4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Ce se intampla daca merg fara ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce se intampla daca merg fara asigurare RCA ?

Ieri adica 06.05.2012 mia expirat polita RCA . si nu am bani acum sa o refac.

Ce sanctiuni primesc daca ma opreste politia si vede ca nu am ?

Multumesc !
A intrebat stefanutz93 (1,400 puncte) acum 11 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţioneaza conform art. 64 din Legea nr. 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.

De asemenea, se ia masura retinerii certificatului de inmatriculare sau inregistrare, iar placutele cu numarul de inmatriculare sau inregistrare se retrag (conform art. 112, alin 1, lit. s, respectiv art. 112, alin 3 din O.U.G. nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). In cazul in care constata lipsa politei RCA, politistul rutier va elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Certificatul de inmatriculare va fi restituit in momentul prezentarii documentului privind incheierea asigurarii .
+1 vot
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani iti spun din proprie experienta:talon suspendat,placule luate,1000lei amenda,si nu ai voie sa mai misti masina de unde te opreste pana nu iti iei placutele inapoi sa le pui pe masina.daca pleci asa cu ea si te opreste iar,te pandeste un dosar...
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani astea sunt  sanctiuni legislative.
Dar ce te faci daca lovesti o alta masina ? Daca nu ai bani pentru o amarata de asigurare cum vei plati potentiale daune ?
+1 vot
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani talon luat,amenda 1000 de lei....decat sa te risti mai bine ast sa iti faci asig si apoi o poti misca din loc:)
+1 vot
A raspuns stefanutz93 (1,400 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru raspunsuri !...am inteles deci mai bine sau in banca mea si merg cu RATB 2 zile.

Comentarii:

A comentat coostta (39,490 puncte) acum 11 ani asta ar fi cel mai bine:) bafta in continuare!
0 voturi
A raspuns bertone_cox240 (850 puncte) acum 11 ani NU MERGE FARA ASIGURARE   TE PRINDE CAND TIE LUMEA MAI DRAGA ITI IA TALONU!!!  + NUMERELE  ( SI NAI VOIE SA IES MASINA PE ROTI DE UNDE TEA PRINS DECAT PLATFORMA!!! )    SI TREBUIE SA FACI DOVADA ASIGURARI IN MAXIM 30 ZILE  !!! IN CAZ CONTRAR     SE RADIAZA  DIN OFOCIU  !!! + SE PLATESCTE OBLIGATORIU SI AMENDA DE 10 MILIONE  DACA MAI VREI TALONU INAPOI SI   DACA NAI MASINA P  NUMELE TAU      DEZMEBRARI CRIE PE EA    CA E O GRAMADA DE BANI SA IEI TALONU INAPOI!!!      SI CHIAR DACA ZICI CA AI UITAT ACTELE ACASA  MAI O SANSA DAR... DACA TE VERIFICA   AI PUS-O    DECI NU SE MERITA   .....