4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DACIA > de ce sunt bujiile negre?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce sunt bujiile negre?

salutare!!!baietii am si eu o rugaminte pt kei kre stiu,va rog mult de tot dati-mi si mie,un sfat,dc knd scot bujiile le scot negre,bine eu stiu cv cv,din cauza amestecului bogat,dar ce sa-i fac,pt k mi-am pus aprindere gotronic,carburator nou,furtun galerie+duza noua,garnitura galerie noua,chiuloasa schimbata,capac delcou nou fise noi bujii noi(bosch +20),furtun servo+supapa,noi,si plus k relantiul nu sta si el cum trebuie nu merge rotund la relantii,ba creste singur ba scade,CE SE INTAMPLA fratilor k m-am saturat,va rog mult ajutati-ma!!!!!!!!!
A intrebat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani in categoria DACIA
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Motorul trage?Carburatorul a fost reglat?

Comentarii:

A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani da dki motorul de knd i-am schimbat chiuloasa trage la nebunie,dar numai sa nu il turezi brusc,dak il iei brusc moare
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Dute la cineva sa iti regleze carburatorul...ai amestec bogat....
A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani ok,va multumesc,insa nu ati putea p scurt sa-mi explicati cum as putea sa il reglez si eu pt k ma pricep asa kt de kt,poate inteleg,v-as fi recunoscator!
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani E destul de greu...ai 2 suruburi...unul de aer,unul de benzina....si mai iei din benzina si ii mai dai putin aer.Cel de aer este la baza carburatorului.
Avansul este reglat?
A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani pai da avansul este reglat,l-am reglat cum spune pe instructiuni la aprindere,trebuie ca semnul dupa volanta sa fie la cel d la cutie,pui contactul si in momentu knd invarti de delcou,se stinge led-ul la ap, si atunci e reglat,cica,imi merge bn asa cum spun ei
A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani apropo...cel de benzina e defapt cel care o turezi nu?adik cel kre e la clapeta de acceleratie si cel de aer stiu kre este!
0 voturi
A raspuns wheelman2009 (10,000 puncte) acum 11 ani daca ai bujiile negre ai amestec prea bogat sau anvansul dereglat, scanteia nu e data exact cand trebuie si nu se arde toata benzina, oricum desi nu vad exact de ce motor e vorba presupun ca e 1.4 pe carburator si la ce spui tu ca fuge bine dar sa nu il turezi brusc mai mult ca sigur ai avansul prea mare, deci trebuie sa-i reglezi cum trebuie avansul din delco ( o lampa stroboscopica ar fi ideala ) verifica si distanta la platina, abia apoi te apuci de reglat carburatorul are 2 reglaje, surubul de pozitie clapeta acceleratie ( din el se regleaza ralantiul ) si jiclor amestec e in partea de jos inspre carcasa filtrului de aer.

Comentarii:

A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani da,eu am aprindere electronica cu tot cu senzor in loc de platina,inca ceva aer i se da invartind de jiclor inspre radiator sau in sens invers
A comentat wheelman2009 (10,000 puncte) acum 11 ani treaba cu injectie electronica pe carburatie am auzit-o dar nu am vazut/desfacut, dar stiu ca tot cu lampa stroboscopica se regleaza avansul.  legat de jiclorul de amestec cand strangi de el ( inspre radiator ) ii iei aerul, cand desfaci ( inspre bord ) ii dai aer. Inceraca prima data sa reglezi relantiul din surubul ala care impinge clapeta sa tina undeva la 750-850 rpm apoi umblii la cel de amestec pana il nimeresti, eu il strangeam ceva mai mult si desfaceam de el pana incepea motorul sa se balbaie apoi mai strangeam aprox. 2 ture. ( oricum sper sa te descurci, eu iti spun acum din amintiri de demult, ca nu am mai umblat pe Dacie de cand eram pusti cand o desfaceam pe toata bucati in fata blocului).
A comentat iulian_09 (600 puncte) acum 11 ani ok,va multumesc mult de tot!!!maine o sa incerc tot ce mi-ati spus