4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Salut , am un bmw 318d din 200...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salut , am un bmw 318d din 2002 , as vrea sa va intreb ce motorina sa bag in el ?

Mi-a spus cineva ca de la OMV ar fi ce-a mai indicata . Asa este ca vreau sa fiu sigur ee prima oara cand detin un diesel si nu vreau sa-l fac sa "sufere".  Si care de la OMV banuiesc ca Omv Diesel normalul nu cel Maxi Performance ? Va multumesc anticipat.
A intrebat TheBear (3,600 puncte) acum 11 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Daniel-WTF (5,500 puncte) acum 11 ani Baga si tu dupa buzunar... Cine stie ce coceni a mancat inainte si il iei tu in brate acum. Apa sa nu fie in ea si sa arda, deobicei dieselul de la bmw nu prea are carte si merge si pe ulei de mancare de miroase in spate a shaorma. omv-ul e scump, lukoil are apa(am ceva relatii pe la ei) eu am mers cu incredere cu petrom atat benzina cat si motorina si n-am avut nici o problema. Dupa parerea mea Petrom este statia care distribuie cel mai bun carburant! Salut

Comentarii:

A comentat TheBear (3,600 puncte) acum 11 ani Ms frumos , Salut.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani daca inainte a mers cu "coceni" si el ii baga tot "coceni" o sa-i ajunga masina popcorn. nu cred ca vrea sa faca asta
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani confirm spusele lui daniel-what the fuck

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani fiind un motor cu injectie common rail e mult mai pretentios la motorina decat cel clasic. eu recomand OMW sau MOL. Nu te increde ca merge cu orice. 2000ron costa un set de injectoare second hand si crede-ma ca nu vrei sa ai de a face cu ele. sau cu pompa care si aia costa cam 1500 ron. in plus de asta nu vrei ca masina ta sa mearga ca o cizma sparta si sa scoata fum. motorina proasta creeaza dpuneri care in 2-3 ani iti fac praf motorul. eu iti vorbesc din experienta. Am un 520d si de cand bag de la petrom scoate fum negru. inainte nu scotea si daca bag de la MOL vreo 2 saptamani, incepe sa nu mai scoata. deci motorina conteaza!

Comentarii:

A comentat TheBear (3,600 puncte) acum 11 ani Ms frumos de raspuns , dar ce parere ai de motorina de la OMV Maximum Performance ee ceva de capul ei? chiar ai consum si performnate mai bune la motor ?
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Aiurea.La motorul asta reprezinta doar o cheltuiala in plus.
De evitat alimentarea " la galeata" si benzinariile "no name" daca  nu ai referinte bune despre ei.E suficient de montat filtre de calitate si un ulei de motor din prima liga.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani cifra octanica difera de la un sortiment de carburant la altul. cam la orice pompa gasesti specificatii legat de sortimentul de carburant pe care il alegi. sortimentul cu cifra octanica mai mare iti ofera performante mai bune dar nu neaparat si un consum mai mic. legat de afirmatia d-lui EXPERT  turbojack tin sa precizez ca la fel cum uleiul este important sa fie "din prima liga" tot asa e si cu carburantul. intr-adevar, filtrele,uleiul dar si carburantul trebuie sa fie de cea mai buna calitate. astfel te scutesti de cheltuieli ulterioare inutile. toata stima
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani eu stiam ca ii zice maxx motion diesel da in fine. nu asta conteaza. cel mai scump carburant de obicei e mai bun.
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Nu te supara antonio dar ai facut o gafa:))
Motorina nu are cifra octanica...ma crezi?
Sau cand ai zis de sortimentele cu cifra octanica mai mica sau mai mare te ai referit la benzina?Daca da aici se discuta de diesel.....infine nu o lua in nume de rau......
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani da intr-adevar Driver09. am gresit. am vrut sa zic cifra CETANICA dar poate din cauza ca am benzinar nu am facut diferenta
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani din cate stiam singura motorina adusa din exterior este cea de la mol-ungureasca, sper sa nu ma insel, restul numai din romania.acuma fiecare isi aditiveaza cu stie mai bine

Alte raspunsuri: (2)

+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Pt Antonio corsa : Motorina nu are cifra octanica, ci cifra cetanica asa se numeste la diesel!
Motorul acesta nu stiu cat de pretentios poate fi, dar daca este la fel de fiabil ca si 320D din acelasi an iti spun din sursa sigura ca merge si cu motorina naspa:)! Cunosc pe cineva care si-a luat din Germania cu vreo 250000 km facuti si a mai facut inca 120000 de mii in 2 ani si nu a picat nici o piesa la motor (A facut km cu motorina de tiruri sau dion alte locuri)!

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Ai dreptate vwvento, ptr ca aia cu tirurile care fac extern majoritataea cumpara din luxemburg, cateodata germania ca e cea mai ieftina si cea mai buna jumatatae din juxemburg, e rafinaria omv:))) deci iti dai seama. Si daca respectivu a cumparat de la tiristi care fac extern, e logic sa fi cumparat motorina de calitatae superioara, daca era sa cumpere de la aia cu buldozere si excavatoare, nu imi prea vine sa cred ca ar mai fi mers masina in paramatrii normali, ca aia cand scot motorina, nu o scot atat de curata dintrun utilaj care in majoritataea timpului lucreaza pe pamanat si cu pamanat.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Da intr-adevar se numeste cifra cetanica. multumesc pentru corectie. totusi ce am afirmat legat de motorina la masina mea se aplica (520d e39).
0 voturi
A raspuns Ghosty4cs (830 puncte) acum 11 ani Eu iti recomand calduros ROMPETROL...(asta daca iti permiti zilnic pretul)
Cel putin la benzina...sunt de departe cei mai calitativi..
Am prieteni care alimenteaza NUMAI de la rompetrol...si nu am auzit niciodata sa se planga..