Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Clima peugeot 406 ?

va salut! de curand mi-am luat un 406 2.1 td climatronic. intrebarea mea este : cand merg pe modul AUTO compresorul se cupleaza si consuma carburant sau doar pe modul A/C se cupleaza iar pe modul AUTO si ECO nu consuma carburant ? astept lamuriri multumesc !
A intrebat CLO2DCB (6,530 puncte) acum 10 ani in categoria Aer conditionat
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

–8 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Odata pornit consuma umpic mai mult carburant iara dupa ce alegi modul de lucru nu cred ca este diferenta mare de consum de carburat   exemplu mers pe autostrada cu si fara aer conditionat 1.9 tdi diferenta de 200 de mililitri de motorina la suta de km. iara modul de functionare al A.C. pe auto respectiv ECO poate sa lungeasca sau sa scurteze durata gazului di A.C. dar cred ca ceva nesemnificativ!!
0 voturi
A raspuns CLO2DCB (6,530 puncte) acum 10 ani pe scurt daca AC nu este actionat iar pe afisaj imi apare ECO sau AUTO nu consuma carburant ? asta ma intereseaza
+5 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani Pe scurt atunci cand ai butonul ECO apasat compresorul de AC nu este cuplat, iar in modul AUTO incearca singura sa mentina temperatura care i-o ceri, 24 de grade de exemplu, daca e posibil o face fara AC dar la nevoie porneste si compresorul

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Atoatestiutorule!! posti sa actionezi ce vrei dumneata pa acolo daca nu actionezi pulsantu cu fulgul de zapada poti sa te pui si-n cur si-n cap cu ce ai zis tu pacolo ca e fix pix credam-a!!
A comentat CLO2DCB (6,530 puncte) acum 10 ani multumesc mult Robert m-am lamurit
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Nu sunt Robert!!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani N-ai lasat si traducerea geniule...tocmai ce ti-am zis. Deci sa revenim la subiect, ce pulsant si ce fulg? sau mai bine pune mana pe ceva manuale de mentenanta si ingineria autovehiculelor rutiere, da vreo 3-4 ani pe la o scoala specializata si mai vorbim, altfel stai in banca ta. Apropo, omu te intreaba ce functie au butoanele AUTO si ECO si tu ii spui ca ai mers cu tedeiu tau pe autostrada si ca eco lungeste durata gazului...really?
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

Pai la unu ca tine nu cred ca e nevoe ge traducere ca doar te lauzi ca ai HARVARDU nevoie de manual pate ai tu ca eu vorbesc di practica strict personala! Si citeste mai sus harvardule sau cu ce te lauzi nici nu stii sa citesti una din intrebari se referea la consumu de carburant i-a mai intereseazate la putina practica ca vad ca ai studiat harvardu de la coada vacii!!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani ai grija cu ,,HARVARU" ca te faci si mai rau de ras, din practica stiu clar ca 406 nu are niciun buton cu fulg care sa porneasca compresorul de AC dupa cum ti-a confirmat si proprietarul, acel buton cu fulg sau AC ON/OFF se intalneste mai des la masinile cu AC manual dar nu neaparat....de unde ai scos-o pe asta cu Harvard apropo? Doar faceam referire la tine ca ai nevoie de ceva cunostinte si sa nu te mai dai in spectacol
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Eu nu ma dau in spectacol pai tu te-ai laudat ca ai facut si ai dres 3 sau 4 ani eu am vorbit din experienta mea care se vede ca bate teoria ta i-mi pare rau pentru studiile tale!!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani ma tu chiar esti prost, fara suparare, cine a zis ca a facut 3-4 ani? vezi-ti de treburile tale
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Prost poate !!! Ca ma faci tu  dar tu esti PROST DIN NASTERE si daca vrei sa mai aprofundezi subiectu continua!!!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani nu ma cobor la mintea ta, stai linistit
A comentat radu4tuning (2,850 puncte) acum 10 ani @ DAI are dreptate Robert, dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani @DAI:Multi useri am tacut pana acum..inteleg ca nu te pricepi..dar las-o frate mai moale cu aruncat in altii.Pana acum 2 luni puneai 300 de intrebari pe zi,majoritatea paralele cunostintelor de baza in mecanica,acum,pe langa faptul ca raspunzi copiat de pe net..de pe la atii..mai ai si tupeu sa comentezi la alti useri si sa folosesti injurii?
Pe aceasta bucata de site sunt si novici si pasionati/profesionisti/mecanici/electronisti/vopsitori.Faptul ca ai desfacut 3 masini sau 5 pe care le ai in posesie nu te face un profesionist(profesionistii raspund,nu copie de pe net).
Deci,daca vrei sa iti spuna cati mai multi bun-venit pe sectiune,RESPECTA-nu intereseaza pe nimeni cine este,cu ce te ocupi.Daca ceva nu iti convine,scrii si vorbesti educat.Daca vezi ca sunt mai multi useri de alta parere,atunci verifica-ti bagajul de cunostinte inca o data.
De curiozitate,cate sisteme de clima Pug/psa ai desfacut/folosit/servisat?App si un bec in plus consuma,sistemul de clima este unul dintre cei mai strong consumatori.
A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani asa este stefane ,inainte punea cate 5-10 intrebari pe fiecare zii si alea proaste .. daca vrei sa raspunzi la o intrebare raspunzi scrii civilizat si nu scri de 100 de ori la o intrebare
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani problema este ca am rapuns di experienta proprie intrebarile care au fost au fost de control ca au fost rezolvate iara dumitale daca ai ironizat nu ti-am zis nimic ba cred ca am fos destul de educat am fost provocat si nu am volosit limbaj vulgar numai ca daca cineva a avut ceva de obiectat trebuia sa afirme nu sa dea minus iara desteptul de mai devreme m-a facut prost si i-am raspuns cu aceeasi moneda nu am sarit calu ceea ce a afirmat si domnul Radu de la tuning.Apropo cu ironizarea las-o mai moale ca nu cred ca esti mai interesant cu respect!!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani prietene intrebarile au fost de control si rezolvate si nu stiu cine esti tu sa cataloghezi intrebarile mele ca fiid proaste !
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani @DAI:Cu tot respectul,ai devenit mecanic in 3 luni si ne iei si la s*la?Sunt ironic deoarece nu imi place sa obiectez la fiecare raspuns gresit(sau poate gresesc eu si nu sunt alti colegi de acord,imi expun riscul).Nu ma intereseaza discutia ta cu robert sau alti useri,dar nu e necesar sa duci lumea in eroare.Ai minim 10 raspunsuri complet paralele cu realitatea,sunt si alte persoane la inceput care cred ce scrii tu.Cum iti ziceam mai sus,daca nu stii raspunsul la o intrebare,nu trebuie sa cauti pe toate forumurile de te duce google vii aici si scrii.Stii raspunzi,nu,treci mai departe.Ca tot imi spui sa o las mai moale cu ironizatul,nici o problema..o sa o fac.Dar nu se poate accepta(nu cred ca sunt singurul) un raspuns care duce in eroare,includ si intrebarea asta.Repet,sunt si colegi la inceput,nu au destula experienta/practica/scoala/pregatire in sector si din nevoie sau incredere iau de bun ce li se raspunde.
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani pai si de unde stii tu ca am decenit mecanic in 3 luni si cum poti sa spui ca raspund de pe forumuri vezi ca m-ai evalut foarte prost  numa la 10 la suta cunostinte de mecanica ca eu nu te-am evalut pa tine si nu stiu pa cine am luat la s*la ca nu-ti place sa obiectezi si esti ironic credema ca esti mai interesant nu are cum sa nu te intereseze de discutia mea cu Robert ca altfel te contrazici la ce ai afirmat mai devreme aczandu-ma pe mine bine asta e parerea ta ca am dus sau nu pe cineva in eroare ceea ce e total gresita i-a enumereaza cele 10 raspunsuri total paralele nu am vorbit de pe net ci cin experienta proprie dar vad ca nu are cum sa te duca capu  ca de fapt tu esti ironic chiar ma bucur ca ai recunoscut si afirmat intru-n raspuns i-a zi ce raspuns a indus in eroare pai i-a zi concret ce raspuns am dat si cine mai slab l-a luat de bun  cu respect astept......!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Uite cum e treaba,eu doar am expus parerea mea.A fost aici,in aceasta discutie.Nu prea imi plac discutiile lungi si fara rost,am facut o simpla comparatie intre intrebarile care le puneai si incercarea de a formula raspunsuri complexe si definitii tehnice de acum.Deasemeni nu ma intereseaza prea mult ce si cui raspunzi,fiecare face ce vrea.In acelasi mod,daca am alta parere decat ce ai scris tu sau daca ai tu alta parere,ne putem contrazice si putem discuta decent.Punct.Poti sa scrii cat vrei la acest topic(scuze pentru cine a pus intrebarea,suntem deja offroad pe thread la om).
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani pai stiu ca asta a fost parerea ta dar m-ai acuzat pe mine ca raspund prost si de pe forumuri VINO CU ARGUMENTE VALABILE daca nu-ti plac discutiile lungi si fara rost atunci de ce te bagi fara argumente valabile? Ti-am zi ca intrebarile au fost de control si rezolvate deja de cate ori sa-ti explic? Iara daca tu zici ca raspunsurile mele au fost complexe este problema ta eu le consider normale, pai daca nu te intereseaza ce si cum raspund atunci de ce te bagi fara argumene concrete?? Pai normal ca fiecare face ce vrea  dar tu m-ai provocat si TREBUIE SA VII CU ARGUMENTE CONCRETE, EU CHIAR DACA AM AVUT O PARERE LA CE AI RASPUNS TU SI LA IRONIILE TALE CHIAR NU AM ZIS NIMIC  CA AU FOST LA ADRESA MEA SAU A ALTCUIVA.Normal ca fiecare scrie ce vrea si nu cred ca am sarit calul fara sa fiu provocat pe nedrept, eu cred ca pana acum am discutat apsolut decent iara faza cu offroad si cu etc. las-o balta. VINO CU ARGUMENETE CONCRETE DACA NU LASA VRAJEALA SI STAI IN BANCA TA SI NU TE MAI BAGA PRIETENE!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Uite aici argumente valabile:Circuit frenat..mi se pare mie sau e o eroare de traducere google?Un por foarte fin la imbinari conducte?Lichidul de frana absoarbe umiditatea din istalatie?care umiditate nene intra apa si nu scrie nicaieri?Schimbare la 2 ani?Ce e ulei de tir?Ai consultat macar un manual de service pentru a vedea la cat recomanda producatorul schimbul?Proprietatea lichid frana incomprimbil?Ce are nu se mai comprima?Daca era altceva decat lichid de frana era valabil ce ai scris..
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Am zis sa controleze furtunase cauciuc sa nu aiba un por foate fin ba si lasa vrajeala ieftina cu traducerea de pe google ca nu-ti tine porul foarte fin nu am zis ca e la inbinari conducte asta denota ca nu stii sa citesti poate in creierul tau o fi vreun por se pare daca tot insisti ba domnu EXPERT daca nu stiai nu-i nimic te lamuresc eu apa aia de care vorbesti tu este condensul care se formeaza in timp in instalatia frenanta recomandare schimb la doi ani ca daca pentru tine este tir pentru mine nu este asa scrie in cartea de un service da bine inteles ca am citit argument la 2 ani daca nu stiai DA lichidul de frana are proprietatea de a fi incomprimibil adica pe limbajul tau nu sa comprima  ca daca s-ar comprima nu ai mat avea frane EXPERTULE bine oricum este valabil ce am scris numai ca pentru unii care cauta nod in papura si mai sunt si pe deasupra IRONICI  nu inteleg sau mai bine zis nu vor sa intelaga si vino cu argumente mai serioase ca afirmatii de genul asta nu stau in piciore mai cauta cu respect!!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani in primul rand dupa cum ti s'a mai zis invata sa te exprimi corect, multi dintre termenii folositi NU exista in vocabular, ceva sti tu dar stai prost cu limba romana si pt un om normal care nu are cunostinte de mecanica ii este greu spre imposibil sa ajunga la o concluzie  incercand sa descifreze hieroglifele tale...si in plus, daca tot ai impresia ca doar tu ai dreptate si noi spunem aberatii...cand sunt mai multe persoane care sustin o idee si tu esti tocmai pe dos, ar trebui sa iti dea de gandit, pe langa faptul ca de cele mai multe ori tot tu faci pe nebunul,  ceea ce ma duce cu gandul la ideea ca stai prost si la alte capitole
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

Dupa ce CA  ESTI  PROST MAI SI SEMNALIZEZI am citat di afirmatia altcuiva nu are rost sa mai umpli forumul prietene!
A comentat CLO2DCB (6,530 puncte) acum 10 ani fara off topic va rog... :)) glumesc
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Daca iti place iti cedez locul cu cea mai mare placere!! Eu in schimb vorbesc serios!!
–5 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Cu A.C. neactionat nu creste consunu de carburant!!

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani superba descoperire  ...  si un copil din clasa zero stie asta.
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Vezi ca devii iar ironic oricum dute si te mai documenteaza pe tema asta sidupaia sa vii si sa stai de vorba cu mine . vino cu argumente serioase inainte sa te iei de mine!!
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani aaaa era domnul turbojak pai si dumnavoastra va luati de mine??
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani pai cand iti spunea omul ca ,, DUPA CE CA ESTI PROST MAI SI SEMNALIZEZI" de ce nu l-ai crezut?  ti-a confirmat si turbojack, poate acum realizezi
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani O REALIZEZ PA DOAMNA MATA CA VAD CAT-TI ARDE DE CATERINCA OMU NU A AFIRMAT MIZERIATA!!
0 voturi
A raspuns CLO2DCB (6,530 puncte) acum 10 ani exact nu e nici un fulg doar buton A/C ( care la apasarea lui imi apare pe afisaj iar daca il dezactivez apare ECO ) si buton AUTO
+4 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani O sa le iau pe rand:
 
Functia "AUTO"- cand este activa climatronicul iti schimba in mod automat directia de ventilatie si turatia aerotermei pentru a mentine temperatura setata intr-un mod cat mai uniform.
Butonul "A/C" - Porneste compresorul. Cand acesta nu este apasat pe display o sa iti indice ECO, care vine de la economic.
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Daca nu ai butonul A/C apasat nu consuma carburant