4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Parere volkswagen passat b6 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Parere volkswagen passat b6 ?

Vreau sa cumpar un vw passat b6, 1.9 tdi ma intereseaza.

Am un capital de 7500 de euro as vrea sa imi spuneti ce pareri aveti despre masina asta, cat de bun este motorul, consum....

In mare parte ma interesaza o masina pana in 7000-7500 euro, mentionez ca  vreau sa ma duc in germania sa o iau si daca puteti sa imi recomandati si alte masini, motirizari diesel.

Multumesc
A intrebat bogdantanasa (280 puncte) acum 11 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns gigik3nt (1,760 puncte) acum 11 ani au auzit ca motorul de 105 cai 1.9 ar fi reusit fata de cel de 140 sau mai stiu eu care, dar in mare ca si masini sunt slabe fata de un passat din 2000. In general majoritatea masinilor noi cunt slabe pt ca industria de piese sa mearga la intensitate maxima.. inca ceva cel de 105 cai pt gabaritul masinii abia trage de fier...numai bine!

Comentarii:

A comentat dIeZz (160 puncte) acum 11 ani Tu te auzi ce spui? aia 105 cp sunt reali . gandeste-te ca e o masina foarte grea cu motor de otel . totusi , face suta sub 11s . Si spre deosebire de 2.0 TDI ,1.9 nu are probleme la injectoare . In opinia mea 1.9 TDi , b.6 este cel mai reusit model din punct de vedere al constructiei (tabla buna garantie 12 ani. baie de zinc, motor bun , consum f bun)
A comentat bory (7,700 puncte) acum 11 ani Foarte bine punctat!!!
0 voturi
A raspuns pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani Iti recomand acest motor deoarece am acelasi motor pe seat leon si este economic si nu foarte costisitor(cere mers la 4000-4500 de ture odata pe sapt deoarece devine puturos si stricacios daca se merge subturat),singura problema e ca sunt un pic cam zgomotoase.pe autobanda si oras(Germania) am un consum de 5-8 si 6%(jante 17 zoll) pana in 140 km/h,iar in Romania in concediu am scot 4.9 si 5,3% combinat.iti recomand sa verifici ambreiajul si placa de presiune daca au fost schimbate..undeva intre 80.000 si 12.000 placa face unele probleme.important s verifici istoricul service,si sa vezi daca s-a schimbat distributia pana in 120.000km....CEL MAI BUN SI ECONOMIC MOTOR PAREREA MEA(dupa primul tdi de 1.9 din 98 de 90 de cai) iar raportul de purere/consum este unul foarte bun
+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani salut, daca iti place tie masina aia si o vrei neaparat merita cu motorul ala, dar daca nu ti special sa-ti iei passat pentru ca intretinerea e asa cum e fiind considerata o ,,limuzina" a constructorului, eu recomand o toyota avensis 2.2 D4D daca vrei fiabilitate si consum, n-ai cum sa dai gres cu asa ceva, sau un mercedes C200 cdi, iar o masina foarte buna si comfortabila, singurul dezavantaj al acestor masini ar fi taxele pt ca au motoare de 2.2 dar eu unul n-as sta pe ganduri daca as avea banii aceia. Ar mai fi si honda accord care este foarte frumoasa dar sa iei un diesel de la honda e ca si cum ai lua un diesel de la ferrari, n-am incredere in el, honda clar e renumita pentur motoarele pe benzina, sper ca ti-am fost de ajutor, bafta si ai grija cu nemtii(sa nu nimeresti arabi sau turci)

Comentarii:

A comentat dIeZz (160 puncte) acum 11 ani nu compara Nemtii cu asiaticii. sa alegi toyota sau honda in locul unei marci nemtesti , ar fi cea mai prosteasca decizie . C200 cdi nu gasesti la 7500 euro de care sa fii multumit . Gasesti doar cele care au fost folosite pe firma , cu 500.000 km parcursi :)
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani c200 ma refeream la modelul de prin 2004, nu la cele mai noi, nu stiu exact cum se numesc, iar in legatura cu afirmatia,, sa alegi toyota sau honda in locul unei marci nemtesti , ar fi cea mai prosteasca decizie" eu zic sa te mai gandesti, nu vreau sa ma cert cu nimeni asa de seara, depinde si la ce compari, la imagine sau fiabilitate si consum, costuri de intretinere, care cred ca ne intereseaza pe fiecare dintre noi, dar te las linistit cu ideile tale
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Cei care aveti ceva cu japonezele,si aici ma refer la honda,toyota si alte marci consacrate,in afara de nemtesti cutii ati condus/avut vreo japoneza?Noua sau rabla?
Japonezele sunt pentru pasionati,restul sunt sa te duca de la punctul A la B,sa te dai cocos cu tedeiu si sa faci fum.Pentru acceleratie si senzatii,incercati intai honda civic type-r vs un golf sport si comparati un motor de 10000 rpm cu unul care de la 6000 deja afuma,fie el si benzina.
–2 voturi
A raspuns dIeZz (160 puncte) acum 11 ani Salut. Iti recomand cu incredere Volkswagen Passat B6 1.9TDI . Motorul este foarte bun , consumul este in afara 5-6% , iar in oras 7-8%. Tabla este foarte buna , poti sa zgarii cat vrei tu de adanc , in afara de faptul ca te deranjeaza vizual , nu ai alt inconvenient , nu va ruginii (12 ani garantie la tabla) . Ce mai vreau sa iti zic este faptul sa cumperi un Passat cel putin ComfortLine, pentru a avea ceva decent echipat (B6 se diferentiaza in Trendline, Comfortline, Sportline, Highline, BlueMotion, R36 ).
Consumabilele nu sunt exagerat de scumpe precum la AUDI . Filtrele MAN sunt bune si accesibile . Sper ca ti-ai facut o idee si din comentariul meu . :) Oricum , daca gasesti c200 cdi (ceea ce nu prea cred la 7500€) nu se pune problema sa compari cu b6 :) Bafta!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @dleZz:Tot ridici in slavi nemtoaicele,ca nu se compara cu asiaticii.
Daca ai avut nemteasca si ai dat peste un model bun,nu inseamna ca nemtii sunt cei mai tari.Din nefericire,TDI(Te Depaseste Impresia,cum bine spunea cineva pe forum)e cel mai cunoscut motor la romani,nu conteaza ca face ca un tractor la nici 200 de mii.In legatura cu tabla cea minunata,legea nu o face garantia,si loganul are garantie vopsea 12 ani.
Ca sa iti dau exemplu de passat,cea mai buna masina in opinia ta,am avut una de vopsit cu aripa din spate infundata si zgariata incat s-a ajuns la tabla.A stat asa 2 luni in garaj si a trebuit sa sudez tabla pe dedesubt,asa de buna e facuta minunata tabla.
Ca o comparatie cu asiaticii,am intalnit masini state lovite mult si bine in ploaie,si rugina intrase atat de putin incat a iesit bine merci cu un smilgher de P400.
Deci nu trebuie sa generalizezi ca passat e acum mama masinilor,sau ca e mai buna ca are garantie.
Ca fapt divers,masina de mai sus nu a primit garantie pe motiv ca masina a stat 2 luni fara sa fie reparata.
Deci,minunata garantie se acorda cum?Daca nu se rupe un lonjeron in 12 ani inseamna ca masina nu a ruginit?
0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani este o masina foarte buna! Problema generala este volanta asa ca daca mergi sa iei una ai grija sa nu se auda zgomot la relanti ca o sa te coste cam 25mil kitu ambreaj!!:d consumu ff bun cam 6.5mixt intins nu batraneste!! Intretinerea relativ ok cam 300ron pe revizie..  o distrbutie cam 500ron... Io zic ca e o masina super isi merita toti banii!!!
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Intuiesc ca masina iti trebuie sa te duca din punctul A in punctul B cu bani putini,revizii ieftine si piese cat mai putine de schimbat.
1.9 TDI e un motor care a facut cariera,depinde si de codul motorului,nu e un singur 1.9 sunt multe coduri si diferente.
Acum,ca fiecare masina vine cu ale ei,volanta cu probleme,ambreiaj si daca gasesti modelul cu pornire prin apasarea cheii fa un test,opreste motorul vreo 10 minute(ideal cu motor rece),si cand introduci cheia mergi cu ea pana in capat,chiar daca porneste mai greu important e sa nu iti faca probleme cu cipul si citirea lui.
Spun asta deoarece am auzit modele cu tipul asta de pornire care se suparau daca bagai cheia prea repede si in timp s-a desincronizat cipul din cheie.
Desing-ul e si ala ok,interiorul(plasticaraie) nu e asa de rezistent,mai ales imitatiile de lemn,se exfoliaza daca lasi masina mult in soare.
Deci volanta,interior,cheie(nu toate fac,nu generalizez,am intalnit la cateva) si ar mai fi de adaugat un defect foarte tampit as spune eu,un contact aiurea la clima bi-zona,care iti face temperatura sa o ia fie spre rece fie spre cald intermitent si fara explicatii.
Per total o masina buna,motorul este ok daca a fost intretinuta si daca ii dai ce trebuie cand trebuie,bineinteles daca a primit,atentie la galagia de la motor,daca il auzi ca troncane ca un tractor zgomotul va fi asa si in continuare din ce in ce mai rau,sa nu scoata fum la peste 3500rpm sau la pornire,trecutul masiniii urme de accidente sau revopsit si pentru km dati inapoi,uite la plasticele de la genunchi sofer,strange de scaunul de la sofer(partea din stanga,lateralul de la spatar) daca e foarte moale sau se simte dezintegrat atunci masina are destui km si pielea de la schimbator,daca are mici urme de crapaturi atunci masina a fost foarte folosita.
Bafta la achizitie si bazeaza-te pe tabla!!!Are 12 ani de garantie,deci sigur nu iti cade vreo aripa in mers.
0 voturi
A raspuns bory (7,700 puncte) acum 11 ani

editat de bory acum 11 ani

Detin un passat cumparat de nou din reprezentanta in 2009! Are motorul de 1.9 TDI , 105cp! ESTE UN MOTOR FOARTE REUSIT!!! Multi zic ca e puturos dar eu ii contrazic! In 3 ani de zile masina nu m-a lasat la greu, merge ca in prima zi si trage foarte bine! Daca 1.9 e mic atunci ce sa mai zicem de 1.4 si 1.2 benzine de pe octavia  sau 1.6 diesel ? acum intentionez s-a imi mai cumpar un golf 5 tot cu 1.9 tdi pentru ca nu are probleme cu injectoarele cum are 2.0 140/170cp!
Merita masina!
0 voturi
A raspuns luciano_florea (250 puncte) acum 10 ani Eu ti-as recomanda varianta pe disel 1.6 105 CP , economa si puternica in acelasi timp. Daca ma contrazice cineva , rog argumente solide.
0 voturi
A raspuns friciuemilianandrei (180 puncte) acum 6 ani salut.

sunt proprietarul unui Passat B6 2007, 1.9 TDI, 105 CP, cod: BKC, de 1 luna.
ce pot sa iti spun ca este o investitie buna.
Am dat pe el 4800 euro inmatriculat, dus la service pentru revizie..si ghici. nu are nicio problema.
consum mic, taxele sunt suportabile, piesele sunt bune in comparatie cu marci mai puternice ( Audi, BMW). echivalent cu cele de Opel.
Motorul toarce, ai confort maxim, intretinere mica.
Totul depinde de stilul tau de condus :)