4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FORD > Cum repar zgarieturile?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum repar zgarieturile?

Sallut.  Cum pot sa repar si eu zgarieturile dupa masina ,Zgarieturile sunt facute cu cuiul , mia zis un baiat ca sa-i dau cu smilgher de 3000 cu apa si dupa aia polish , oare iese bine sau o stric mai rau ?  Multumesc ..
A intrebat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani in categoria FORD
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani daca e sarit lacul de pe vopsea, sau mai rau, daca e zgariata si vopseaua pana la stratul de grund, n-ai ce face cu smirgelul, fie el si de 3000, si cu atat mai putin cu polish (e inutil). Cu smirghelul de 3000 iti pregatesti suprafata pentru vopsit sau chituit/grunduit, nu pentru polish (polishul se da pe stratul de lac, nu pe vopsea sau grund)... daca cel care te-a invatat asta face si el asa si mai e si de meserie...zi-i sa se faca patiser ;). Noi iti putem da un sfat, insa trebuie sa stim daca e zgariat doar lacul, sau e sarita si vopseaua, sau a sarit tot pana la tabla... Daca e sarit doar putin din stratul de lac, merge cu polish, dar nu trebuie insistat foarte mult pentru ca se va coji lacul in partea aia...daca e sarit pana la vopsea e grav... necesita un alt strat de lac, daca e sarita si vopseaua, necesita revopsire...etc
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
De obicei zgarieturile de cui,cheie etc ajung pana in stratul de grund,adica se vad albe.
Ai 2 solutii:
1.Daca sunt in zone in care se vede mai putin(portiera,bara etc),zone cu lumina mai putina,atunci creion de zgarieturi plus polish,daca nu ai mai facut risti sa faci mai rau.
2.Daca sunt in zone luminoase(capota,aripi fata parte de sus,plafon) atunci se poate face ce a zis prietenul tau,dar nu e de facut de cineva care nu are cat de putina experienta.In principiu,se umple zgarietura cu lac(creion pentru zgarieturi),dupa ce se usuca se adauga iar un strat de lac peste,de data asta mai mare si apoi cand e uscat se face cu smilgher si apa,dar in asa fel incat sa atingi doar stratul pus de tine(latimea smilgherului care lucreaza trebuie sa fie mai mica decat un deget),apoi cu polish granulatie mare(aspru,tip crema)si apoi cu polish lichid.Solutia a 2-a va strica de 3 ori mai mult daca nu stii sa o aplici.