4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > MERCEDES > Controlul tractiunii?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Controlul tractiunii?

Este vorba de un Mercedes W210 E290 TD.

Masina nu are ESP.

Cand masina derapeaza se aprinde in bord un triunghi cu semnul exclamarii si nu lasa masina sa derapeze.

Se poate scoate acest control al tractiunii?Are vreo siguranta sau ceva?

Pe bord nu e nici un buton.
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria MERCEDES
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 11 ani esti sigur ca nu are esp?pt ca cnd masina incepe sa derapeze si ti se aprinde acel martor e de fapt esp si nush dak ar trebui sa aibe vreun buton de oprire neaparat pe bord

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Nu are ESP.Odata am schimbat caseta de directie,si caseta noua avea mufa pe ea,iar cea veche nu avea.Am intrebat pe cineva si a spus ca mufa e pt ESP,si caseta veche nu avea mufa pt ca masina nu are in dotare ESP.
+2 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 11 ani Cu siguranta are ESP, mai ales pentru ca este o masina cu tractiune posterioara si deci are nevoie de asa ceva. In plus nu este posibil sa-l dezactivezi pentru ca nu este o masina sport si nu este prevazuta pentru a face "drifturi" si alte chestii de genul asta. ESP-ul pe masina asta este acolo sa-ti salveze fundul atunci cand faci pe viteazul la volan, atat si nimic mai mult, de aia nu se dezactiveaza.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Nu are ESP.Odata am schimbat caseta de directie,si caseta noua avea mufa pe ea,iar cea veche nu avea.Am intrebat pe cineva si a spus ca mufa e pt ESP,si caseta veche nu avea mufa pt ca masina nu are in dotare ESP.
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani ESP Electronic Stability Program. din traducere iti dai seama ca e pentru stabilitate, nu pentru tractiune.
Are dreptate alex sparco. Nu imi dau seama ce sistem de siguranta poate sa fie.
Dar daca ai zis ca, caseta asta noua are mufa, poate ti.o fi conectato si acu ai esp (imi dau cu parerea) :D
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 11 ani ata activat mai mult de 20 %
eu stiu ca se dezactiveaza si cand masina derapeaza sa activeaza singur
dar nu la toate sunt unele mercedesuri care se  poate derapa cu ele nu imi vine acum in minte dar este un model de la bramus sau de la amg
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani poi si de ce il mai dezactivezi daca se activeaza singur cand derapezi? vezi ca nu stii ce zici acolo
Si app.o se numeste brabus nu bramus.
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 11 ani ba nenea exista buton de dezactivare a esp dar niciodata nu se dezactiveaza complet cea mai mare parte ramane activata
nici nu stiu se ce s-au mai obosit sa mai puna acel buton
si greseala mea cu brabus
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Ok. Fie ca tine. Nu am chef acu de discutii in contradictoriu. Si am spus mai jos ca nu ma bag mai mult in discutia despre mb ca e posibil sa nu stiu. Eu zic ce stiu la mine. Salut
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 11 ani prietene, luxi, pai si lipsa stabilitatii, intr-o curba, pe ploaie, pe geata, nu survine lipsei de tractiune? sau ce intelegi tu prin stabilitate? adica totusi, sa zici ca stabilitatea nu are legatura cu tractiunea,scuza-ma dar esti cam in pom...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Esp-program electronic de stabilitate.El fuctioneaza asa:E mereu in stand-by,cand incepi sa te duci pe ulei,franeaza cate o roata de pe interior-exterior,fata spate unde e nevoie pentru a redresa traiectoria masini,dupa datele date de senzorul de alunecare.
Controlul tractiunii e alta mancare de peste,si da functioneaza corelat cu Esp,in diverse situatii.Daca nu ar functiona corelat,cand vezi ca te duci la dracu e posibil sa o turezi la maxim si sa tot la dracu sa ajungi.
Din cate stiu,programul de control al tractiunii,stiu ca actioneaza mecanic sau electronic.
@alex.sparco Foarte mica solutia ca sa gasesti o siguranta doar pentru controlul tractiunii in caz ca e electronic,de obicei e cuplat pe aceeasi siguranta cu alte sisteme.
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Ai dreptate. Dar nu e specific doar tractiunii. Ca actioneaza si prin tractiune e altceva. El functioneaza cum a spus stefan.angelo prin franarea independnta a rotilor. Nu vreaubsa ne certam, vreau sa discutam ptr a cunoaste mai multe lucruri referitoare la masini. Bafta.
0 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani Ceea ce spui tu este interesant,deoarece si eu am tot ma un MB mai exact un W202 C180 acel triunghi,dar nu am ESP si stiu sigur ca nu am,masina nu are nici o dotare.
0 voturi
A raspuns MariusFastBoy (890 puncte) acum 11 ani Nu se poate scoate de tot, chiar si la modelele cu ESP chiar daca il dezactivezi din buton, "o mica parte" tot ramane activata.... probabil 20% , La Mercedes nu se poate dezactiva de tot ESP ! (stiu de la un prieten care are un C220 din 2005 am incercat sa ne dam cu ea,dar dupa ce pleaca de spate cu esp dezactivat, tot se redreseaza singura)

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Nu are siguranta?
A comentat MariusFastBoy (890 puncte) acum 11 ani sincer nu ne-am uitat de siguranta, (era 2 dimineata) dar din cate am auzit la "cunoscatori" chiar daca i-ai scoate singuranta tot nu te-ar lasa da te dai cu ea...
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani De ex la mine la e90 tot pe buton am ( DTC) dar daca apas odata se activeaza dtc si restrictioneaza dsc si daca tin apasat 10 sec se dezactiveaza absolut tot, inafara de abs:)))
mai incearca sa tin mai multe sec apasat sa vezi daca iti apare ceva in bord
A comentat MariusFastBoy (890 puncte) acum 11 ani luxi, asa e, la bmw se dezactiveaza de tot, la mercedes nu. :)
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani ok. tu stii, daca esti posesor, tu stii ce poate masina:D
A comentat MariusFastBoy (890 puncte) acum 11 ani nu sunt posesor,inca, dar am prieteni foarte apropiati care au, si le-am testat si eu >:)
0 voturi
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 11 ani o problema asemanatoare am si eu pe un audi a4 model b4 cand virez stanga dreapta   puternic si repetat  se aprinde in bord  un beculet rotund cu semnul (!) nu i-am acordat importanta dar se poate intampla ceva?