4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DACIA > Cine imi spune si mie cati lit...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cine imi spune si mie cati litri are o liniuta la logan ? [ cati litri trebuie sa alimentez ca sa imi creasca o liniuta

A intrebat Zip10 (560 puncte) acum 12 ani in categoria DACIA
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat dukuraducu (340 puncte) acum 12 ani Din cate stiu eu , o liniuta are intre 10 si 12 L

6 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani pai, daca sti cati litri are rezervorul, sa zicem 60 litri, impartit la cate liniute ai, sa zicem 8 .. 60:8=7.5 litri / liniuta :)
Eu ti`am dat un exemplu, cum poti sa faci .. sper ca ai inteles .. Imparti litrii rezervorului cu cate liniute ai si iti da cati litri is pe liniuta :) .. O zi buna !
–1 vot
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Cel mai simplu e sa lasi masina cu contactul pus in timp ce alimentezi. Cand va urca o liniuta, te opresti si vezi cat ai alimentat. Oricum, nu e foarte precisa nici treaba asta, avand in vedere ca e afisaj digital. Si metoda spusa mai sus e ok, dar trebuie tinut cont si de faptul ca atunci cand ai becul aprins, nu ai nici o liniuta desi mai ai combustibil in rezervor
–1 vot
A raspuns gigidondoti (3,910 puncte) acum 12 ani salut.nu stiu daca te ajuta foarte mult raspunsul meu dar daca ai rabdare iti vei da seama exact cat contine o liniuta.pasi:

1.parchezi masina intr-un loc in panta(fata masinii sa fie orientata in jos)
2.astepti 2 min si dupa aceea te sui la volan si apesi cu degetul pe butonul care iti reseteaza km in bord (ala care exista la toate masinile).il tii apasat si cu cealalta mana pui contactul fara sa pornesti motorul(in sensul ca muti cheia pana cand mai are o treapta si porneste motorul).
3.dupa cateva secunde o sa vezi ca acele de pe bord o sa inceapa sa se dea peste cap nu e nici o problema,astepti cateva secunde(5-10 max) si iei degetul de pe butonul care reseteaza km dupa care il tot apesi si urmaresti ce apare pe afisaul bordului.dupa vreo 4 apasari(nu sh exact 4 sau 5 parca era) o sa vezi exact cati litri de combustibil mai ai in rezervor.
4.iei contactul jos,mergi la pompa bagi 5 litri si vezi daca urca o liniuta,repetand manevra sa vezi exact cati litri trebuie bagati pentru a urca:)
5.probabil te plictisesti pana o sa afli dar vei stii exact:)

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Si ce legatura are parcatul in panta?
A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani frate e Logan....daca tu chiar pui botu la asta esti copil.
Uite ce am "patit"eu la faza de mai sus:plec cu un Logan de la munca intr-o seara,apas butonul din bord si il tin,pun contact etc. si imi arata 2L.Totul bine si frumos fac maxim 5 km,alimentez cu 5L.Ajung acasa si stau la maxim 2km de statia de unde am alimentat,apas iar,tin contact...stupoare:imi arata 2L!!!
Explica tu acum de ce asa??!
Cel mai bine alimentezi la Logan cand se aprinde rezerva si asa nici nu ramai cu ea in drum si nici nu se arde pompa!
0 voturi
A raspuns Zip10 (560 puncte) acum 12 ani Masina cu contactul pus cand alimentezi am lasato si nu mi sa ridicat nici o liniuta si am gabat 9.7litri.....si am repetat aceasi miscare dupa cateva zile si am alimentat iar 9litri ci a urcat o liniuta....faza cu contactu pus nu are nici un efect iti va arata tot cat ai avut.....nu stiu dc dar asa este....oricum multumesc....
0 voturi
A raspuns Zip10 (560 puncte) acum 12 ani Si dak Loganu nu are computer de bord ? pot vedea cati luitri consuma ? in timp ce fac chestia aia cu calibrarea ceasurilor ?
0 voturi
A raspuns Beniamin85 (1,270 puncte) acum 12 ani Salutare!
   O liniuta la Logan reprezinta echivalentul a 5,5-6 l benzina! Oricum,este orientativ! Cel mai bine este,asa cum a zis cineva mai sus,sa alimentezi atunci cand se aprinde becul la rezerva pt a nu avea surprize!
 P.S : eu am mers 36 km cu un Logan 1.6 - 16v  "pe bec", dar e riscant,eu am fost nevoit pt ca am ratat benzinaria pe autostrada in Ungaria! :))