4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > OPEL > Etrier blocat si scos mult fum...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Etrier blocat si scos mult fum,cauza?

Salut colegi,am si eu o problema ,incep cu mica povestioara, ma intorceam de la Slobozia catre Bucuresti ,pe Autostrada Soarelui,am simtit un fum asa un pic in nas,dar nu am dat importanta,ajung in intersectia la targ Vitan,stau la semfor,dau sa plec,bag treapta 1,apoi a 2,si nu se accelera,fortez cu pedala de acceleratie,dau a 3,nu avea putere,dau iar a 2 ,si indicatorul de turatii,a ramas blocat undeva pe la 2,in urmatoarea intersectie,Vitan Barzesti cu Soseaua Oltenitei (Benzinaria Lukoil) ,stateam la semfor,ies fum foarte puternic de la roata dreapta,cobor repede,iau bornele de curent,noroc cu un taximetrist ,a sarit cu un extintor,am verificat partea electrica,am desfacut si carcasa filtrului de aer,dar problema era de la roata dreapta,a ramas blocat etrierul.Ce este posibil sa-mi fi stricat si ce trebuie inlocuit ,si spuneti-mi va rog si pretul reparatiei.Multumesc frumos .
 
A intrebat valy_mstar (830 puncte) acum 10 ani in categoria OPEL
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Se desface etrierul si se inspecteaza pistonasul/pistonasele. Posibil garnituri majorate sau pistonase corodate. In ambele cazuri costurile sunt mici, in afara de manopera.
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Posibile cauze(patite de mine):
-pistonas/cilindru ovalizat
-placuta gripata stramb ,nu mai se retragea si freca pe disc
-placuta/placute uzate peste limite si din cauza aceasta a iesit pistonasul prea mult, s-a inclinat si s-a blocat.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Manta sau Insignia ? Fata sau spate ? Placute schimbate de putin timp ? Alte interventii facute la frane ?

Comentarii:

A comentat valy_mstar (830 puncte) acum 10 ani Opel Astra G,placute frana fata,nu au fost schimbate niciodata pana acum de cand am eu masina ,si sunt prim proprietar in Romania. Nu am mai avut interventii asupra franelor. Am ajuns acasa tractat de un taxi,am lasat masina in parcare si seara m-am dus sa verific starea masinii...discul de frana pare normal,culoare argintiu,nu prezinta striatii in el,etrierul lucreaza,(spun asta deoarece am dat un pic in fata si in spate si am frane destul de eficace), ce-ar putea fi? cauze si diagnoze,multumesc