4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Se poate potrivi alta cutie pe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se poate potrivi alta cutie pe T4, 1.9 td sa ii mareasca viteza??

Am un t4 din 99, motor 1.9td, Problema e urmatoarea: cutia de viteze e in asa fel construita ca la 100 de km pe ora sa fie turata la 3000 turatii pe minut si mai ales acum pe timp de iarna i-am montat niste cauciucuri mai joase si viteza a scazut cu 10, 20 km pe ora. Am fost la cineva care se pricepe si a spus ca imi poate schimba pinionul de la viteza a 5-a cu unul mai mare de la o cutie de touran. Daca stiti vreo solutie pentru a nu mai sta turata pentru ca imi consuma si multa motorina. Ce cutii s-ar putea potrivi??
A intrebat yonuttz (260 puncte) acum 11 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani pinionul trebuie sa fie mai mic nu mai mare....

4 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Ea este conceputa sa stea turata cu un motiv. Daca este incarcata si esti in viteza a cincea, trebuie sa ai cuplu ca sa urci o panta, nu? Sau vrei sa fie ca un camion pe vremuri, cum apare o sosea in deal, pac a patra, pac a treia, pana reuseste sa traga motorul si coada in spatele tau de cateva sute de metrii. Ma rog, poate e exagerat acest exemplu, dar ai inteles ce vreau sa spun. Daca vrei neaparat sa schimbi a cincea cu un pinion mai MIC, schimba-l doar daca transporti marfuri de volum mare si masa mica.

Comentarii:

A comentat LFS_mihai (31,070 puncte) acum 11 ani foarte bine zis
0 voturi
A raspuns yonuttz (260 puncte) acum 11 ani Nu cred ca o sa pun vreodata prea multa greutate pe ea incat sa nu aiba putere sa traga, pinionul mai mic trebuie greseala mea, si nu cred ca i-ar scadea considerabil puterea daca ar merge nu 20-30 km mai repede la aceiasi turatie. Deja acum la 3000 am 100 si din cauza asta consuma si mult.
+3 voturi
A raspuns Rocknroll_54 (1,340 puncte) acum 11 ani Salut..   Recapitulez.    MOTOR   1,9   Transporter,  microbuz,  cutie 5 trepte, treapta 5-a ,  cauciucuri diametrul?  zic  X, 3000 rot/min, viteza 100 km/h.    Dupa mine este raportul ideal.  Tu ce vrei?   2300rot/min, viteza  120 km/h  ? Si un consum asa modest, pe la 4-   4-5%.    Si cu ditamai sifonierul pe sosea.  Intelege omule ca nu este OK.  Motorul este de 1,9 chiar daca are 130HP.  Aia 130 HP sint la o turatie de 3800rot/min, poate chiar mai mare. Caii aia sint in zona de cuplu maxim.  Diesel-ul  are putere, dar aceasta putere o scoate si prin turatie.   Suprafata velica a masinii este mare, rezistenta la innaintare este si ea mare nu este ca la autoturism sa fie lipit de asfalt.  Lasa-l asa cum este, ai grija de masina, da-i ce-i trebuie la intretinere si tie multa sanatate. Numai bine.
+1 vot
A raspuns yonuttz (260 puncte) acum 11 ani Eu am intrebat daca se poate schimba nu am cerut sfaturi daca e bine sau nu....astept raspuns, pentru cine stie si poate a facut asta.