4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > salut baieti ,zicetimi va rog ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salut baieti ,zicetimi va rog toti pasi si ce acte trebuie pt a trece o masina pe mine ii inmatriculata ?

salut ,, am gasit o msina si vreau so cumpar ii inmatriculata in RO,, va rog zicetimi ce acte imi trebuie de la proprietar pt a trece masina pe numele meu eu stiu ca certificat fiscal si hartie cum ca nu a recuperat taxa mai trebe altceva si va rog zicetimi si ce acte miar trebui mie si pasi pt a trece pe numele meu ca habar nu am !!!!!  va multumec mult
A intrebat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani certificat fiscal de la proprietaru dupa carte + fisa inmatriculare intre tine si el + contract v-c si adeverinta anaf cum ca taxa e platita si nerecuperata + carte,talon,asigurare.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Orice operatiune de vanzare - cumparare a unui autoturism folosit presupune transferul dreptului de proprietate de la vanzator catre cumparator, devenit noul proprietar al vehiculului. Procedura se numeste transcriere, iar costurile pe care le presupune variaza intre aproximativ 40 si 250 de lei, in functie de masa autoturismului si pastrarea sau nu a vechilor numere de inmatriculare.

Operatiunea de transfer a dreptului de proprietate este reglementata de articolul 8 din Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Transcrierea unui autovehicul se solicita de catre noul proprietar (cumparatorul) la ghiseele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

In total, costul transcrierii poate ajunge si la aproape 250 de lei, daca cumparatorul doreste sa schimbe numerele de inmatriculare cu unele noi, pentru ca va plati atat contravaloarea unor noi placi de inmatriculare, cat si o taxa de inmatriculare.

Totusi, daca numerele vechi se pastreaza, singura taxa care trebuie achitata este cea pentru un nou certificat de inmatriculare, in valoare de 37 de lei.

Iata care sunt actele necesare pentru a realiza transferul dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator:

    Cererea de transcriere a solicitantului (cumparatorul);
    Fisa de inmatriculare, completata, semnata si stampilata atat de vanzator, cat si de cumparator. Documentul trebuie vizat la organul fiscal teritorial competent (in locul vizei fostului proprietar, se poate depune certificatul de atestare fiscala emis de organul fiscal teritorial competent);
    Cartea de identitate a vehiculului, in original si copie;
    Documentul care atesta dreptul de proprietate, in original si copie;
    Actul de identitate al solicitantului, in original si copie;
    Dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, in termen de valabilitate;
    Copia asigurarii RCA, incheiata pe numele cumparatorului pentru minim 6 luni, in termen de valabilitate;
    Dovada platii taxei de inmatriculare de 52 lei, in cazul vehiculelor cu masa mai mica sau egala cu 3500 kg, sau de 125 lei, in cazul vehiculelor cu masa mai mare de 3500 kg – se achita de catre cumparator. Plata se face numai in cazul in care nu se pastreaza numerele anterioare pe vehicul;
    Certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate – va fi mentionat pe verso “Instrainat catre …, la data de ...” si semnatura/ stampila(daca este cazul) a vanzatorului;
    Placutele cu numarul de inmatriculare, daca fostul proprietar are domiciliul/sediul pe raza altui judet;
    Dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare de 37 lei (se poate plati la CEC);
    Dovada platii contravalorii placutelor cu numarul de inmatriculare (daca acestea nu se pastreaza de fostul proprietar) in valoare de 40 lei pentru numar la rand sau de 85 lei pentru numar preferential - sumele sunt achitate la ghiseul de depunere documente;
    Certificatul de autenticitate al vehiculului emis de Registrul Auto Roman, in termen de valabilitate;
    Contractele de vanzare-cumparare / factura, in original si copie;
    In cazul persoanelor juridice, vor fi depuse documentele care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie (de exemplu, certificatul de inregistrare la Registrul Comertului), precum si imputernicirea reprezentantului legal al acestora;
     Procura speciala autentificata de notarul public, daca actele se depun de o alta persoana decat titularul.

Documentul care atesta dreptul de proprietate al vehiculului, precum si actul de identitate va vor fi inapoiate pe loc, dupa confruntarea copiilor cu originalele, in timp ce cartea de identitate a vehiculului se restituie odata cu predarea certificatului de inmatriculare al vehiculului si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Potrivit actului normativ citat, transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului se comunica in termen de 30 de zile, de catre autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale.

Comentarii:

A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani mersi boss de ajutor
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Pentru putin :)
.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns Bycristinel (140 puncte) acum 9 ani Mai am si eu o intrebare cat costa la RAR autentificare  si daca este expirata asigurarea trebuie facuta alta sau se poate trece pe persoana respectiva si sa faca ea o asigurare nou?