4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Ce modificari trebuie aduse la...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce modificari trebuie aduse la un transplat de genul...

Salutare,nu de mult timp am gasit pe internet un motor de BMW M  si anume s50b32 la un pret rezonabil,acest motor va fi pus pe un e30,actula cu motor de 1.8.Acum am ceva intrebari si anume:

1.Ce trebuie modificat la partea de sustinere(suporti,punti) sau il pot monta pe puntea actuala,eu zic ca nu am cum deoarece puntile acestea au fost concepute ptr. un motor net inferior fata de cel M.

2.Cum fac sa-l omologhez?am citit pe undeva pe forum ca daca motorul este mai puternic de 40% fata de cel din fabrica nu se poate omologa,este adevarat?

3.DIRECTIA v-a trebui sa o iau de pe un e36 sau pot sa  folosesc si una de e30?

4.Sistemul de franare v-a treubie sa-l iau tot de pe un e36? sau pot sa pun unul de e30 eu zic ca ar merge pus si unul de e30.

Va multumesc ptr.toate sfaturile!!!;)

P.S:E30'ul este din 90
A intrebat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Sarind peste punctele enumerate.
Motorul are valoare ZERO daca nu este achizitionat cu toata electronica si cablajele aferente.
E30 n-are frane pentru un asemenea motor.Se cauta sisteme de franare destinate unor motorizari potente.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani A,ai dreptate cu franele imi cer scuze ptr.neatentia mea.Pai nu sunt sigur daca are  toata electronica,dar din acest motor nu vor ramane prea multe piese stock,deoarece se va monta un turbo.Aici mai am o intrebare,softul va fi schimbat ce mai trebuie sa pastrez d.p,d.v electronic?
Cat despre punti ce sti?
Multumesc ptr.timpul acordat.
0 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Plus amorizoare si arcuri.
Performantele noului motor...acceleratii, franari, viraje luate cu viteza mai mare, nu pot fi tinute in frau cu suspensia de pe un E 30.
Este OBLIGATORIU ca aceste elemente de suspensie sa fie schimbate.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Pai oricum suspensia va schimbata cu una racing,dar nu stiu daca merge un kit de suspensie de e36?am gasit si ptr.e30,dar nu este ce vreau eu.Deci concluzia pot pune un kit de suspensie racing de e36 pe un e30???
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Se poate monta ...iar la faza cu omologatul...daca ai cunostinte la itp sau poti rezolva atunci il pui si atat.Cand mergi la itp dai ceva in+la respectivu si trece cu vederea.
Am o cunostinta care are pe un golf3 de 1.8(original) vr6.
La itp a dat spaga 100 de lei si s a rezolvat.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Si daca ma opreste R.A.R-ul ce fac? sau imi schimba si in actele masinii motorul>?nu prea ma pricep la chestii din astea cu omologatul,etc.daca gresesc cu ceva va rog frumos sa ma scuzati si ma imi atrageti atentia;).O zi buna va doresc la toti!
–1 vot
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Daca te opreste rar ul iti ia talonul....cel pe care l stiu cu vr6 nu l a oprit rar ul INCA ;)) circula asa de aprox 3 ani
Ca sa faci treaba legal costa ceva + ca trebuie sa platesti asigurare si impozit pt 3.2 si asa nu stiu daca iti mai convine...

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Mdaaaa ai dreptate nu pra imi convine mai ales ca motor acesta este c-am mare:).Daca imi ia talonul ce v-a trebui sa fac?
In vara aceasta m-a oprit rar-ul si tot asa mi-au luat talonul si m-au trimis la service sa imi fac evacuarea scapa ceva gaze+ ca facea si zgomot.Dar in acest caz ce v-a trebui sa fac,sa schimb motorul???:))
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Sincer.................nu stiu:))
Eu am facut transplant acum vre o 5 ani   pe un golf2  1.6 benzinar am pus 1.6 diesel.La RAR a costat atunci vre o 600 ron.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Multumesc ptr.timpul acordat;)m-ai scos din ceata cu anumite lucruri;)bafta!;)