4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > am o problema la un citroen c4...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Am o problema la un citroen c4 2005 benzina 1.4 ?

stima ! un ajutor din partea oricui e bine venit.am un citroen c4 coupe 1.4benzina 2005,acum 2 saptamani m-i sa oprit masina si nu a mai pornit.am dus`o la un service,am bagat pe tester si mi`a dat o gramada de erori...a fost bsm bulit,am cumparat aceasta piesa,a pornit masina dar imi ramane turata la 1800 si nu coboara deloc....si porneste de multe ori la a 2a cheie...am bagat pe tester din nou masina , mi`a aparut vreo 3 erori ce tinea de senzorul de la ax cu came , a 2 a zi l`am schimbat si pe acesta , sau sters inca 3 erori de pe tester , dar turatia nu a scazut si pornirea e la fel de grea ... apoi dupa cateva zile am bagat`o iar pe tester si imi scrie o singura eroare ( clapeta acceleratie .... ) ,mentionez ca sunt un om obisnuit,nu sunt mecanic,un mic ajutor din partea voastra ar fi bine venit...sa fie de la clapeta acceleratie ??? sau sa fie vreun senzor ceva ..sau cine stie...un om priceput ar banui ceva !! multumesc si astept raspuns !!
A intrebat zlotaadrian (250 puncte) acum 11 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In primul rand fugi de testarii cu cautare de erori,e la fel cum te-ai duce la popa si ar intreba el ce pacate ai facut dupa cum arati.
De cele mai multe ori,turatia marita aiurea e de la aer fals,banuiesc ca acolo unde ai fost au ridicat capota ca sa schimbe ce a zis testerul.
Eu zic asa,in primul rand curata clapeta de acceleratie,nu stiu precis la motorul tau,dar banuiesc ca ai motoras de relanti.
Verifica toata galeria de admisie,de la clapeta si pana la intrarea in motor,sa nu fie crapata sau fisurata.
Mufa de la clapeta baga niste spray pentru contacte pe ea.
Nu in ultimul rand,verifica cablul de acceleratie,sa nu tina chiar el clapeta aiurea.
Dupa toate astea,fa din nou un scan si vezi ce iti mai apare.
Clapeta,daca nu e accelerata de cauza fizica,adica cablu,galeria de admisie daca nu trage aer fals si mergi la un service unde mecanicii stiu cand trebuie sa scoata si manusile,sa lase tester-ul pe masa si sa se mai si uite in motor.
Clapeta de acceleratie,dupa ce o cureti,stiu ca se face reinitiere,repet cu motorul de pe masina ta nu am avut direct de a face,am lucrat cu un 1.4 de pe C3,diferenta intre ele e de cativa cp.
Dupa toate astea revino cu ceva detalii.

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani de mers la un service sa citeasca parametrii si sa ii interpreteze,posibil daca ai spalat-o recent inainte de problema la motor sa fi intrat apa la mufa de la calculatoru masinii eu am patit treaba asta si sa o ia razna,simptomele sunt de clapeta de acceleratie dar trebuia sa faca asa de cand ai cumparat-o daca era de la ea,ca aia se umple cu mizerie si se curata asta e toata treaba la ea,cel mai probabil e un senzor,posibil sa fie senzoru de turatie daca are asa ceva
0 voturi
A raspuns zlotaadrian (250 puncte) acum 11 ani multumesc pt raspuns.acum ma urc in masina si ma duc la servici sa vad ce spun cei de acolo ..daca e sa nu reusesc azi nimic,maine ma duc la reprezentanta chiar daca cei de acolo iti iau si pielea ...multumesc mult si sper sa o rezolv odata :),revin daca rezolv ceva,o zi placuta tuturor
0 voturi
A raspuns zlotaadrian (250 puncte) acum 11 ani imi cer scuze , am gresit la titlu, este citroen c4 2005 1.4 16v , benzina , uitasem sa pun 16v