merg pana acolo, de intor nu au cum sa ma intoarca daca e ceva trece unchiu cu masina si tot nu ma pot intoarce.
A comentat AnduDj (4,140 puncte) acum 11 ani ti-am last un site ( sterge si tu spatiile pe care le-am pus ca altfel nu ma lasa sistemu dp 4tuning sa pun site`u ) iei un nr de telefon si suni. Eu am 20 ani si am lucrat 1 an jumate pe distributie si duceam si in bulgaria .....nu am avut probleme si cei de la bechet nu mi-au cerut nici macar 1 data permisu. Pe bulgaria iesam 1 data in fiecare saptamana...deci cred ca am tot fost de cel putin 20-30 ori.... Bafta si condu cu atentie !
0 voturi
A raspuns balansorin50 (140 puncte) acum 7 ani Citi ani ai.