4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FIAT > probleme la injectie fiat punt...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Probleme la injectie fiat punto

am un punto din 99, ramane aprins in bord martorul injector si masina merge foarte rau deabia trage,  stiti care ar putea fi cauza?
A intrebat skype09 (340 puncte) acum 13 ani in categoria FIAT
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 13 ani Un Punto din 99...Benzina ?Diesel?Dami mai multe detalii despre masina ta cm3 si te pot ajuta cu un sfat.

Comentarii:

A comentat Vasidani (100 puncte) acum 5 ani Dami și mie te rog un sfat am un fiat punto 2001 1.2 benzina îi stricat calculatorul are seria B671 și am pus alt calculator care are seria C146 și nu porneste se poate face resetarea cu laptopul?
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Motorizarea este esentiala.
Anterior s-au facut ceva interventii asupra motorului?
+1 vot
A raspuns radu mirza (630 puncte) acum 13 ani In primul rand cureaua sa o verifici daca nu e slabita ,apoi ca sa vezi daca pompa functioneaza asa babeste desfaci cate putin conductele de la injectoare sa vezi daca baga motorina.Oricum asta e mai mult o improvizatie ,cel mai bine e sa mergi la cineva care poate sa faca o diagnosticare(service,asta ca sa nu faci vre-o belea mai mare)
+1 vot
A raspuns skype09 (340 puncte) acum 13 ani 1200 benzina ...am desfacut peacolo admisia cred ca s enumeste pe unde intra aer....dupa ce am asamblat sa stins martorul am dat cheie .mergea motorul mai bine apoi sa defectat iar....o sa caut un service care are diagnoza ...
am scos motorasul care bazaie cand pun contact ..era super murdar si blocat
+1 vot
A raspuns BassX (440 puncte) acum 13 ani Sfatul meu, ori schimbi motorasul pas cu pas , ori o solutie mai usoara si daca motorasul nu este defect cu spray de contacte
de obicei , atunci cand motorul pas cu pas, nu functioneaza ramane martorul din bord al injectiei aprins, si motorul oscileaza in turatii precum 600-1200rpm ...stima

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani Jegul de la clapeta nu-l va curata nici mama spray-ului de contacte.
Se foloseste unul de tip "engine cleaner".
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani

editat de turbojack acum 13 ani

Fiind vorba de benzinarul de 1.2 ce merge rau,in primul rand se curata minutios clapeta acceleratie,de preferat prin demontare de pe tunelul de admisie.Aceasta clapeta nu are nevoie sa fie setata la remontare.
La diagnoza se verifica functionarea sondelor lambda si in special a celei amonte a carei tensiune trebuie sa oscileze rapid  intre 0.1 si 0.85V.
Daca toate astea se fac sii motorul se incapataneaza sa mearga rau,se demonteaza bujiile.De regula la acest motor cu aceasta vechime este posibil ca pipele fiselor bujiilor sa se sparga bucati deoarece sunt durificate in timp.Aceste fise se inlocuiesc.
Daca motorul continua sa functioneze in 3 cilindri pe diagnoza trebuie sa dea ceva de genul : "cilinder X missfire",semn ca este ars calculatorul motor.
El se poate repara arareori si se inlocuieste cu unul nou,sau cu unul vechi "virginizat".Daca unul vechi nu este "virginizat", el trebuie sa fie altfel insotit de modul imobilizator,cu cheia si contactul aferent.
0 voturi
A raspuns bossfufa006 (140 puncte) acum 5 ani Ai rezolvat problema ?
Exact aceasi problema am si eu plus ca am schimbat injectoare sonda lambda bujii etc ....
daca ai rezolvat problema zimi si mie care a fost cauza
Multumesc