4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > HONDA > Ce Motorizare sa aleg la honda...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce Motorizare sa aleg la honda civic 2004 facelift ?

salut vreau sa mi cumpar o honda civic 2003-2005  si am nevoie de niste pareri despre motoare : .... dintre 1.4i 90 cp .. vs 1.6. 110 cp .. m-ar interesa diferenta de consum ... daca 1.6 e motoru vti sau v-tec  ????? nu ma pricep:-??? daca 1.6 e mai scump la piese motor decat 1.4 etc etc ... astept comparatii .... k ideea am ales sa mi o achizitionez din BULGARIA ... fiind motoare mici ma gandeam ca le pot inscrie oricand si ieftin pe RO .. de exemplu aruncati-va o privire la preturi fatza de Romania .. astept pareri !?!?!?!?!?!?! http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=3&slink=3drydt&f1=20

A intrebat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani in categoria HONDA
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Parerea mea 1.6
Cuplu mai bun, este un motor fiabil, ca si piese sunt tot pe acolo, iar consumul in loc de 9-10 cat iti va consuma 1.4, iti va consuma 9.5-10.5 1.6 <-- urban.... deci egal ! iar pentru 20 cp in plus merita, deoarece se vor simtii chit ca 1.6 este mai greu ca 1.4

Salut
!

Cel mai bun raspuns:

–3 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani mersi asa ma gandeam si eu ... dar de 1.7 cdti stii ceva???? merita motorizarea??? pentru k am gasit foarte multe pe net aranjate bine .. fata de benzinare !

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Sunt foarte bune, piesele sunt mai scumpe decat la benzinar, dar daca esti cu reviziile la zi te tine mai mult dieselul decat benzinarul.
Plusul este turbina de la diesel si consumul care mai mult de 7% in oras nu ar trebui sa consume in regim de mers linistit. MAX 8-9% spre sportiv, afara sa numai vorbim, unde ai un consum de 4.5%-5 pana in 100-110km/h...... consum foarte bun, unde benzinarul mai putin de 6 nu scoti. Se va simtii chit ca este vorba de 1-2L/100km diferenta.

Nu stiam ca iti plac dieselurile, insa acum ca stiu pot sa spun clar. DUTE PE DIESEL. Consum, fiabilitate, turbina, etc........ ai sa vezi tu :) urcate si mergi cu un benzinar si mergi cu un diesel, mai ales in exterior sa vezi care se intinde mai bine. Clar dieselul.
Salut :)
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani m-ai sucit Total :))))) sincer am avut numai tdi de la golf 4 golf 5 bmw 320 d 330 d ... si mai multe ... chestia e ca stiu si ai dreptate cu diesel u dar crede ma ca am avut probleme cu tdi `ul .. gen un furtunas ros .. un debimetru un injector .. poate o turbina , etc etc .. si m-am gandit sa trec pe benzina .... acum sincer ... Plec dupa 1.6 i sau 1.7 cdti ???????? voi aveti mai multa experienta si stiti mai bine :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Dupa mine, diesel 4 life :D
Este mai buna motorizarea de 1.7 diesel deasta iti spun. Si daca ai avut diesel sti ce inseamna un diesel in comparatie cu benzinar. Acum o sa-mi sara toti in cap cu bmwurile si aspirantele lor de la 2.0 in sus benzina, dar una e 90-110 CP si una este 150+ CP. Atunci macar sti ca daca tot consuma, macar se duce tata.
Eu as merge pe 1.7 cdti.
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani cunosc foarte bine un diesel .. singurul motiv care vroiam honda era ca e benzina si au motoare bune fiabile si de turatie , si sa scap de de injectoare care se strica de la motorina proasta din romania . de turbina , pompa motorina EGR ul care tot din cauza motorinei se umble de substanta daia etc ... acum ramane de vazut ce gasesc mai bun  mi-asi dori si diesel sincer sunt 50 cu 50 % depinde ce gasesc oricum mersi frumos .. :)
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Daca vrei benzinar, te-ai gandit la alta marca de masina ? :)
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani sincer nu ... nu cred k e ceva mai bun k honda ... ma refer la motoare pana in 1.8 benzina ... sau eram foarte panicat inainte pe toyota celica 1.8 vtti ala dar tot pe honda civic raman .stii tu ceva mai bun ?????
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Eu am avut un passat 1.8T si sincer mai fiabil motor ca ala nu am vazut decat la un bmw 323 in sus si un mitsubishi fto pe care l-am avut motor 2.0 200CP.
Deci pe passat 1.8T <--150CP, comfortul, siguranta, costul pieselor este PESTE honda. La consum tot pe acolo.... dar.... heloo 110 cp sau 150 cu turbina nu aspirat :). In Timisoara traficul este groaznic, aveam consum de 10-11 in oras, iar afara la 120km/h constant consum de 6% !!! Prin metoda babeasca plin-plin zic, nu dupa computerul de bord sau altceva. +++++ ca daca mergi undeva in concediu portbagajul ala a passatului este enorm, poti sa si dormi in el :D

Condu un 1.8T pe passat si vedem dupaia :D. Impozit si RCA ? Tot acolo e stai linistit, rca mai scumpa cu vreo 30-40 lei si impozitul in loc la 1.6 care este 80 lei/an, la 1.8T platesti 118 ron/an. Deci nesemnificativ.
Ti-am dat o parere buna.

Daca vrei masina micuta si zdravana, ia-ti un Audi A3 tot 1.8T, chiar S3 respectiv 1.8T QUATTRO. Insa la comfort .... passatul este peste.

Iar siguranta care tio ofera, comfortul, pur si simplu la cum te simti in ea este diferenta intre AUDI, VW si ......... honda. Nu te supara acum..... nu zic ca nu e o masina buna, dar astea sunt clar peste. Iar pe langa asta la audi, vw gasesti piese la orice colt aproape, la honda nu prea si poate sa fie mai scumpe piesele decat la cele mentionate mai sus.
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani + ca pica mai repede honda :)
.
.
.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani ma scuzati ca intervin in discutie, dar in primul rand nu as lua niciodata o honda diesel, mai ales motorul asta de pe civic care stiti foarte bine ca e imprumutat, o honda o cumperi pentru motorul pe benzina, nu stiu daca ai condus prea multe domnul Liquid, si la afirmatia ca ,,+ ca pica mai repede honda" as sta sa ma gandesc...cate honda ai avut de au picat mai repede decat passat sau cu ce le comparai? e ceva sa zici ca u passat 1.8T e mai fiabil decat o honda, intr-adevar la comfort e peste civic, asta a fost si scopul passatului. @zana_whisky esti sigur ca vrei o honda cu motor de isuzu,(opel)? ia-ti un astra daca intr-adevar vrei motorul ala, e mai ieftin de intretinut, daca nu, ia 1.6 VTEC, parerea mea asta e, am in familie numai japoneze si stiu ce inseamna, cam rigide dar foarte stabile si japonezii intotdeauna au facut motoarele pe benzina foarte bune, la diesel , mai ales in anii care vrei tu sa iei, nu prea le-au iesit
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani la asta ma gandeam si eu !!!! atunci raman pe honda 1.6 110 cp .. aceieasi parere o am si eu ... cat despre 1.8 turbo e nu zic ca nu e un motor bun dar nu imi place aspectu il vezi pe tot si nu are sportivitatea unei honde .... chiar daca 1.8turbo fuge cu mullt mai bine decat 1.6 vti ... eu sincer nu am avut honda pana acum nici nu prea am condus dar nemtesti am condus toate modelele posibile in ghilimele afirmatia asta ... si multe feluri de motoare de la 75 cp pana la 525 cp ... japoneza foarte rar am condus ... nu prea ma pricep la ele decat din auzite de aia si vreau sa incerc ... raman la o parere mai buna despre japoneza .!!! cat despre VW .. parerea mea !
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani Multumesc Oricum la toata lumea si daca mai aveti pareri le Astept
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani 1.6 vtec ce iti recomand eu nu e totuna cu 1.6 vti, asta a fost pus pe modelele  mai vechi  avand in jur de 160cp, aspirat, si e posibil sa oboseasca turbina la passat ca  sa se tina dupa el.....dar nu despre asta discutam aici, si comparam 2 categorii diferite, nu are rost...alegerea e a ta
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani multumesc de ajutor daca nu erati voi facea greseala de am lua iar UN DIESEL chiar daca e pus pe honda ... sa inteleg ca opelu G parca an 2006 2008 ala de 1.7 diesel e acelasi motor cu honda 1.7cdti an 2004 ??????????
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Sa ma scuze colegul, nu vreau sa-l jignesc, dar 1.7 isuzu nu sunt bune ? Stiu prieten cu 350.000 km cu el si nu a schimbat nici macar 1 piesa, inafara de consumabile normal.
Am condus honda 1.6 de 110 cp la un prieten, recunosc foarte jucausa masina, fiabilitate tot, insa mult mai bine ma simt intr-un opel 1.7 cdti....... daca e acelasi motor, capacitatea interiorului cam tot pe acolo, deci............ deasta am spus diesel.
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani La un motor diesel una e sa ai masinutza de Noua si sa alergi cu ea jumate prin oras si jumate din kilometri pe afara si sa`i faci toate reviizile la timp  daia poate l-a tinut 350 000 km ... si una e sa cumperi o masina diesel care habar nu ai unde cum si cine a umblat cu ea si pe unde a facut kilometri daca i a facut reviziile la timp si etc .... In situatia mea cumpar un diesel care aparent merge dar pot sa am o surpiza oricand .. spre deosebire de un motor 1.6 i care cred eu ca nu e la fel de surprinzator ca un diesel depinde cum nimeresti si in ziua de astazi stim cu toti ce masini se vand pe piata :)
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani nu am zis ca nu sunt bune, doar ca nu e de honda, si nu stiu cum faceti voi dar eu unul cand imi caut masina in primul rand o iau pt motor, celelalte aspecte mai la urma
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Daca are carte service si totul la zi ? Mergi pe tester cu ea si pe dyno si iti zice ca motorul este ok........ numai conteaza atunci :)

Alte raspunsuri: (2)

+2 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Si eu am trecut la benzina din aceleasi motive ca si tine. Acum am un civic, modelul mai nou, de 1.8. Iti recomand honda cu toata inima. Consuma mai putin decat te-ai astepta de la un motor pe benzina, trage bine desi din cifre are un cuplu de toata jena, sunt 100% multumit.

Cel mai bine cred ca ar fi sa te uiti pe http://www.hondafan.ro/forum/forum.php si sa citesti topicurile de acolo, eventual sa te mai lamuresti cu privire la masina.

Comentarii:

A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani mersi  pentru informatii
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani am facut cont pe hondafan si nu ma lasa sa postez :-??? daca stii cv
?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani asteapta un pic(maxim 1 zi) pana ti-l aproba un moderator, in dreapta jos iti scrie ce iti este permis sa faci
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani mersi am vazut ca am citit dupa :D
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Intre cel de 1.4 si 1.6 aleg cel de 1.6 mai fiabil,consum tot cam pe acolo