4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DAEWOO > Am un Cielo din 96' ! Problema...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am un Cielo din 96' ! Problema legata de el este la termostat ?

Am un Cielo din 96' ! Problema legata de el este la termostat ? Apa in bord a sarit de acea liniuta rosie iar ventilatoru nu porneste ! L-am pus pe direct cu o improvizatie si a mers,deci problema nu este din ventilator ! Am schimbat si acea borna de pe radioator din care ies doua mufe care merg la ventilator si nimic ! Ce pot face pentru a numai fierbe apa ?
A intrebat GMC_Nos (190 puncte) acum 11 ani in categoria DAEWOO
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani vezi poate sa blocat termostatu pe inchis ,si eu am problema la termostat dar e blocat pe deschis la mine

Comentarii:

A comentat GMC_Nos (190 puncte) acum 11 ani Si in cazul asta trebuie sa-l desfac iar ? E a treaia oara cand fac chestia asta ! Care sa fie motivul de se tot blocheaza ?
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
L-am pus pe direct si a mers,dar in mod normal nu merge.O problema aparuta se rezolva inlaturand cauza,nu facand improvizatii.
Deci,daca ventilatorul nu se mai invarte,atunci:rulment ventilator(pica daca se invarte pe direct.),siguranta(cele mari de 50,60,70A),termocupla sau cabluri.Se iau prin reducere.
Daca ai rezolvat ventilatorul,porneste dar totusi motorul nu se raceste,atunci urmatorul vizat e termostatul,care se demonteaza si schimba,nu ai de ce sa il desfaci sa te uiti la el si sa il pui la loc,in caz de forta majora de demonteaza miezul lui sau el in sine(depinde de incadrarea lui in circuit si posibilitati).

Comentarii:

A comentat GMC_Nos (190 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos ! Sper sa fie din siguranta ! Termostatu il schimb a treia oara acum ! l-am cumparat pe cel mai scump(ce e bun e si scump)! Maine o sa verific sigurantele si sper sa fie de acolo...
0 voturi
A raspuns vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani Salut! Sa rezolvi acum problema cu radiatorul si termostatul este tardiv din pacate. Este deja foarte posibil ca garnitura de chiuloasa sa se fi ars si sa fie nevoie de o lucrare mai complexa la motor.
0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani salut.
 termocupla (am pus poza), ea este piesa care declanseaza la o anumita temperatura venilatorul.
rulmentul din ventilator nu are nici o legatura cu problema ta. uite care ar fi sfatul meu.
pornesti masina si o lasi sa se incalzeasca, cind a indicatorul de apa la mijocul gradatiei, dejea apa calda din motor trebuie sa ajunga si in radiatorul mare de racire, cel din fata. daca radiatorul este rece, inseamna ca este de vina termostatul, nu deschide si apa nu face circuitul care trebuie. daca apa calda ajunge in radiator, termostatul este ok, trebuie verificata termocupla, care o poti face simplu, cu un strap, de obicei are doi pini si ai unesti (se vad in poza doi) , atunci trebuie sa porneasca ventilatorul, daca nici asa nu reusesti, trebuie verificat plus-ul de forta, de la baterie-siguranta-releu-ventilator

Imagini atasate