4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > OPEL > Identificare pin iluminat bord...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Identificare pin iluminat bord Vectra C?

Salutare.

Am un bord de Vectra C diesel din 2004 si vreau sa ii schimb iluminatul. Stiti cumva daca se poate verifica iluminatul bordulu fara a se monta pe bord? Si daca stiti,care sunt pini necesari ca sa il pot testa pe o baterie. Din cate am inteles,bcm ii trimite 5V la iluminat si ar trebuie o alta sursa de 5V, insa nu stiu care sunt pini.

Imagini atasate

A intrebat ichimcornel (1,520 puncte) acum 9 ani in categoria OPEL
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Bordul nu are doar leduri si indicatoare,este un master pentru mai multe unitati de control si primeste curent de la body.computer(voi reveni cu un update pentru pinul respectiv).
Nu iti recomand sa ii dai curent aiurea(decat daca nu il mai folosesti).
Pentru a schimba culoarea ledurilor,se demonteaza placa de circuite,se conecteaza la mufe si daca nu ai scule sau nu te pricepi il duci la electronist(pentru a evita multe probleme ulterioare).
0 voturi
A raspuns ichimcornel (1,520 puncte) acum 9 ani Inlocuirea in sine a smd-urilor nu este o problema,fiindca am mai lucrat cu asa ceva la masinile anterioare. Eu sunt venit in strainatate, si fiindca ma cam atrag lucrurile acestea,vreau sa incerc sa vad daca is receptivi la asa ceva cei de aici, de aceea am doar bordul. Vreau sa ii modific iluminatul si apoi sa il pun la vanzare. Vreau sa fie perfect functional,deaia am intrebat care sunt pini ca sa probez doar iluminatul, nu vreau sa il stric pentru ca a fost destul de scump. La cine i-am mai cerut o parere,mi-a zis ca curentul vine din BCM si ca are 5V,tot el a zis ca doar montat pe masina ar merge, insa vreau mai multe pareri.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Date complete despre masina(motor putere cod motor) pentru a cauta schema corecta.Ce ai vrut sa zici cu incercatul?Daca is receptivi?Nu uita ca romanul e receptiv la orice,stie orice si face orice.Daca apar probleme,erau dinainte.
A comentat ichimcornel (1,520 puncte) acum 9 ani Salut. Am rezolvat pana la urma, urmarind traseul de pe placa. Eu locuiesc in strainatate si fiindca deja nu mai rezistam fara sa mesteresc la masini, mi-am luat un bord de vectra c, ca sa incep sa mai lucrez ceva pe aici. Daca mai intampina careva problema asta, imi poate zice si atasez o poza cu pini care sunt. Eu nu am mufa si de aceea nu stiu dupa numerotare care is pini. Apropo, are nevoie de 12V obligatoriu, cu 5V se aprind doar cateva smd-uri.