4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > AUDI > la cat timp se inlocuieste fre...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

La cat timp se inlocuieste freonul?

nu cunosc foarte bine. la cat timp trebuie sa reincarc AC cu freon? unde as putea sa reincarc? cat m-ar costa? multumesc anticipat
A intrebat DUCU.andrei (4,570 puncte) acum 12 ani in categoria AUDI
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani Salut. Freonul masinilor trebuie incarcat atunci cand nu mai are eficacitatea de la inceput...in genere dupa o iarna lunga in care nu se foloseste AC-ul deloc multe sisteme raman fara freon sau dau randament mai mic in timpul verii...Daca masina tare are ceva probleme la instalatie adica scapa pe undeva freon este recomandat reincarcarea dupa fiecare iarna. Nefolosirea AC-ului pe o perioada mai lunga duce la scaderea eficacitatii acestuia.Cat despre costuri eu am incarcat cu 120 de roni...Cat despre locatia unde sa incarci...eu unul am mers la un sediu de reparat frigidere si am reincarcat la ei...simplu si eficient.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Incarcat la butelie sau cu statie de incarcare?
A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani La mine tipul a incarcat dintr-o butelie...Dar la statie de incarcare am fost si imi lua 150 de roni asa ca am preferat sa merg la cei de la frigidere,mai ales ca multi oameni  din oras merg la ei sa reincarce freonul.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Felicitari !
In instalatia de climatizare se introduce o cantitate foarte bine determinata cu cicluri de proba de ULEI si FREON ( defapt agent R134).
Daca acele cantitati nu sunt bine portionate,primul defect il are compresorul.
Te-ai zgarcit la 30 de lei.Ghici cat costa un compresor?
A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani E ok turbojack...baietii de la frigidere au pus o anumita cantitate...au folosit doua butelii plus un barometru...una cu freon si una cu ulei presupun...ei pun la multe masini din oras.Nu este prima data cand reincarc de la ei si nu am avut probleme...e ok,nu te mai consuma pt nimic...:)
+2 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani La un service autorizat este de la 2mil jumate in sus...
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Cost aprox 100 ron cu aparat special pt. asa ceva.
In pret intra si verificarea sistemului.
+2 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani O instalatie care nu are probleme (care nu pierde), cere o verificare dupa o perioada de peste 4 ani, daca a pierdut freonul dupa o iarna sigur ai o problema, dar poti descoperi locul pe unde pierde la un servis folosind o substanta de contrast.

Comentarii:

A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani Eu raman fara freon dupa  fiecare iarna...probabil am ceva scapari de freon pe undeva!

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Neutilizarea climatizarii atrage dupa sine defecte,in fapt pierdere agent refrigerant,datorita scaparii de presiune pe la oringurile de etansare intre diverse cuplaje.
In general se recomanda o revizionare la 2 ani.
ATENTIE !
Apelati doar la verificare cu statie,deoarece  are inclus program de cantitati lichide ( ulei + freon) pe fiecare marca/model de masina in parte.
Evitati incarcatul la butelie.Ulterior veti schimba compresorul.
Cantitatile de freon+ulei sunt bine determinate de preoducator si trebuie respectate cu strictete.O cantitate de freon prea mare/prea mica/presiune prea mare sau o cantitate inadecvata de ulei,distruge iremediabil compresorul.
Lipsa de ulei duce la uzura extrema a compresorului ce produce shpan.In acest moment instalatia este compromisaEvitati asta.

Alte raspunsuri: (2)

+2 voturi
A raspuns liviuio (15,820 puncte) acum 12 ani freonul nu se inlocuieste! nu e consumabil, sau cel putin la mine nu e.am doua masini ambele una are 9 ani alta 5 si e freonul din fabrica. SECRETUL este sa ii mai dai drumu la aer din cand in cand in decursul anului nu numai vara. daca ii dai o data pe luna si il lasi 5 min la relanti e perfect sau merfi cu el 2-3 min pe luna e deajuns sa isi faca un circuit complet si in felul acesta protejezi si compresorul care nu sta 8 luni si cand vine vara nu o sa mai mearga. cunosc pe cineva care are un hyundai accent si el tine ac-ul pornit permanent pt ca nu il intereseaza consumul.ii opreste duar iarna.
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Costa 100-150 RON incarcarea.
Depinde cat de mult o folosesti pentru a sti exact cat sa o incarci.
Normal se incarca odata pe an, deoarece iarna nefolosindo ea isi pierde din putere. Si iarna laso macar 5 minute pe saptamana/2saptamani sa mearga, altfel o reincarci in fiecare an.
Daca faci acest lucru te tine si 2 ani fara nici o problema.
Salut :)