4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > SKODA > Cat de fiabila e o Fabia 1.9 t...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cat de fiabila e o Fabia 1.9 tdi model 2000?

Astazi voi merge sa vad o fabia 1.9 tdi cod motor ATD de 101 cai.

Habar nu am despre acest tip de motor, e si PD.....e mancator mare de ulei?

Cum sta la capitolul fiabilitate?Care ar fi punctul slab?

Masina e din 2000 are 260kkm banuiesc ca is cat de cat reali,4 geamuri electrice,ac,abs,comp.bord,oglinzi electrice incalzite,scaune incalzite etc. proprietarul cere 3300E.

A fost inmatriculata in 2007 si a fost platita taxa el e al 2 lea proprietar....in caz ca se trezesc astia la anu` banuiesc,ca nu voi avea probleme....sau gresesc?

N am vazut inca cum arata masina.... stiu  la ce sa ma uit  la cumpararea unei masini, nu le enumar pt. ca ar fi o pagina.

Ma intereseaza fiabilitatea motorului!

 

Daca ar fi sa o cumpar voi face un test cu vag com sa vad in ce stare e turbina, debitmetrul, injectoarele, egr,o voi scana de erori si atunci ma voi hotari daca da sau ba.....
A intrebat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani in categoria SKODA
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Masina este una dintre cele mai reusite facute de grupul VW.
Consumul foarte mic,daca ai un stil de mers normal ajunge si la 5 litri sau mai putin,piesele foarte bune si usor de gasit,fiabilitate excelenta.
La capitolul comfort si spatiu interior ai mai mult decat te astepti.
In legatura cu diagnoza,nu are ce sa iti spuna doar o scanare de erori,refuz sa cred ca cel care o vinde nu a scapat de erori inainte de asta.Un log in mers,verificare si interpretare de parametri e ideal.
Pe langa cele de mai sus,mare atentie la achizitie,uite bine la radiator,partea din fata si mai ales in fata sub motor si sub spoiler dupa urma de accidente,la fel si in spate.
Pare mult 250k km,daca or fi reali,oricum masina te duce cativa ani buni fara probleme.

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani In primul rand mersi de raspuns!
M am exprimat gresit cand am zis de turbina etc m am referit la un log in mers.
Am vazut si am mers acum aprox 1 an cu un passat 1.9 axr tot de 101 cp si avea in bord peste 550.000km nu dadea fum nu troncanea suna normal.
Totusi daca is reali acei km nu is asa multi.
Is curios cum e cu ambreajul sau volanta....omul zice ca e ok,asta voi vedea doar la fata locului.
0 voturi
A raspuns matei5 (10,150 puncte) acum 11 ani Pai daca a fost intretinut cum trebuie nu ar trebui sa ai probleme cu ea dar totusi asteaptate sa cada turbina sau vreun injector totusi nu e exclus,nu are foarte putini km...plus ambreiajul volanta...mai bine iti iei ceva pe benzina chiar daca consumul este mai mare dar si intretinerea este mai ieftina...Ca si fiabilitate fabia e o masina foarte buna probleme nu prea are,1.9 tdi a mai avut probleme cu motorina proasta de la noi din tara.Piesele sa sti ca sunt ieftine.

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Tot ce e posibil in legatura cu turbina sau injectoare.....
Am avut pana acum ceva timp un a4 1.9 tdi 110 cp + ciptuning....pe bord avea aproape 300kkm din care am facut eu 120....turbina a trebuit curatata de 2 ori, in rest n am avut probleme la motor cu nimic in afara de kitul ambreaj pe care l am schimbat chiar dupa ce am cumparat masina,volanta nustiu sa fi fost schimbata,nu dadea semne de volanta obosita(vibratii la pornire).Pornea la -20 la prima cheie si totusi era o masina de 16 ani.
SIgur 1.9 ATD nu e asa fiabil deci  e cam posibil  sa apara sau chiar sa fie cu ambreaj-volanta-injectoare.
Oricum la un log in mers se vede daca e obosita turbina sau debitmetrul.....pot verifica cu vag-com si injectoarele daca sunt sau nu in parametrii.....nustiu ce sa zic,nu am vazut masina, nu am auzit o cum suna.n am mers cu ea.
Maine o voi vedea si am sa vad ce o sa fac...
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Am fost de am vazut astazi masina..... ce sa zic arata  bine,avea liniile ok,toate functionale,jentile aratau bine....DAR:))
mai avea aprox 6000 km pana la schimb de distributie,ambreajul prindea sus,agata geometria la turbo.
Am zis ca nu are rost sa o cumpar cu toate ca am mai negociat 200E.
Ambreajul cu distributia si cu turbo ma costa in cel mai fericit caz undeva la 3000ron cu manopera cu tot(asta daca la turbo trebuia doar curatata geometria).
AM zis ca ii dau pace pt. ca nu vreau sa  bag atatia bani in ea + ca trebuia si transcrisa.
Daca avea distributia si ambreajul ok atunci mai ca ma bagam,cu toate ca avea si discurile uzate.

Comentarii:

A comentat matei5 (10,150 puncte) acum 11 ani Mult prea multe probleme si te ajungea prea mult,si negocierea de 200 de euro nu mi se pare mare chiar daca este o suma mica dar totusi se putea sa lase si mai mult.Eu zic sa cauti tot ceva diesel dar sub 200.000 de km dar sincer nu cred ca gasesti,ar fi bine sa te uiti si la benzina cred ca gasesti la banii astia modele fiabile,daca tot te-ai uitat la fabia poti gasi 1.4 16v 101 cp si cu ceva dotari la 3000 de euro.Si consumul nu este mare iar performantele sunt bune.Daca mai pui ceva banuti te poti intinde si la un golf 4 1.6.
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Benzina  nu imi trebe.....fac pe an  cam peste 30.000km  si daca iau una pe benzina dupa maxim 3 ani trebe sa o vand ca face multi km pt. un benzinar + ca nustiu cine o cumpara.....
Alta chestie e ca , consuma mult daca le calci,motoarele din grupul vag cu 16valve mananca si ulei....
Nustiu....sa vad mai pun niste bani sa am in jur de 4000E si atunci pot cumpara un tdi decent.
A comentat matei5 (10,150 puncte) acum 11 ani Da ai dreptate faci multi km pe an in nici un caz nu se merita un motor pe benzina ramai la diesel,e potrivit pentru tine,tot pe tdi zic sa mergi sa sti ca poti gasi cdti de la opel ori pe corsa ori pe astra si cdti am eu pe astra h aia mai noua si iti spun ca in afara de alternator nu am avut probleme cu motorul,cei drept i-am dat numai motorina buna.
–1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani de ce nu te uiti si la o toyota corolla sau avensis D4D, daca tot vrei fiabilitate....?scz ca m-am bagat

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Din cate stiu eu la japoneze nu se prea pricepe nimeni la noi in tara....
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani sunt de acord cu tine, dar nu se prea pricep mecanicii pentru ca nu vin la ei in service toata ziua japoneze, nu ai prea multe motive sa intri in service cu o japoneza, dar sunt facute si astea tot de oameni, sistem de injectie CR, fff fiabile si daca stai un pic sa cauti gasesti si mecanici, am 3 japoneze in familie si n-am avut niciodata probleme de genul asta:)
0 voturi
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani eu detin o astfel de masina este fiabila puternica in depasiri consumul mic 5% 4% MOTOR 101CP  atd sau axr au ele nu prea cred sa aive probleme cu turbina si injectoare acum mnah trb verificata eu am 250 000km cu ea si emrge bine bine desigur cu ulei schimbat la 10 mii km distrib la 80 000km si nu ai trb cu ea motorul daca ii dai ce ii trb si motorina de peco nu ai trb nu papa ulei deloc si nici nu o sa iti bata ori cate ture iai da nu manaca ulei in rest e buna ....mai multe detalii drift_cta