4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > O nelamurire legata de compete...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

O nelamurire legata de competentele domnilor agenti, daca ma puteti ajuta?

Salut, ajutati-ma si pe mine daca puteti va rog, astazi am fost oprit de un domn politist (din cadrul rutierei), care, dupa cum a si spus dansul ca se vede la ochiul liber(cel putin al lui) xenoanele mele nu sunt omologate.. Fara a fi insotit de cineva de la RAR sau chemand pe cineva competent pentru a spune exact, mi-a inapoiat doar anexa de la certificatul de inmatriculare(cea unde sunt trecute inspectiile tehnice), deci la rupt / separat in termenii lor(sa dea bine).

Intrebarea mea ar fi, in cel mai rau caz, daca sa zicem ca nu ar fi nevoie de RAR, ceea ce zic eu ca ar fi, nu cred ca politistul ar avea ceva atestate tehnice pe aceasta tema, dar revenind al subiect, nu este un gest abuziv ruperea/separarea certificatului? Adica, intelegeam sa zic, cu eforturi, daca mi-l retinea si dand jos instalatia sa il recuperez, dar prin gestul lui mai costa 200de lei in plus, pe care nu cred ca ar trebui sa ii platesc!

Astept un raspuns daca poate cineva sa am ajute, multumesc anticipat!
A intrebat yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.da poate sa iti opreasca talonul pt xenoane neomologate. nu trebuie sa fie insotit de rar ca sa faca treaba asta.
cum am mai spus de nenumarate ori nu stiu cine v-a bagat treaba asta in cap cum ca rarul trebuie sa isi dea acordul si/sau sa inspecteze daca are omologare sau nu pt diferite: xenoane, folii sau cauciucuri necorespunzatoare. ma repet, aveti grija ca va inselati amarnic si uite cum ramaneti fara taloane si umblati dupa ele.
2.nu am mai auzit cazuri in care sa rupa talonul, era deajuns sa ti-l retina si tu apoi sa alergi dupa el pe la rar si apoi iar la politie sa il recuperezi(e o buna "tema pt casa" si o sa ma interesez in aceasta idee, asta daca nu avem vreun militian pe aici sa ne spuna clar! il astept pe @stefanST pt lamuriri)
bafta!

Comentarii:

A comentat yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani Multumesc de raspuns! De asta sunt si eu putin nelinistit sa zic asa, pentru ca nu a retinut numa o parte din el...si legat de competenta lor, pe dovada inlocuitoare scrie ca a fost retinut pentru ca masina, citez, ”are montate lumini de alta culoare si intensitate”... De asta ma leg, cum poate stii el ce intensitate au, si culoarea, este un alb albastrui, care el a zis ca trebuie sa fie albe sau galbene, deci erau pe aproape oricum:)...
+3 voturi
A raspuns adrian868 (1,630 puncte) acum 11 ani da normal era sa til ia daca nu erau omologate sau sa le dai jos in fata lui si sa ti pui becuri normale dar sa til rupa si sa mai dai si 2mil in plus e cam abuziv deoune si tu o plingere impotriva lui da ce nu aveai lupe pt xenon si instalatie de spalat pe faruri?si  daca erau de 6000k banuesc sunt legale din cite stiu eu

Comentarii:

A comentat yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani da, asta am de gand, maine o sa merg la sectia din loc. cu pricina:), si voi depune o contestatie...si asa, acum fapta e consumata, nu il mai lipesc cu scoci, dar macar sa vada ca nu ne lasam calcati in picioare.. Dupa ce mi-a dat actele inapoi, i-am zis ca stau cu el pana la terminarea turei, sa vad cate mai rupe, o trecut unu cu xenoane, s-au salutat frumos, si dupaia nici nu o mai stat, s-au urcat amandoi in masina si s-or bagat la caldurica in sectie:))
A comentat tiuq (2,010 puncte) acum 11 ani Xenoanele care sunt cumparate de la x,y,z cu "montez xenoane/noi/china/germania/can-bus....mai stiu eu ce" NU sunt omologate pot sa fie de 8000,6000, chit ca se fac de 50k tot neomologate sunt. Daca se monteaza in service autorizat xenoane omologate in/si faruri cu lupa si spalator se face un drum la rar si se scrie in CIV : Faruri echipate cu surse luminoase cu descarcare in gaz.
+4 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani In primul rand, poate sa iti fie retinut certificatul de inmatriculare si fara prezenta registrului, intr-un fel e mai bine sa nu fie si ei prezenti ca mai cadeti la o intelegere, va descurcati cumva si nu te mai pun pe drumuri...daca ai noroc...

Pe de alta parte, decizia de a rupe anexa certificatului de inmatriculare nu e neobisnuita, dar ramane la alegerea politistului si la modul in care acesta intrepreteaza legea pe care trebuie sa o aplice.

Ruperea anexei certificatului de inmatriculare se poate face in cazul in care spre exemplu: masina nu prezinta defectiuni, modificari din punct de vedere tehnic, are itp valabil si asigurare, dar nu are voie sa circule pe un sector de drum pentru ca nu este platita rovinieta, situatie in care se retine certificatul, primesti amenda, iar politistul daca nu e jigodie, rupe anexa cu inspectiile si ti-o da tie in eventualitatea in care vei mai fi oprit, sa poti dovedi ca ai itp valabil.
Degeaba faci contestatie, intrucat legea prevede retinerea certificatului NU SI A ANEXELOR!
Referitor la xenoanele tale, trebuia sa iti retina certificatul intreg, pentru ca masina avea modificari neomologate care puteau pune in pericol siguranta altora, acum daca stam sa ne gandim politistul ala n-a fost chiar jigodie si s-a gandit ca poate te mai opreste cineva pana ajungi acasa si ca e suficient o problema pe ziua de azi.
Bafta, pune becuri normale si recupereaza-ti actele.
Salutam Kenel

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani cu respect!
confirm spusele tale.
sa se bucure ca nu i-a oprit si anexa cu itp-ul ca in acel caz trebuia sa refaca si itp'ul.

ps: @yupyy007 nu trebui sa scoti alt certificat.trebuie sa mergi la rar sa iti dea o hartie ca ai schimbat xenoanele cu becuri normale si apoi cu fisa care ti-o elibereaza rarul mergi frumos la politie si iti ridici certificatul. repet, nu trebuie sa iti scoti altul, il tii asa.pui si anexa cu itp si ai rezolvat.
rutierii nu stau la sectie;))stau pe strada in frig si la caldurica in masini, asta daca au combustibil:)
bafta!
A comentat yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani merci de raspuns, dar mai o intrebare, astazi am fost de am luat procesul verbal (nu l-am luat ieri) si in procesul verbal este mentionat un martor, care nu era acolo, nu este numele celuilalt politist, pe care stiu ca il cheama altfel, iar cand l-am intrebat pe respectivul cine este martorul, vizibil iritat mi-a spus la revedere si ca nu ma intereseaza pe mine... E normal?
A comentat yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani @kenel, crede-ma ca pe aici, din pacate, le place mai mult cafeluta din sectie, decat frigul din strada sau caldura din masina..din pacate ieri prinsesem o zi insorita de erau prezenti, ca daca e putin innorat si fulguie...asculta radio in sediu, asta e, poate candva or fi toate in regula si pe la noi:)
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

yupyy007, rolul acelui martor din pv este de a fi vazut ca s-a intocmit acel pv, nu ca te-a vazut pe tine facand ilegalitatea!am mai vorbit despre acest martor in multe posturi pe aici-probabil ca esti nou-bine ai venit!-

ps: nu ti-ai dori vreodata sa vina doi(2) politisti sa se prezinte la tine ca e grava situatia in cazul ala:D
nu te chinui cu contestatia ca o sa pierzi sigur.pune becuri si mergi repejor la rar sa rezolvi in cel mai scurt timp posibil.
si ca sa fie totul normal DEPINDE DE NOI, nu de un militian care si-a facut treaba sau care nu isi face treaba.totul depinde de noi, trebuie sa fim oameni si sa ne respectam ca atare.rationamentul este al nostru, al tuturor!(tu nu-ti pune xenoane, eu nu arunc tigara pe geamul masinii, vecinul sa nu arunce paharul de cafea pe geam si exemplele pot continu la infinit:( )
+2 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani In situatia asta eu unul nu as pierde timpul cu contestatia, o sa pierzi.
RAR nu trebuia sa fie de fata la aceasta operatiune. Competenta politistului este de a se uita in talon si a observa ca nu ai trecute aceste modificari(xenon in cazul tau).

Nu am mai auzit aceasta practica cu ruperea certificatului,are ceva logica din ce zic baietii de mai sus dar pare aiurea.
 Unii au doar o copie, nu poarta originalul dupa ei, cred ca daca aveai o copie pe o foaie A4 iti facea un avion din el, sau o lebada:))))

Recupereaza-ti certificatul si punel frumos intr-o folie, nu cheltui 200 de lei sa faci altul.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asa cum am scris si mai sus si Stefan ST a zis, confirm inca o data si mi-a confirmat cineva din sistem ca asa se practica. sa fie multumit ca nu i-a anulat itp'ul!nu trebuie sa faca alt talon.il primeste pe ala rupt si le tine pe amandoua, asa rupte cum sunt!
bafta!
+1 vot
A raspuns yupyy007 (470 puncte) acum 11 ani ok, multumesc de raspunsuri tuturor, o sa merg zilele astea la RAR, pentru ca am inteles ca doar dupa 48 de ore se trimite talonul de la sectia de unde a fost retinut si sa nu fac doua drumuri, mai astept 2-3 zile. Multumesc inca o data!