4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > RECAROSARE BMW 316 COUPE '94?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

RECAROSARE BMW 316 COUPE '94?

1). Am un BMW 316i coupe  '94 inmatriculat in RO,acesta a avut accident!Pot sa recarosez un BMW e36 orice motor sau tot 1600cm?

2).DACA IL DAU LA ALTCINEVA PT 316I COUPE '94 EU POT SA PASTREZ NUMERELE SI RESPECTIVUL SA ISI PUNA NR PREFERENTIALE?

Multumesc
A intrebat baban123 (1,370 puncte) acum 10 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani 1)Recarosarea inseamna sa schimbi caroseria,dar ramine motorul de la cea accidentata.
2)Daca vinzi masina poti pastra numerele actuale si le pui pe urmatoarea masina.Cumparatorul ori pune ce nr. vine la rand ori preferentiale.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani In primul randaveti nevoie de masina inmatriculata in ro (cu motorul functional) si de o alta masina de acelasi tip donatoare de caroserie chiar si neinmatriculata ro (nu conteaza ce motor are pe ea sau ce an de fabricatie +/- fata de masina inmatriculta, bineinteles sa fie acelasi model bmw e36 sedan cu bmw e36 sedan)

avand acestea ar fi cazul sa va apucati de treaba.
1. mergeti cu ambele masini la RAR pentru a primi 'acceptul de recarosare', sau daca vi se pare prea dificil, mergeti la rar cu actele (cartile de identitate), si acolo faceti o cerere si un inginer se va deplasa la domiciliu sau unde aveti masinile pentru constatare.

2.transplantul. de pe caroseria inmatriculata se ia motorul(obligatoriu) si se monteaza pe masina donatoare de caroserie ( aceasta operatiune trebuie facuta intr-un service autorizat pentru a schimba caroseria modelului de masina pe care o detineti) sau faceti schimbul unde doriti cu conditia sa aveti cunostinte cu service autorizat pentru a schimba caroseria deoarece de la service aveti nevoie de o 'nota catre RAR' in care sa specifice ca ei au facut schimbul respectiv.

3. cu motorul acum montat pe masina donatoare de caroserie si actele (accet de recarosare, nota de la service, cartile masinilor si actele de proprietate) mergeti la RAR (fara programare) pentru omologare artizanala. la RAR vor face inspectia tehnica asa ca atentie la frane, directie, suspensie, parbriz, si noxe....

4. de la RAR veti primi o noua carte de identitate pt masina si dovada itp

5. cu cartea noua se va putea merge la politie unde se inmatriculeaza masina

taxe RAR: 1.accept recarosare 120-200ron
2.omologare artizanala+certificat autenticitate -600-650ron

6.cand mergeti la politie pentru inmatriculare trebuie sa mai aveti un 'proces verbal de dezmembrare' pentru masina care ati avuto initial inmatriculata, se obtine cu putina bunavointa din partea unei firme de dezmembrari autorizata, fara acest proces verbal veti fi obligat sa platiti txa de prima imnatriculare asa ca atentie mare.


Sursa - bmwclub forum

Comentarii:

A comentat baban123 (1,370 puncte) acum 10 ani eu am un e 36 avariat(dauna totala)inm in RO,si vreau sa fac recarosare cu unul ne inm in RO,acelasi model,dora motorul e mai mare, se poate sau nu?
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Recarosarea + omologarea motorului care te mai costa ceva.
A comentat baban123 (1,370 puncte) acum 10 ani cum e cel mai ok,sa cumpar una gata inm sau sa recarosez?