4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FIAT > De ce nu vine curent la bobina...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce nu vine curent la bobina de inductie?

Salut , am un Fiat punto 1.2 8v din 2001  , acum 5 zile am plecat din fata blocului si dintr-o data am ramas fara acceleratie motorul a inceput sa tremure ciudat si sa mearga in suturi plus ca mi-a aparut martorul galben la bord de (Check engine).Am adus masina inapoi in parcare a venit un prieten cu o diagnoza si mi-a spus ca este de la bobina de inductie.In urmatoarea zi m-am dus la un service sa vad care este problema ,domni de acolo sugerat sa fac o diagnoza si la ei(ca na lor ce le iese) am facut o diagnoza si aceasi problema bobina de inductie , mi-au spus ca trebuie sa  comand o bobina nou , zis si facut , intr-un final a ajuns dupa vreo 4 ore de asteptat a montat-o un mecanic si dupa asta tot aceasi problema pe diagnoza , mi-au spus sa schimb si bujiile le-am schimbat si pe alea tot nimic , ca pana intr-un final sa se trezeasca unul si sa spuna ca nu ii vine curent la bobina de inductie ...dupa o zi lunga cu vreo 8-9 ore de asteptat pentru ca sa isi dea seama unul ca nu ii vine curent la bobina am plecat acasa cu masina nefacuta . Astept o propunere , un sfat  cum ar trebui sa procedez in continuare , unde sa ma duc , daca a mai patit si altcineva la fel  stiind ca fiaturile astea sunt varza la capitolul electric.
A intrebat bja09 (2,510 puncte) acum 11 ani in categoria FIAT
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca mai tin eu minte,motor tau are ruptor distribuitor montat in capatul axei cu came?
Lipsa de curent la bobina de inductie poate fi o problema din ruptor-distribuitor.Intai poti incerca sa inversezi bobina respectiva cu tot cu bujie,adica bobina fisa bujie sa le pui pentru alt cilindru si invers,daca se intampla la fel inseamna ca e din distribuitor.
Ps.Nu e mereu de vina bobina de inductie,poate si condensatorul ei.
Fisele in ce stare sunt?Eroare ce cod are?

Comentarii:

A comentat bja09 (2,510 puncte) acum 11 ani Fisele sunt in stare buna spuneau astia de la service ceva cu schimbatul fiselor si bujiilor intre ele  , dar nu au facut nimic  .Fiatul asta are 2 bobine cate una pentru fiecare 2 fise respectiv doi cilindri.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Subscriu la ce a zis vyrus,ramane de vazut daca iti ajunge curentul in parametri,si daca nu,de unde este lipsa sau pierderea de tensiune.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani mai ai o sansa .cu un aparat de masura sa testezi tot circuitul de la bobina pana in tabloul de sigurante sau calculator unde merge el inclusiv sigurante relee de pornire si altele  sa vezi unde se intrerupe .dar nu e de ajuns sa primeasca curent trebuie sa fie si in parametri pe care nu stiu unde o sa ii gasesti poate la reprezentanta fiat.

Comentarii:

A comentat bja09 (2,510 puncte) acum 11 ani Mi-a spus un electrician care a mai lucrat la masina la mine in legatura cu pompa de benzina ( nu ii venea curent ) , a zis ca daca se mai intampla ceva trebuie sa verific fiecare cablu de la panou ,relee , tablou tot ....is terminate masinile astea din punct de vederele electronic.
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani pacat de electronica de pe ele ca in rest sunt foarte frumoase ca masini .... asta ma da si pe mine inapoi ca vroiam sa imi iau grande punto .
A comentat bja09 (2,510 puncte) acum 11 ani Nu iti lua , crede-ma investeste intr-o masina germana decat sa iti arunci bani aiurea , in fiecare saptamana cade cate ceva.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns AftodeCatalin (140 puncte) acum 4 ani Salut, stiu ca e de mult topicul, dar mai stii cum ai rezolvat prolema?
Momentan intampin si eu aceeasi problema si nu stiu cum sa o rezolv.
Multumesc!