4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Cum se prezinta politistul ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum se prezinta politistul ?

Cum trebuie sa se prezinte un politist cand te opreste si vine sa iti ceara actele ? Ce trebuie sa poarte, sa aiba la vedere, sa zica, etc ? In caz ca nu indeplineste unele obligatii, eu ca conducator auto ce drepturi am ?
A intrebat AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–9 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani sa taci din gura ... nu ai ce sa le faci

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani esti prost ! Nu sti sa raspunzi la intrebare, nu te baga.
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani cred k tu esti prost .. nu ai cum sau ce sa le faci ma dobitocule ... un politist daca vrea sa te arda te arde nu te intereseaza pe tine ce si cum e el , e polititst e dumnezeu pe sosea si punct ... te arde cum vrea ... numai smecheri dastia ca voi se gasesc sa comenteze si tot pe voi va arde cand va vede asa tare in gura... deci dreptu tau e sa taci din gura si zici ca el .. e cel mai bine .. nu sa comentezi tu la politist !!!
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani ai vorbit cand trebuia sa taci.daca mai ai si proba video ii poti da in judecata pt abuz in serviciu.nu e cum spui tu.nu trebuie nici sa te iei in gura cu ei nici sa pici de prost,sa faca ce vrea cu tine.
A comentat ruzicska (9,630 puncte) acum 10 ani De asta isi permit sa isi faca de cap,pentru ca marea majoritate nu avem curaj sa ai luam la intrebari
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Trebuie sa aiba uniforma, obligatoriu insotita de cascheta, pe timp de noapte ham reflectorizant sau geaca reflectorizanta.
Cand se prezinta are obligatia de a isi spune numele si gradul,de ex: "Buna ziua, Agent sef principal Popescu Ion.Va rog sa imi prezentati actele".De asemenea il poti intreba motivul opriri care poate fi si control de rutina.

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani si daca nu are cascheta, ce pot sa ii zic ? Cum il pot aborda ? Intreb deoarece am vazut cateva zile la rand un echipaj de 3 politisti, niciunul nu aveau cascheta, care opreau masinile, cel mai probabil pt centura .
+2 voturi
A raspuns ghimis_gms (2,100 puncte) acum 10 ani Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-I ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta…).

2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
...
3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.

4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).

5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Hm… Logic!

6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Sooo… puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda… Dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.

7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti <abuzat> de echipajul cutare. In maximum 10 minute( in Capitala) apare un echipaj de la "Capitala" si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal…

8. Fiti intelegatori cu politaiul… Totusi, sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou. Politistii de pe radqare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi.

B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.

C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.

D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate "ordinul de serviciu"… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-I mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un… simplu <Avertisment>… Pentru tine, pentru ca… Ghiciti?

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 10 ani ma indoiesc ca are obligatia sa iti prezinte tie in strada toate actele acelea si ordin de serviciu si fisa radarului cu verificarile.
este adevarat ca poti face contestatie si ca atunci poti cere acele acte, daca nu le au castigi.
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani nu este prima persoana de la care am auzit chestiile astea,si da,chiar am inteles ca ai dreptul sa le ceri si lor actele,pe ce motiv?pur si simplu nu ai increde,pot fi niste hoti in haine de politisti,si le inchizi gura...cu toate astea nu trebuie sa exageram si noi(soferii),cel putin eu cand stiu ca am gresit,iau amenta si am plecat fara sa comentez.
0 voturi
A raspuns Flippy20 (910 puncte) acum 10 ani Nu este obligat sa iti prezinte legitimatia de serviciu,este obligat sa se prezinte,sa poarta cascheta(ALBA),motivul pentru care ai fost oprit .Ordinul de serviciu iarasi nu ti-l poate arata,deoarece de obicei este la baza.Ordinul de serviciu insa il poti solicita in instanta.Si nu este adevarat ca daca nu ai facut ceva pe ce au ei actiune(adica au actiune pe centuri/telefoane/pietoni) si tu faci altceva (defectiuni la sistemul de iluminare,folie neautorizata etc) nu iti poate da amenda.

O zi bun !