4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Care este presiunea optima in ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care este presiunea optima in anvelope?

Salut. Intai o intrebare rapida: Dacape stamplu de la masina nu se afla combinatia de dimensiuni 225/55/R16 si eu am aceste anvelope, se poate lua politia de mine? 

A doua intrebare: Atata timp cat pe stalp nu imi da aceasta dimensiune, eu ce presiune trebuie sa am in anvelipe? Pentru dimensiunea 225/50/R16 (cea mai apropiata de valoarea mea) am pe fata 2.5 si pe spate 3. Am umflat atat, si la drum a inceput sa simta mai urat gropile ca inainte. Au devenit foarte dure capuciucurile. 
Cam ce presiune ar fi optima dupa parerea voastra, sa nu se mai auda nici asa de urat dar nici sa nu fie prea putin.

A treia: Daca am presiune mai mica decat scrie pe stalp, ce poate sa se intample? De exemplu: pe fata aveam 1.9 si pe spate 2.3-2.4 si nu simteam gropile, pe drum bun(in curbe) nu avea nicio problema sa zici ca se fataia de colo colo. Mergea ok, dar mi se pareau mie cam moi cand statea masina pe loc, era putin vizibil. 
Astept pareri sfaturi si indrumari. Multumes!!!

 

A intrebat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani Presiunea ar trebui sa fie egala atat pe fata cat si pe spate. Ea ar trebui sa fie undeva cuprinse intre valorile 2 si 2.5 maxim. Cea normala este undeva la 2.2, 2.3 depinde de masina .

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani pe stalp am presiune si de 3.1 la roti mai mari... la cauciuc de 18 parca. La mine la toate tipurile de cauciucl enumerate acolo ( si sunt vro 15 dimensiuni diferite) , la niciuna nu am egal, atat la cele de vara cat si la cele de iarna. nu stiu ce sa zic, mai astept pareri...
Multumesc oricum
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Presiunea din anvelope daca nu e scrisa pe stalp atunci e scrisa pe capacul rezervorului.
Ai acolo 3 seturi de cifre fata spate,cea mai mica e cand e doar soferul in masina,a doua e cand masina e semiincarcata si ultima pentru incarcare maxima bagaje pasageri.
Nu la toate masinile trebuie sa fie egala presiunea depinde de constructie.
Daca specificai modelul de masina si marca iti puteam da datele exacte.
Presiunea mai mica atrage incalzirea anvelopei,in cel mai rau caz explozie si uzuri anormale.

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani BMW e90 320d. Am pus o gramada de intrebari referitoare la masina asta si am uitat sa mai specific. Am pe stalp toate cifrele, doar ca nu am ptr combinatia mea de dimensiuni. Scrie ptr 225/50/R16 si eu pe masina am 225/55/R16. Si valorile care mi le da acolo de 2.5 fata 3 spate, sunt prea tari, ptr ca se simt gropile urat de tot. Mai astept pareri. Multumesc
0 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 12 ani sigur se ia de tn politia ca nu sunt ca cele din talon iar cu presiunea eu aveam la  cauciucuri pa 15 aveam 3 si erau f bn asa..

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani in talon nu mai am nicio dimensiune trecuta. doar ce e pe stalp
+1 vot
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 12 ani nu am patit niciodata sa se uite politia la rotile mele...nicimacar iarna asta sa vada daca am anvelope corespunzatoare...acum intreb si eu la intrebarea ta,daca ii arat agentului pe stalp ca pot pune roti pe 17,se leaga de mine?cat despre intrebarea ta mergi la o vulcanizare mai de doamne ajuta si ar trebui sa stie aia de acolo...e mai sigur asa

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani daca nu ai scris in talon dimensiunile care poti sa le pui, si pe stalp scrie si pe 17, dar combinatia respectiva, nu ar avea niciun drept sa se ia de tine.
+1 vot
A raspuns Sebiku (3,670 puncte) acum 12 ani Si eu stiu la fel ca presiunea trebuie sa fie egala si pe fata si pe spate.De regula se baga 2.3-2.5(Bar)dar stiu ca la masinile care sunt folosite de regula la carat se baga 3 Bar.Dar daca nu ai trecuta dimensiunea jantelor in talon si un politist se va uita sigur o sa se ia de tine.Sper ca ti-am fost de folos!

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani in dreptul presiunii arata 4 pasageri+sofer+bagaj. dar daca in masina mea nu merg atatea persoane de fiecare data, cum imi dau eu seama cat trebuie sa scad la presiune?:-??
+1 vot
A raspuns Sebiku (3,670 puncte) acum 12 ani Si eu stiu la fel ca presiunea trebuie sa fie egala si pe fata si pe spate.De regula se baga 2.3-2.5(Bar)dar stiu ca la masinile care sunt folosite de regula la carat se baga 3 Bar.Dar daca nu ai trecuta dimensiunea jantelor in talon si un politist se va uita sigur o sa se ia de tine.Sper ca te-a ajutat acest raspuns!
0 voturi
A raspuns Sebiku (3,670 puncte) acum 12 ani

editat de Sebiku acum 12 ani

Pai nu trebuie sa scazi din presiune presiunea se ia in calcul cum ai zis tu cu pasageri portbagaj si caroserie.De aceea presiunea se face in general.
De ex:Cand mergi cu masina incarcata cu persoane bagi 3B si cand te intorci singur scoti presiunea la 2.3B iti dai seama ca ar fi penibil sa tot bagi aer si sa scoti.De aceea se face cum ti-am zis(caroserie pasageri etc)In concluzie presiunea la masina ta daca nu cari cu ea ar trebui sa stea la maxim 2.3-2.4B si incarcata(pasageri si bagaje)si descarcata.
0 voturi
A raspuns Chetoiu (2,950 puncte) acum 12 ani din cate stiu eu ca sa nu simiti toate gropile urat se baga exemplu: pe spate 2.5 iar pe fata 2.3 pe spate stiu k se baga mai mult k sa nu ti se balangane spatele cand dai in gropi sus jos....
0 voturi
A raspuns ncebuc (140 puncte) acum 7 ani Presiunea in pneuri variaza in functie de masina si greutatea transportata.