4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FORD > Ce imi puteti spune despre mot...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce imi puteti spune despre motorul de ford 1.6 TDCi de 109 hp?

As vrea sa aflu cate cv despre acest motor 1.6 TDCi 109 hp de ford. M-ar interesa dinamica acestui motor...consumul si pretul intretinerii...si fiabilitatea in primul rand...pt ca maj oamenilor cu care am vb au spus numai laude despre el...insa sti cum e....fiecare isi lauda marfa... Voi ce parere aveti?

Multumesc anticipat !
A intrebat nego (1,190 puncte) acum 12 ani in categoria FORD

editat de nego acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani am un var cu o mazda 3 care are motorul acesta pe ea 1.6 CD(e acelasi motor ca pe ford) si pana acum are 226k km, niciun fel de probleme, e foarte fiabil si trage bine pentru un 1.6, daca ii bagi ulei de calitate si nu te zgarcesti,  o intretii si mergi cum trebuie mers cu un diesel(nu la 1400 rpm ca sa consume putin) e chiar ok motorul, recomand

Comentarii:

A comentat nego (1,190 puncte) acum 12 ani Multumesc de indrumari
A comentat catanamarius (100 puncte) acum 6 ani Eu am un focus II de 1.6 TDCI. Ce are? Merg cu viteza 1 și când dau sa o accelerez ușor de aude o bătaie că de fier. Știe cineva ce ar putea fi?
+1 vot
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Iti spun ca eu nu imi laud marfa pentru ca nu am avut ford si nici nu prea intentionez sa imi cumpar din cauzai interioarelor.1.6 tdci 109 cai putere este un motor ok care nu te lasa cand ai nevoie de el iar ca consum iti zic ca trece de 9 in oras doar daca esti cretin :)) sau spotiv,dar la un mers normal o sa iti consume cam 7-8 ceva de genu,acum depinde si ce aglomeratie mai prinzi si la ce oras te referi,iarna,vara dar te asigur ca de consum nu te vei plange.Intretinerea este ieftina,fiabilitate chiar nu am auzit probleme la el si daca e sa o luam asa multe alte probleme s-au auzit probleme la motoarele diesel.E foarte silentios motorul pentru unul diesel iti spun.
Eu zic sa iti cumperi o astfel de masina pentru ca e compromisul perfect in Romania.Dar cati bani vrei sa dai pe ea? ca poate te alegi cu un 2.0 136 diesel,cam rar motorul dar tot asa fara mari probleme .

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Si sa sti ca fiabilitatea tine si de cel care a avut-o ce piese a pus pe ea cum a intretinut-o.Uite sa iti dau un exemplu astazi am luat un taxiu,logan ca multe altele cand am vazut km am ramas uimit in jur de 380.000 de km si era un tanar,a zis ca a vrut sa o vanda dar nu a meritat, in km astia a zis ca si piese peste consumabile nu a bagat mai mult de 25 de mil si nu parea sa minta pentru ca nu era un taximetrist tipic bucurestean.Tipul tinea foarte mult la masina lui si cand mergea era foarte concentrat la tot ce se intampla,gropita,turatie parca era un robot dar in acelasi timp relaxat deci conteaza si de cel care a avut-o.
A comentat nego (1,190 puncte) acum 12 ani salut. dispun in jur de 5000 e. Cred ca este de ajuns acesta de 1.6. Plus ca taxele vor fi mici. Multumesc de sfaturi
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Motorizarea este ok, daca ai grija de motor, ulei de buna calitate, consumabilele schimbate, mers la turatii altfel cat sa protejezi si turbina, este o motorizare destul de reusita, iar consumul in oras nu iti depaseste de 8-9, extraurban scoti chiar consum de 4, ceva daca mergi intins pana in 120km/h.

Salut
:)

Comentarii:

A comentat nego (1,190 puncte) acum 12 ani Pana acum am avut un Logan 1.6 8v pe benzina care a vazut numai filtre mann si ulei mobil 1. Consumabilele nu vor fi o problema pt ca voi cumpara tot ce este mai bun. Am aflat si care e treaba cu turbina...si cum nu este bn sa mergi la turatie mica pt ca ar duce la o defectiune prematura. multumesc
+1 vot
A raspuns alexandrulll (520 puncte) acum 11 ani calaresc acelasi motor din 2008,iti spun sincer daca ii bagi ulei bun si carburant bun asta vad ca ati omis sa spuneti te duce foarte mult,carburantu si ulei conteza mult la acest motor pentru ca e dotat cu filtru de particule FDP.masina are aproape 200 000 de km si nu da semne de oboseala.consumul exagerat de mic 4 si ceva % daca mergi normal,inca ceva nu suporta sa mergi subturat distrugi FDP imediat.eu am facut prostia asta si m-a costat enorm,filtru costa de la 1000 de euroi in sus.eu si cu 100 merg cu treapta 4 si sa stiti ca nu cosuma mult deloc daca mergi mai turat,ba din contra respira bine motoru si merge frumos.recomand acest motor doar daca ai grija de el.ulei si carburant bun.astefel o sa plangi.toate cele bune
0 voturi
A raspuns gabi 1,9 (3,640 puncte) acum 11 ani Buna ziua am un focus 2 1,6tdci din 2005 de 109cp si as dori sa imi spuneti care este regimul de turatii pentru acest motor pentru a nu-i distruge turbo.Multumesc!
–1 vot
A raspuns Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani Zici ca e din sticla turbo asta.Eu nu am auzit de bine de 1.6 de pe ford, dar stiu numai 2 cazuri asa ca e irelevant.Eu am tddi de la ford si desi consuma mai mult si e mai zgomotos, nu mananca gram de ulei. Consum de 4% extraurban? Ma mir ca mai pune lumea botu!
0 voturi
A raspuns karpi (740 puncte) acum 7 ani Motorul este preluat de la Peugeot. Un filtru de motorina costa undeva la 300lei. Pica senzorul de pe rampa cand nu te astepti. Nu se gaseste decat cu tot cu rampa. Aprox tot 300lei. Schimbatul e criminal, deci degeaba o ai la tine de rezerva n-o poti schimba. Injectoarele nu sunt cele mai fiabile. Daca are pe la 200 mii km te poti astepta la schimb de injectoare, probleme turbo si schimbat segmenti. Cam toate au avut aceeasi probleme cu care m-am intalnit. Eu iti recomand KIA 1.6 crdi, 116hp. Fabricatie 2008+.