4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Martor ESP??

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Martor ESP??

Buna ziua , am un golf 4 1.6 si nu mi se aprinde martorul de la esp cand pun contactul , cu toate ca masina cred ca e prevazuta cu esp ( are buton de esp langa avarii). Vreau sa stiu care ar putea fi problema , de ce nu se aprinde ?:|
A intrebat morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns mihai_f (5,040 puncte) acum 9 ani

editat de mihai_f acum 9 ani

Salut!
Daca masina simte ca derapeaza sau daca intri in viraje cu viteza functia ESP nu va permite deraparea. La golful meu daca luam o groapa statea aprins 2-3 zile martorul, deci nu ai de ce sa te sperii. Daca martorul persista si tu esti constient ca nu ai mers pe un drum cu denivelari de exemlpu ( unde in romania sunt foarte frecvente drumurile de genul asta ), inseamna ca totusi exista o problema. O diagnoza poate spune exact despre ce e vorba!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Se cupleaza si cealalta roata pe fata?Adica masina merge intr-o planetara pana intervine esp?Sistemul lucreaza doar la franare,mentine/reduce/creste presiunea in functie de situatie.Rotile se invart cum le dicteaza diferentialul si eventual poti fi limitat la accelerare in caz de interventie.Ce ai descris in raspuns se refera la tcs si ala nu are cum sa amplifice/deamplifice diferentialul sau doar o roata.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Se aprinde martorul esp cand pun contact.Perfect normal,daca se stinge dupa.Centrala esp/abs face automat o verificare a componentelor(10-15 secunde dupa ce pui contactul) si apoi,daca este totul in regula,se stinge.
Tie iti ramane aprins sau se stinge dupa ce pornesti?
0 voturi
A raspuns morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani Nu ati inteles... cand pun contactul nu mi se aprinde deloc.. poze mai jos sa intelegeti mai bine..

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat nextclub (7,490 puncte) acum 9 ani Dar când apeși butonul cu motorul pornit se aprinde?
0 voturi
A raspuns morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani nu ... nu schiteaza niciun semn butonul..
0 voturi
A raspuns mihai_f (5,040 puncte) acum 9 ani Normal ar trebui sa se aprinda. S-a mai aprins inainte? Poate este ars ledul de la martor sau daca te uiti la bord dintr-o parte ar trebui sa vezi forma martorului.
ESP sigur ai deoarece masina este destul de dotata.
Diagnoza iti poate confirma daca este sau nu ceva defect.

Comentarii:

A comentat mihai_f (5,040 puncte) acum 9 ani Eu am mai vazut ca unii pun la masini fara A.C. buton pe care scrie A.C. luat de la dezmembrari cu tot cu beculetul care se aprinde atunci cand apesi pe buton, iar pentru necunoscatori masina are A.C. :))
0 voturi
A raspuns morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani am pus mai demult masina pe tester si zicea ceva de genu ca e ceva  intrerupt  .. nu mai imi amintesc ff bine cum a zis mecanicu...
0 voturi
A raspuns mihai_f (5,040 puncte) acum 9 ani Mai exista si varianta ca ar fi un fir rupt sau siguranta este arsa.
0 voturi
A raspuns morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani cred ca asta e cel mai probabil.. care este siguranta pt esp?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Am vazut in una din pozele atasate martorul abs aprins,cel mai probabil e doar butonul pus(se poate trage din bord si verifica daca e si conectat la fire sau e doar de forma).Daca aveai esp,trebuia sa fie un alt indicator aprins.Cel mai sigur,faci o verificare cu vag com si de acolo stii si daca ai si daca funtioneaza corect.
+1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 9 ani posibil ca butonul sa fie pus la vrajeala de fostul proprietar ca vezi Doamne are ESP si e mai scumpa la pret. Daca are cablajul in spatele butonului atunci mai mult ca sigur e dusa spirala de la volan sau senzorul de ESP, caz in care becul ramane aprins in permanenta. Daca zici ca a dat si eroare pe diagnoza inseamna ca mai mult ca sigur becul de la ESP a ramas aprins si ca sa mascheze  problema, l-a spart. E mare pacaleala. Asa se intampla cand nu faci diagnoza la masina inainte sa dai banii pe ea....
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Ori nesimtire, a pus buton si nu ai esp, ori dute undeva pe ploaie si fa ceva, invartete cu masina si vezi daca se aprinde, daca nu mai apasa odata pe ESP ca atunci clar sti ca ar fi ``ON`` si reia actiunea.
................