4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Cum schimbi treptele de viteza...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum schimbi treptele de viteza?

Salut, am vazut ca s.au mai pus intrebari de genu acesta.
Cum schimbi treptele de viteza la BMW e90 320d 163 cp?
Intre ce turatii schimbi ptr un consum minim si intre ce turatii pentru o putere maxima si un cuplu maxim?
Nu incepeti cu chestii de genul " dai search pe google" sau "cauta pe alte forumuri". Pentru intrebari s.a facut aceasta sectiune 4tuning si vreau sa aflu de la posesori si nu numai , dar si de la experti in ale condusului.
Multumsc! Astept parerile voastre.
A intrebat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Pai avand in vedere ca este un motor diesel cuplu maxim incepe din ture mici ex.1500rpm pana in 3000-3500rpm.Intre aceste ture este cel mai bine sa mergi.In niciun caz  sa nu mergi subturat ptr.ca vei strica turbina si motorul.Din cand in cand sa ii mai dai talpa pana pe la 4500rpm, ca sa "desfunzi" turbina,o sa iasa ceva fum.Sfatul meu nu incerca sa mergi subturat sa fi mereu peste 2000rpm ptr.ca intr-adevar te vei bucura ca scoti un consum mic,dar peste cativa mii de km o sa inebunesti cand o sa vezi factura din service.Bafta si cati mai multi km fara incidente;)

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani nu stiu exact dar cred ca are filtru de particule si n-o sa scoata fum oricat ai ,,desfunda-o", in plus, si filtru asta e un motiv sa NU mearga subturat
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani da, are filtru de particule. de exemplu cand plec incet de pe loc, pe la 1400-1600 merge intrerupt, asta e semn ca e subturat nu, adica nu e de la altceva, ma refer sa pice vrun piston sau filtru infundat..... dupa 1600 in sus isi revine.
Fum nu scoate deloc, oricat as turao.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani A da ai dreptate am uitat ca acest model are filtru de particule.Pai da nu o sa scoata fum deloc,dar o data si o data se v-a infunda acel filtru.Nu stai linistit nu are nimic e normal sa tremure sau sa se inece la acea turatie.
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 12 ani am citit pe net, dart era vba de alte marci de masini, dar alea aveau si alte simptome, nu trageau si etc si zicea ca e din piston , ca e pe duca si ma cam speriase. si am intrebat un prieten in anglia care are service si a zis ca asa face cand e subturata.
Dar nu ca as merge in turatiile alea, doar cand le trec incet, nu cand ii dau talpa. Daca dau talpa, nu se simte nimic.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 12 ani pt motoarele diesel se recomanda o schimbare mai turata a treptelor,cum a spus si colegu niciodata sa nu schimbi sub 2000.
Ti-as mai recomanda ca din cand in cand sa mergi ceva mai turat cu ea,ex am mers cu cineva cu un audi iar pe bucuresti-lehliu a mers cu a 4-a undeva la 4000 de ture.