4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > de ce unii spun ca masinile di...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce unii spun ca masinile disele pornesc greu sau nu pornesc iarna,adica de ce nu fac asa si pe benzina??

A intrebat romicavanos (2,940 puncte) acum 10 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani Asta cu pornirea ''dizeloaicelor'' de obicei este ''un mit'' de pe vremea cand nu era tehnologia auto asa avansata.Acum daca ai bateria ''strong'',bujiile incandescente perfect functionale,pompa si injectoarele in regula,nu are cum sa nu porneasca perfect si iarna.Batranele masini ARO,de multe ori se porneau iarna ajutate de flacara pusa in gura aspiratiei. Explicatia ar fi urmatoarea...masinile pe benzina au motoare MAS,adica aprinderea prin scanteie,si benzina se aprinde mai repede,pe cand dieselurile au mot. MAC,aprinderea facandu-se prin comprimare,si  motorina se aprinde mai greu,si motive ar mai fi dar momentan nu imi trec prin cap acum.
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 10 ani daca e pusa la punct nici nu sti ca e motorina ! am avut un 2,2 dti de la opel (omega) si un  2.2 cdi la mercedes si nu am avut nici o problema iarna cu ele !!! o problema este si motorina de proasta calitate , bujiile care au un rol f important , si lista poate continua !!
0 voturi
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani am avut un circ de e36,1.7TDS,cand benzinarele faceau figuri la pornire al meu o lua la prima cheie...daca bujiile,pompa si bateria sunt ok nu ai probleme...singura problema cu pornirea am avut-o cand mi.a inghetat motorina pe un furtunas..in rest totul ok.de obicei pornesc mai greu decat benzinarele pt ca au aprinderea prin compresie,iar la prima pornire,mai ales dimineata cand motorul e foarte rece e recomandat sa pui contactul de 2-3 ori sa se incalzeasca bujiile bine(diesel->bujii incandescente)