4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > amenda + suspendare permis 30 ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Amenda + suspendare permis 30 de zile ?

Buna ziua

am incasat o amenda+suspendare permis pt. 30 de zile pt. neacordare prioritate pietoni si am mai multe intrebari.

Evident, consider ca sunt nevinovata, eram deja pe trecerea de pietoni  cand pietonul s-a aruncat pe trecerea de pietoni. ...afara ploua...nu aveam viteza dar nu aveam timp sa franez inainte de trecere, eventual pe trecere. politistul a venit dupa mine si m-a tras pe dreapta...continuarea am enuntat-o deja.

Intrebari:

1. Poate un singur politist sa filmeze si sa aplice sanctiunea ?
2. Se poate filma pe timp de ploaie ? nu trebuie aparate speciale ?

3.Am cerut sa vad proba video, bineinteles nu a fost voie sa ma deplasez la masina lui, e posibil ?
4. Vreau sa depun contestatie, sa platesc amenda ( pt. a beneficia de jumate din suma ) ?

5. Trebuia obligatoriu aplicata si sanctiune complementare adica si amenda si suspendare permis ?

6. Pot sa contest decizia politistului atata timp cat am semnat amenda dar am mentionat ca " nu sunt de acord cu sanctiunea aplicata"  iar el era singur, fara nici un martor, eu am martor colega mea de serviciu, imi foloseste la ceva? ce ma sfatuiti ?
Va multumesc mult si va rog sa fiti indulgenti cu mine e prima sanctiune, cu emotii si probabil balbaieli...
A intrebat iarina2013 (220 puncte) acum 10 ani in categoria Politia rutiera

editat de iarina2013 acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Daca  ai cerut proba video trebuia sa ti-o arate! Atunci ar fi trebuit sa vina el la tine cu radarul!
Pentru necordare de prioritate permisul se suspenda!
Daca nu crezi ca are dovada poti face contestatie si sa il pui sa aduca proba in proces!
0 voturi
A raspuns Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani Problema e ca, in proces, statul e avantajat, adica e pe o pozitie superioara fata de tine.Cuvantul agentului e mai credibil decat al tau.
Intr-o situatie asemantoare am fost si eu, in sensul ca am trecut pe galben la un semafor ca apoi dupa ~150 de m sa apara un cap de creta si sa ma traga pe dreapta ca cica am trecut pe rosu.Nu stiu ce superputeri au astia de apreciaza in halu asta.Ideea e ca am pierdut procesul.
Treaba asta cu acordarea de prioritate pietonilor e destul de stricta si daca ala era cu un picior pe trecerea de pietoni din start trebuia sa-i dai prioritate.
Da, poti sa contesti si e foarte bine ca ai mentionat ca nu esti de acord cu contraventia.E inca un plus in fata instantei in sensul ca ti-ai sustinut punctul de vedere inca de la inceput,stiind ca ai dreptate, si nu in urma discutiei cu ceva jurist sau stiu eu ce.Amenda oricum o platesti si mai bine platesti jumate in 48 de ore, nu poti sta dupa instanta pentru ca poate dura luni de zile pana ajunge la cazul tau.Oricum daca-i castigi primesti banii inapoi.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 10 ani inainte de a face contestatie verificati cunostintele de legislatie. este posibil sa pierdeti bani si timp pretios inutil.

1. bineinteles(aparatul radar filmeaza, nu politistul)
2.da, se poate filma pe timp de ploaie, noapte, ceata, etc(acele aparate sunt "speciale" si sunt omologate pt toate tinmpurile-cele de generatie noua de pe mcv)
3. nu are voie sa iti arate proba video, poti sa te rogi in genunchi oana iese din tura. nu ai voi sa il urmezi la masina. practic iti poate lua permisul pt "nerespectarea semnalelor politistului" daca te duci dupa el si el iti zice sa ramai la masina
4.amenda trebuie sa o platesti in 48 de ore de la data aplicarii, si nu se plateste la jumatate, ci se plateste jumate din minimul amenzii! iti scrie suma si pe proces(atentie la diferenta!)
5.nu este vb de sanctiune complementara, asta este legea facuta nu de militiezi ci de parlamentari.repet studiaza legislatia inainte sa te arunci intr-un proces cu statul
6.poti face contestatie in 15 zile. dupa nu mai poti face nimic.
iti diresc sa nu mai ai probleme de genul asta si drumuri bune!
in cazul in care ai timp de pierdut mergi si fa contestatie, posibil sa castigi numai daca nu ai fost filmata
0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani prima gresala pe care ai facuto este ca ai semnat procesu! Daca nu semnai aveai mai multe sanse sa castigi in instanta! In situatia asta daca ai vreun prieten avocat roaga l sa se uite pe procesul verbal pt ca in general militieni fac greseli in completarea lui si orice p v scris gresit sau incomplet este nul!  in instanta nu ai prea multe sanse sa castigi singura chiestie ca mai amani cateva luni pana predai permisu!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 10 ani bilanturile te contrazic!
din contra sunt foarte atenti cand completeaza pv'ul
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani nu stiu si nici nu ma intereseaza ce zic bilanturile ! mie mi-a anulat un prieten avocat in ultimu an peste zece amenzii.. asa ca... merita sa incerce!
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 10 ani daca nu stii si nu te intereseaza de ce scrii? totusi acest site nu este numai pt baietei....vrem sa stim fapte reale si sa ne ajutam cat de mult putem, mai si criticam si incercam pe tot posibilul sa ajutam cu date concrete.
A comentat iarina2013 (220 puncte) acum 10 ani Multumesc pt.ajutor, am verificat imediat, eu nu am gasit nimic gresit scris sau incomplet in pv, probabil cineva care se pricepe ar gasi vreo chichita.
Nu stiu daca nu trebuie stampila, pe unul din cele 3 formulare primite, am vazut ca se solicita stampila pe unul din ele si nu o are...oare poate fi salvarea mea ? :)
Oricum, amenda am platit-o dar ma gandesc inca sa fac contestatie. Si da, probabil ca am facut o greseala semnand procesul, fara semnatura mea ar fi avut nevoie, cred, de martor.
0 voturi
A raspuns alxGSi (3,390 puncte) acum 10 ani Daaa.. Si un prieten are masina albastra, si desteptii i-au scris ca e gri. ps: pentru kenel