4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Trebuie delegatie de serviciu ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Trebuie delegatie de serviciu pt. a ag. de politie ?

Buna, revin cu o intrebare, pertinenta zic eu...pana la urma dl. politist are sau nu delegatie de serviciu? Ma gandesc ca logic este sa aiba o delegatie in care sa fie mentionat locul si scopul desfasurarii activitatii, daca tot e in actiune...

...si daca imi foloseste solicitarea delegatiei politistului care m-a amendat in contestatia pe care vreau sa o formulez.

Multumesc.
A intrebat iarina2013 (220 puncte) acum 10 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns mosumosu (8,050 puncte) acum 10 ani da normal cati foloseste solicitare delegatiei in caz de nea militianu nu o are sau orice alt motiv precizezi in procesul verbal si pe baza asta ai mari sanse sa castigi in instanta.

Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-I ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta…).

2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
...
3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.

4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).

5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Hm… Logic!

6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Sooo… puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda… Dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.

7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti <abuzat> de echipajul cutare. In maximum 10 minute( in Capitala) apare un echipaj de la "Capitala" si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal…

8. Fiti intelegatori cu politaiul… Totusi, sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou. Politistii de pe radqare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi.

B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.

C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.

D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate "ordinul de serviciu"… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-I mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un… simplu <Avertisment>… Pentru tine, pentru ca… Ghiciti?

Comentarii:

A comentat mosumosu (8,050 puncte) acum 10 ani parea mea....daca esti cat de cat sigur ca ai dreptate ca tea oprit pe nedrept sau orice alt motiv si nu vrei sa dai o mica atentie adica spaga ...fa exact ca la punctu a,b,c,d, !
A comentat Marius (100 puncte) acum 10 ani Numai tâmpenii ai scris aici, preluate de pe net, ce nu au nicio legătură cu realitatea. Chiar aş vrea să văd şi eu actul normativ sau legea în care sunt prevăzute aceste "drepturi".

Dacă le luăm pe rând absolut nicio afirmaţie nu e realistă.

Legea 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române prevede:

ART. 41
(1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată.

În concluzie, e obligat să se legitimeze doar dacă nu are agăţată în piept insigna, în caz contrar nu mai e obligat să prezinte şi legitimaţia de serviciu, iar în ultimii ani din ce am văzut cei de la Poliţia Rutieră le au.

Următoarele afirmaţii sunt clar contrazise de legislaţia rutieră, pe care toţi trebuie să o cunoaştem pentru că am dat examen pt permis din ea.

Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 republicată prevede:
Art. 182 - (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează şi în condiţiile producerii unor calamităţi naturale, dezastre sau a altor situaţii care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

Referitor la "ordinul de serviciu", "legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe radar ori dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne" şi copia după certificatul metrologic, sunt doar afirmaţii infantile, pentru că e logic pentru orice om lucid că asemenea documente au caracter intern, iar verificarea lor se face de şeful ierarhic al poliţistului.

În plus, definiţia "ordinului de serviciu" spune că este o dispoziţie scrisă dată de conducerea unei unităţi prin care se cere uneia sau mai multor persoane salariate să efectueze anumite acţiuni, pe o perioadă determinată în afara sarcinilor curente de muncă ale compartimentelor din care fac parte persoanele respective. Ori controlul autovehiculelor cu siguranţă face parte din sarcinile curente ale poliţistului rutier şi nu e nevoie de un asemenea document.

Despre sunatul la 112, e o mare tâmpenie şi oricine se poate convinge singur dacă studiază legislaţia care prevede foarte clar:

Art. 32 (din O.U.G. 34/2008 - căutaţi pe net să vă convingeţi singuri)
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a) apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;

Tot acolo în legea respectivă se spune că apelarea la numărul de urgenţă 112 se face NUMAI pentru situaţii de urgenţă şi sunt prezentate cazurile ce se înscriu în "situaţii de urgenţă".

Dar fiecare procedează după cum crede de cuviinţă. În cazul în care urmaţi aceste sfaturi preluate de pe net, ar fi bine să reveniţi şi să povestiţi aici cum au decurs treaba, să ştie toată lumea şi să vedem cine are dreptate.

Vă doresc succes!
0 voturi
A raspuns iarina2013 (220 puncte) acum 10 ani ...hmm nu stiu daca nu il scot din sarite mai rau cerandu-i atatea documente :)
...si mai am o intrebare, daca tot mi-ati raspuns prompt si informat: pe dovada prin care se retine permisul si imi da drept de circulatie de 15 zile se solicita si "stampila unitatii" si nu e nici o stampila... e ok ? nu duce la nulitatea actului ? ( toata povestea mea e relatata, la acelasi subiect, cu cateva zile in urma)
Multumesc mult.

Comentarii:

A comentat mosumosu (8,050 puncte) acum 10 ani nu are nici o importanta daca l scoti sau nu din sarite...e dreptu tau si obligatia lui sa se legitimeze si sati prezinte documentele exact ce face si un conducator auto. legat de urmatoare intrebare cu stampila nu prea sunt informat nu sunt in cunostinta de cauza si nu prea as da un raspuns cate nu e bine fondat nu vreau sa fac vreo gafa aiurea. bafta.
A comentat mosumosu (8,050 puncte) acum 10 ani multe abuzuri se intapla mai ales de cand au fost puse in funtiune radarele mobile MCV  asa ca e mai indicat sa cerem actele politistului sa vedem daca sunt in regula si daca nu suntem victimele unui abuz PE BANII NOSTRI .