4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Golf 3 din 94 are compatibilit...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Golf 3 din 94 are compatibilitate la bordul cu turometru ? Ce bord sa caut mai exact ?

M-am tot interesat si tot confuz sunt la golf 3 TD din 94 se poate pune bord cu turometru daca da ce bord mai exact un cod sa caut daca imi puteti da ? Multumesc Anticipat
A intrebat freak93 (190 puncte) acum 11 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani "se poate pune bord cu turometru", de aici eu deduc ca nu ai avut turometru pana acuma. Daca este adevarat si vrei sa schimbi treaba asta, trebuie sa gasesti si un sistem de citire a vitezei motorului. Ceva ce in vremea aceea era la moda la diesel-uri, era un ventilator la admisie si pe masura ce crestea volumul de aer care trecea prin el, ridica acul in bord (nu sunt absolut sigur ca se folosea la vw, dar era montat pe masini nemtesti si suedeze). Este un sistem durabil in timp, dar la oscilatii mai vioaie de turatie, nu prea tine pasul, avand nevoie de putin timp pana sa arate turatia corecta. Montarea sa nu ar trebui sa fie scumpa. Mai ai nevoie de fire duse de la acest ansamblu la noul bord. Este o munca de vreo 2 ore pt un electronist priceput cu calitati de mecanic.
0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani salut...eu am schimbat recent bordul. ala original era fara turometru si am bagat unu cu turometru si merge foarte bine.
numai ca la mn era aceiasi tip de motorizare(1598 la ambele masini)
+1 vot
A raspuns cotyka30 (760 puncte) acum 11 ani deci, am facut modificarea asta mai dedemult si merge!!
practic mufa care vine la bordul fara turometru are si informatiile despre turatie. asadar cumperi unul second cu turometru, bagi mufa si gata fara sa desfaci motorul!!!!!
e simplu, chiar nesimtit de simplu. numa sa ai bordul cu turometru  tot de diesel bineinteles...
motorul are senzor de turatie pt calc de bord, alea le da si la turometru! in functie de inf de turatie modifica avansul la injectie sa si poti accelera!