4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Care este Bmw-ul rechin ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care este Bmw-ul rechin ?

Marea majoritate spun ca primul 5-ar adica Bmw E12 este asa zisul rechin. Unii spun ca primul 3-ar E21 este rechinul sau chiar am auzit ca seria 6 E24 este rechinul.

Dar cum dupa revolutie marea majoritate de Bmw-uri care au aparut la noi au fost E12 din sa cred ca el a fost adevaratul rechin si nu E24 care era foarte rar si atunci. E21 era ceva intre.

Partea din fata seamana la toate cu un rechin. Din cate stiam eu de la batrani e ca Bmw-ul E12 e rechin si E21-le rechinas.

Voi ce pareri aveti ? Ce stiti de la cei care au avut ?

Imagini atasate

A intrebat Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns voxy1 (5,710 puncte) acum 11 ani bmw rechin e21 (asa stiu eu )
+1 vot
A raspuns diclatu (2,490 puncte) acum 11 ani Uzual e21. Unii zic ca ar veni de la botul ascutit in dreptul siglei,altii de la "inventia" cu antena dorsala de rechin.... plm.....  Uzual e21,generalizat toate modelele acelei generatii.
+2 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani seria 5 e28 , sunt cred ca cele mai reusite dintre modelele acestea 'rechin' dar sunt urate de se sperie si drequ , am avut unu nu am avut nici o problema masina era defapt tank . dar consuma tata . cuvantul care o caracterizeaza este ' indistructibil' daca gasesti unu bun . sti.........daca gasesti unu bun nu sta pe ganduri . bafta!!!

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

si un putoi a dat cu minusuri ca asta e idealul lui in viata!
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani asa a crezut el . oricum nu cred ca mai stau pe site , o sa sterg contul , si mi cer scz tuturor celor carora nu le am dat un raspuns corect dar intentia mea nu a fost nici o secunda sa duc lumea in eroare !!!
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Gata baieti. Am rezolvat eu problema cu - :))) Si pe mine ma enerveaza cei care dau minus aiurea si cand ii rog frumos sa imi explice pt. ce motiv mi-a dat acel minus, raman cu rugamintea...numai minus stiu sa dea...asta e.
In legatura cu rechinul, eu sincer stiam ca atat E21 cat si E28 sunt rechini. Sunt "porecle" internationale nu cum romanii ii spun BMW-ului E36 "pisicuta" bazandu-se pe o "legenda" destul de aiurea dpdv. Porecla internationala a BMW-ului E36 din cate stiu eu este DELFINUL :)
Bafta baieti si nu mai puneti la suflet minusurile aiurea...O zi buna!
A comentat Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani Ti-am dat eu + in schimb
+1 vot
A raspuns CJ13RHO (1,480 puncte) acum 11 ani BMW-ul rechin este din cate stiu eu E21-le,fabricat in perioada 1975-1983.
0 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani BMW E21 Rechin - denumirea de rechin, spre deosebire de urs sau pisica, exista si la nivel international. Deci nu este un nume dat de romani, ci de nemti. Iar motivele sunt lesne de inteles: din profil, botul masinii seamana cu un rechin. Insa ceea ce nu stie multa lume, este faptul ca odata cu rechinul E21, intre 1975 si 1983, a aparut si acest tuning pe care azi il numim kitsch - aripioara de rechin. Multi fani ai modelului montau aripioare dorsale masinilor, pentru a sublinia imaginea de rechin. Astazi s-a extrapolat acest element de tuning si-l punem pe orice: Dacii, Logan, Ferrari...

Textul este copiat de aici: http://www.4tuning.ro/old-school-cars/animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-vin-denumirile-masinilor-8726.html

Comentarii:

A comentat Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani Nu te lua dupa ce spune ala in articol ca nu stie nici el sigur ce spune. Eu m-am interesat pe siteurile nemtesti si unii mai spun la E12 rechin, dar ii numeri pe degete.
Sa imi arate cineva ca international mai spune altcineva inafara de romani denumire de rechin la vreun BMW ca eu il mananc.
0 voturi
A raspuns Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani Pai si cum explicati ca la anunturile de vanzari pun denumirea si la seria 5 rechin si la seria 3.
Daca de la nemti e Bmw-ul inseamna ca de la ei a plecat denumirea nu?
HAIFISCH = RECHIN
Daca cauti in google-ul nemtesc BMW HAIFISCH numai BMW E21 nu gasesti. In rest gasesti alte modele.
Tind sa cred ca Rechin se spune la mai multe modele.