4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FIAT > problema tacheti hidraulici ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Problema tacheti hidraulici ?

Am luat un fiat bravo 1.4 12valve de cateva saptamani si am avut o problema la tachetii hidraulici, erau facute ceva improvizatii si aveau piulita de reglaj ca la dacie. Am Vrut sa iau chiuloasa din dezmembrari , dar nu am gasit , in schimb am gasit doar tachetii separat..chiar ce imi trebuia mie. erau gripati..adica ridicati la maxim si nu se mai apasau, i-am decapsat, i-am curatat cu benzina, am sters orice urma de ulei invechit de pe ei. Se apasau foarte usor pe toata cursa si reveneau la loc. In fine , problema apare cand ii montez pe masina...se incarca cu ulei si raman blocati, nu se mai apasa.Din cauza ca raman blocati, supapele nu mai inchid de tot , am 0 compresie si masina nu mai porneste. Nu pot sa imi explic acest fenomen. o sa postez si o poza cu modelul de tacheti si un video , pentru ca si ai mei functioneaza pe acelasi principiu. Deci ei se incarca cu ulei si apoi acea bila pe post de supapa se inchide si nu mai permite uleiului sa iasa..iar tachetul ramane blocat. Uleiul nu ar parea vechi, inca are culoare verzuie..oare sa fie prea vascos ? Am bagat ceva bani in piese si altele , nu as vrea sa schimb si uleiul chiar acum daca nu e necesar pentru ca stau cam prost cu finantele momentan. Mi-e sa nu dau bani si pe ulei + filtru si apoi sa faca la fel :|

https://www.youtube.com/watch?v=lorANZ1Tptw

Imagini atasate

A intrebat adriano2br (170 puncte) acum 10 ani in categoria FIAT
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Cum ai ajuns la concluzia ca e problema de tacheti?Ce fel de reglaj ai facut cu cei noi?Uleiul din motor ce gradatie are?

Comentarii:

A comentat adriano2br (170 puncte) acum 10 ani

editat de adriano2br acum 10 ani

pai cei pe care i-am pus sunt hidraulici..si se regleaza singuri pe baza presiunii de ulei. Uleiul cum am zis..nu stiu ce gradatie are pentru ca nu e pus de mine, asa am luat masina , cu acest ulei. Iar alta problema nu cred ca are , in afara de tacheti. Supapele sunt bune, ca am dat si chiuloasa jos. Asta e toata problema, daca tachetii s-ar apasa macar juma de milimetru cred ca supapele s-ar inchide suficient. Am scos acele bile care au rol de supapa in tachet, si am facut 30km asa..dar motorul se aude ca unul diesel si nu il suport. De aceea vreau sa rezolv problema asta.
0 voturi
A raspuns gabytza183 (4,120 puncte) acum 10 ani schimba uleiul sigur este prea vascos,,sau poate nu ai asezAT bine camele ce apasa tachetii

Comentarii:

A comentat adriano2br (170 puncte) acum 10 ani totul este asezat cum trebuie. Dupa ce am curatat tachetii ultima data, aveam niste ulei ramas de la vechea masina, niste elf 10w40 , am pus intr-o cutie si am inceput sa amorsez tachetul cu mana in acel ulei, chiar daca se umpluse cu ulei si nu mai dadea nici o bula de aer..tot era putin elastic, adica il puteam apasa cat de cat. Maine o sa incerc sa scot niste ulei din masina,probabil din filtrul de ulei si sa fac acelasi test la mana..sa amorsez un tachet sa vad daca se blocheaza.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani cum ai pus distributia punct ?

Comentarii:

A comentat adriano2br (170 puncte) acum 10 ani distributia e pusa bine. Am dat-o in fata si in spate cu 1 dinte..si motorul merge nasol.Inainte sa il pornesc am invartit de fulie sa vad daca ating valvele in pistoane. Se pare ca problema ar fi uleiul prea vascos..habar n-am ce tip de ulei este.L-am scurs pe tot intr-un vas. Am scos din nou tachetii, am curatat unul si am inceput sa il amorsez cu mana in acel ulei..cand s-a incarcat cu ulei s-a facut beton, nu se mai apasa deloc. Apoi am curatat iar tachetul de ulei si l-am bagat sa-l amorsez de data asta in ulei elf 10w40. S-a incarcat cu ulei, dar tot se preseaza 1-2mm, nu se preseaza usor..dar se preseaza. Asa ca maine ma duc la magazin sa-mi iau un filtru si ulei nou. sa vad cum se comporta, sper sa nu mai am probleme.

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare