4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Se poate vopsi aripa de golf c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se poate vopsi aripa de golf cu sprei?

Salut am o aripa de golf 3 si are o ondoitura dar mica, care sunt etapele de vopsire la aripa , Multumesc
A intrebat daniyu (15,830 puncte) acum 11 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca e mica zgarietura las-o asa.nu iese bine cu spray oricat de artist incerci sa fii.
0 voturi
A raspuns oveto (3,320 puncte) acum 11 ani O indrepti , o chituiesti. o pregatesti de vopsit . Spray sa se  potriveasca cu culoarea masinii greau gasesti . Daca ai spray'ul dai cel putin 2 maini , apoi ii dai un lac si aia e !
+1 vot
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani nu o sa-ti iasa cu sprai cat te-ai chinui indrepti aripa chituiesti finusezi chitul dupa care cureti cu diluant mizeria si vopsesti
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Deci o indrepti, chit de fibra, chit de finisare, chit sprit si e gata de vopsit, dar cu sprayul o sa iti iasa foarte prost deoarece sprayul nu vopseste uniform!
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Etapele pentru vopsit:
1.Analizezi cat de adanca e indoitura,daca e bagata tabla bine,dai aripa jos bati din interior spre exterior cu ceva ce cauciuc,teoretic tabla indoita pe lung revine la forma initiala sau foarte apropiat.
Daca e doar o zgarietura mica,e destul sa slefuiesti toata vopseaua de acolo,pana la stratul alb dintre vopsea si tabla.
2.Daca ramane inca adanca,trebuie chit de fibra,daca e mica doar chit de finisare.Aplici,lasi sa se usuce,slefuiesti.Incepe cu 400,apoi 600,apoi 800,dar nu mai mult.Poti folosi si smilgher hidro.
3.Degrasesi suprafata,apoi dai cu primer pentru metal peste toata zona chituita si slefuita.
4.Daca primerul nu scoate in evidenta zgarieturi de la slefuit,iei un smilgher de 800 si dai pe toata aripa,pentru a face priza cu noua vopsea.
5.Izolezi aripa de restul masinii,cel mai ieftin ziare si scotch de hartie.
6.Cauti un atelier unde iti face un spray de vopsea dupa codul celei actuale,mare grija sa verifice si cat la suta din vopsea s-a degradat in timp,asta daca e dotat atelierul.
7.Degrasezi bine,apoi vopsesti in felul urmator:Incepi de sus si cel mai important la vopsit e sa nu te misti cu jetul de vopsea pe acelasi loc.Adica incepi sa pulverizezi in afara aripii,mergi cu jetul pana la capat dar treci de aripa.Adica sa faci curbe cu sprayul pe zona de vopsit,astea se fac in afara.Nu se pulverizeaza direct pe zona de vopsit ci in afara.
8.Dai un strat,lasi sa se usuce,mai dai un strat lasi sa se usuce.Mare grija daca ai zone unde nu e vede bine sau ai sarit peste ele,nu e nimic,mai dai un strat la fond pierdut,insistand pe acele zone.
Daca incepe sa curga,te opresti,lasi sa se usuce apoi dai cu smilgher de 800, si vopsesti iar.
Stratul de lac,nu te sfatuiesc ca dai cu nemiluita,masina are ceva timp,vopseaua e matuita in timp,si daca dai mult o sa se vada aiurea.
Off-topic:Daca ati vazut pe youtube ca nu se poate face bine cu spray-ul,sau ati incercat si nu merge,nu inseamna ca nimeni nu trebuie sa faca asta.Daca nu ar merge,dadeau faliment.
P.S.Vopsitul,la fel ca multe chestii legate de masini,e pentru cei care au mana,nu care fac sa treaca timpul.

Comentarii:

A comentat Blondutu74 (100 puncte) acum 4 ani Am vopsit o aripa cu spray ,eu le-am dat codul de culoare al masinii cand am cumparat spray-ul ,Z22C dar ei au spus ca Z -ul din fata nu conteaza ,ca aceea este culoarea ,(ceea ce mi-au dat este 22C)si normal ca ,culoarea difera ,si inca bine ,acum intreb,daca dau un polish la aripa respectiva ,se poate lua vopseaua care am dat-o peste ,sa revina la culoarea initiala ?
+2 voturi
A raspuns wheelman2009 (10,000 puncte) acum 11 ani Da poti sa vopsesti cu spray aripa, dar indiferent cat te vei chiunii nu vei reusii sa o faci cum trebuie, pur si simplu un spray nu atomizeaza bine ca nu are cum, dar poti sa o faci cat de cat sa nu se mai vada chiar asa de urat, oricum sfatul meu e sa dai cu chit si apoi vopsea  si lac, doar in locul unde e lovita si in final sa dai un polish pe toata aripa ( daca faci toata aripa o sa iasa cam nasol deci e mai bine doar in locul cu probleme si apoi polish ).